Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan lehet kilépni a társada...

Hogyan lehet kilépni a társadalom mókuskerekéből?

Figyelt kérdés
2016. jan. 31. 21:15
 1/3 anonim ***** válasza:

Az önellátásra gondolsz?

Ha még ismeretlen ez az életmód, akkor egyik ismerősödnél vagy rokonnál próbáld ki, aki tanyán él. Aztán ha megkedveled ezt az életmódot akkor úgyis adódik a többi lépés ahhoz hogy saját önellátó tanyád legyen.

A szüleimnek is volt egy önellátó gazdasága. Valamint a szülőfalum melletti tanyán egyik rokonom a mai napig önellátóként él a feleségével, gyerekeivel és az édesanyjával. Vagyis előnyös ha az egész család ott él és azt csinálja.

Több mint két évtizede már városi vagyok és az utóbbi időben én is gondolkodtam azon hogy ismét a tanyavilág felé fordulok önellátóként. Amikor visszamegyek a szülőfalum szélén lévő és ma már üres szülői házba, mindig jókedvem lesz az ott átélt szabadság emlékétől. De egyben hiányozni is szokott a városi nyüzsgés, furcsa szokott lenni a csend és a nyugalom. Vagyis (ismét) hozzá kell szokni ehhez az életmódhoz. De amúgy nagyon jó. Tartalmas életet ott is lehet csinálni, internet is megoldható. Előnyös ha lehetőleg semmi közműved és csekkfizetési kötelezettséged nincs. Hanem magad oldod meg ahogy más tanyán élő is szokta. Persze villany szokott lenni az ott élőknél. Az önellátás úgysem azt jelenti hogy mindent magad készítesz amire szükséged van, hanem azt hogy minél több mindent. Amikor abban a szabad légkörben éltem, akkor műszaki emberként még a villanyt is magam akartam előállítani (ahogy ma is). Ha már szabadság akkor Krokodil Dundee módra tényleg az legyen. Persze kinek hogy tetszik.

Vannak ökofalvak is Magarországon, az ott élők is a mókuskeréken kívüli életmódot igyekeznek követni. Tehát sokféle változata van a mókuskeréken kívüli életmódnak, ahogy tanya is sokféle van.

Egy kis kedvcsináló kép:

[link]

Ott a tyúk alól veheted ki a tojást, nem is keveset. Persze melegedő cica csak ritkán van a tyúk mellett. :))

2016. jan. 31. 22:32
 2/3 anonim ***** válasza:

Ha van hiteled vagy kölcsönöd, fizesd le, és többet ne vegyél fel. Ne halmozd az anyagi javakat, mert birtokba vesznek (minél több van, annál nehezebb fenntartani). Igazán szabad akkor lehetsz, ha nincs jóformán semmid sem. Vagyontárgyak helyett fektess saját magadba, mert ha a túlélés érdekében meg kell szabadulnod a vagyontárgyaktól, azok értéke végleges és megnt ott leszel, ahol a part szakad.

Ez persze arra az esetre vonatkozik, ha a becsületes úton akarsz maradni.

Az előzővel egyetértek, minél inkább önellátó vagy, annál kevesebb pénzre van szükséged a túlélésre. A mókuskeréknek a pénz a kábítószere. Minél kevésbé függsz tőle, annál ritkábban kell belelépned.

2016. jan. 31. 22:58
 3/3 anonim ***** válasza:
Menj el Tibetbe, vagy valami trópusi szigetre.
2016. febr. 4. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!