Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit tegyek ha túl sznob...

Mit tegyek ha túl sznob vagyok? :S

Figyelt kérdés
Eddig is elég sznob voltam, de a 2010-es év beköszöntével ez fokozódott, nem tudom h miért. Egyszerűen nem tudom rávenni magam olyan közönséges dolgokra, minthogy elmenjek pl. ismerősökkel kocsmába inni egyet meg ilyenek. És mindezt olyan tudattal teszem, hogy "áá most nincs kedvem", hanem úgy, hogy "hát ez nem elég jó hely nekem...". Jön az osztálykirándulás májusban és már olyan gondolatok kezdenek fogalmazódni bennem, hogy nem vagyok hajlandó a többiekkel egy légtérben tartózkodni, ezért inkább veszek ki egy szobát egy elegáns szállodában. De ezen kívül lenézem az olyan embereket, akik nem elég előkelőek hozzám meg egyéb ilyen kellemetlenségek.Hát szóval ez már kezd engem is kicsit zavarni de nem tudok vele mit tenni. Sajnos a kapcsolataim is kezdenek rámenni...
2010. márc. 26. 20:43
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
A gyógyulás első jele a beismerés. Vegyél erőt magadon és menj az osztálytársakkal, barátokkal(ha még vannak olyanok)nem a hely számít, hanem a társaság.Azt meg nyugodtan felejtsd el hogy bárki is felsőbbrendű a másiknál!
2010. márc. 26. 20:52
 2/24 anonim ***** válasza:
most komolyan neharagudj de ha ezt már így megállapítod magadról hogy ilyen vagy akk legyen már annyi eszed h befejezed vagy mit vársz mit mondjuk elmagyarázzuk mekkora bunkó vagy úgytünik tudod szóval pfff ha kapcsolataidat megakarod tartani tudod mit kell tenned nem kell mondani nincs olyan hogy nemtudod hogy hogyan változz meg (szállj le a magasból és vedd a többieket emberszámba)
2010. márc. 26. 20:54
 3/24 anonim ***** válasza:

Az emberből a sznobság vagy az igénytelenség belülről fakad. Ez egy viselkedésminta, amit követ (vagy nem követ az ember). S mint ilyet, befolyásolni is tudod. Bár aki már egyszer sznob lett, az sosem fog megváltozni, csak esetleg az igényeiből ad lejjebb.

Néha, amikor úgy érzed, hogy meghívnak és lenne kedved menni, akkor győzd meg a sznob énedet, hogy nem is annyira gáz a hely, lehet, hogy még jól is fogom magam érezni.

Nehéz lesz változni, de nem lehetetlen. A sznobság nem feltétlenül negatív dolog, van, amikor szükség van rá, hogy az ember tudja, hogy ő valaki, s nem egy senki.

2010. márc. 26. 20:56
 4/24 anonim ***** válasza:

győzze meg a sznob énét ez vicces mint valami skizofrén

szerintem ne is erőltesd így gondolj bele milyen jó lesz majd ha egyedül csak te leszel meg a sznobságod akk majd rájösz a dolgokra

2010. márc. 26. 21:01
 5/24 A kérdező kommentje:
Igazából hosszú időbe került, hogy beismerjem, hogy igazuk volt azoknak a barátaimnak, akik figyelmeztettek anno. Arra gondoltam, hogy hátha tud valaki tanácsot adni, hogy hogyan győzzem le ezt végleg...
2010. márc. 26. 21:02
 6/24 anonim ***** válasza:
hány éves vagy kiváncsi vagyok?
2010. márc. 26. 21:07
 7/24 A kérdező kommentje:
18
2010. márc. 26. 21:09
 8/24 anonim ***** válasza:
Humorral. Sok-sok öniróniával, és humorral!
2010. márc. 26. 21:10
 9/24 anonim ***** válasza:
és merre laksz, kedves Sznob?
2010. márc. 26. 21:14
 10/24 anonim ***** válasza:
ez azért lényeges, mert egy falusi közegben is más a társaság és egy városi közegben is.
2010. márc. 26. 21:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!