Jó helyen vagyunk? Normális válaszokat várok.
24 évesen nem tudom, hogy mit dolgoznék szívesen, nincs a munkával gondom, nem piszkos számomra a munka, de gyerekkoromtól kezdve az volt bennem, hogy olyan helyen fogok majd elhelyezkedni, amit szeretek. A legnagyobb probléma az, hogy egyszerűen nem tudom, mi az a munkakör, nem tudom miben érezhetném jól magam. Nyilván a megélhetés a cél, örüljünk ha az embernek a mai világban van munkahelye..stb.. de végtelenül felemelő érzés lehet olyat csinálni, amit az ember szeret.
Pl. vegyünk egy cukrászt, szakácsot - nem könnyű szakmák az ember megr*had a konyhán de ha szereti amit csinál az átsegíti a nehézségeken. Nekem ez hiányzik.
Ma a többség már csak bejár lenyomja a műszakot vagy + a túlórákat és ennyi.
Szerintem az emberek kisebbsége részesül csak abban a szerencsében, hogy olyan a munkája amit - az általad megfogalmazottak szerint - kedvel.
Európa boldogabbik felén a lehetősége magasabb, hogy közelebb kerüljön az ember ehhez az áhított állapothoz. De ahogy kelet felé megyünk szerintem úgy csökkennek az esélyek is.
Mondjuk ettől függetlenül törekedni kell rá, hogy nagyjából afelé vegyük az irányt h. kb. testhezálló szakmát/hivatást találjunk magunknak. Mondjuk ehhez előbb meg kell ismerni saját magunkat, habitusunkat, hogy mégis melyek azok a területek amik egyáltalán szóba jöhetnek. Aztán szép apránként meg kell tenni a szükséges lépéseket.
De hogy ki meddig jut el, az sok mindentől függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!