Egyik nap egy bevásárlóközpont parkolójában parkoltam! . Kaptam egy "tiltott helyen parkol ezért felelentem " cédulát Mi a teendő? Mi fog történni? és mennyi idő múlva? Kb mennyit kell fizetni? Tapasztalatokat várok.
Ezek szerint neked szerencséd volt.
Létezik hogy nem is kapok semmit?
Vagy inkább mnejek be én is a kerületi rendőrségre?
nme szeretnék fizetni, főleg hogy nme direkt álltam rossz helyen, csak nme voltam megfelelően tájékoztatva.
Nos..
Az ilyen ügyeket a Vas megyei rendőrkapitányság intézi, függetlenül attól, hogy okoztad a szabálysértést.
Ez egy feljelentés, ami max. 50.000 Ft-ig terjedő bírság lehet. Ezt szeretik is általában kiróni.
Kapsz majd egy levelet nagyjából 3-4 hét múlva, amiben lesz egy azonosító, és egy weboldal cím. Oda felmész, beírod az azonosítót, és meglátod a kocsi fényképét, a fizetendő bírsággal együtt.
Kicsit később jön a csekk. 5.000-ért fellebbezhetsz. Attól függ, mekkora a baki, akár még szerencsével is járhatsz.
Én a városligetben parkoltam tilosban kb. 20 társammal együtt. 50.000-s bírságot kaptam. A tábla alig volt látható, majális volt, parkoló a környéken sem. Elismertem, hogy hibáztam, de nem volt szándékos, és kértem a mérséklését a bírságnak. Elengedték az egészet..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!