Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Aszociállis vagyok, szociális...

Aszociállis vagyok, szociális fóbiás vagy mi? És hogyan lehet ezt kezelni? Változtatni rajta?

Figyelt kérdés
Soha nem voltam egy nagy társasági, az de kb 12 éves koromig még voltak barátaim, aztán a legjobb barátnőmmel eltávolodtunk egymástól. Azóta egy barátnőm se volt. Őszintén szólva egyre jobban utálok emberek között lenni, régebben még azért szerettem eljárni, örültem ha moziba mehettem vagy vhova, de mostanában nem hogy sehova nem járok de még boltba menni se szeretek. Utálom ha a bizonyos rokonok átjönnek, és hangosan nevetnek. De még a kortársaimt se bírom, erre akkor jöttem rá amikor átjöttek hozzánk mindenki bent volt, beszélgettek, filmet néztek, de én inkább kimentem az öregek, felnőttek közé. Egyszerűen nem tudok új kapcsolatokat kialakítani az új oszt.társaimmal se, max beszélünk pár szót, de mondatokat alig tudnak kihúzni belőlem, vagy mert nincs kedvem velük beszéélgetni, vagy félek hosszasan beszélni. Néha rossz érzés hogy nincsennek barátaim, de amikor emberek közelében vagyok feszélyezve érzem magam, szerintem kisebbségi komplexusom van. Ha rossz jegyet kapok szégyellem magam a "stréberek" előtt, ha dícsér a tanár akkor pedig a "trógerek" előtt h strébernek fognk tartani.
2010. márc. 20. 19:15
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Épp ez a gond hogy nem tudok normálisan komunikálni, esetleg 1-2 mondtatot ha megeröltetem magam, nagyon-nagyon sok idő kellene nekem mire megtudok nyílni valaki előtt, akkoris csak úgy ha nagyon sokat beszélünk...azt meg nem várhatom el senkitől hogy kivárja azt:( És épp emiatt nem ismernek, pedig van humorérzékem, szoktam poénkodni, nevetgélni, de ezt az oldalamat csak a családom ismeri. És igen úgymond értelmes dolgokat csinálok, érettebb a gondolkodásom is mint az osztálytársaimmnak általában...de ezt sem tudják rólam
2010. márc. 25. 20:54
 12/14 anonim ***** válasza:
a családod is ugyanolyan emberek, mint mások.ha velük tudsz kommunikálni, akkor biztos mással is lehetne : )) próbálkozz, nem esznek meg
2010. márc. 29. 08:18
 13/14 anonim ***** válasza:
Ugyanez a problémám! Megértelek!
2010. ápr. 10. 15:48
 14/14 anonim ***** válasza:

Velem is pontosan ugyanez van, ahogy te leírtad... :S Már évek óta szeretnék változtatni rajta, hogy más emberek is ugyanazt az oldalamat ismerjék, mint a család, de valamiért nem megy... Nagyon ritkán sikerült normálisan beszélgetnem az emberekkel, általában akkor, ha valaki olyan közeledett felém előzőleg, akit kedvelek és ettől jó kedvem lett, de egyébként... :SS És ott a baj, hogy a legtöbbekkel nincs is igazán kedvem beszélgetni, csak bizonyos emberekkel, de ha társaságban vannak, nem merek odamenni X'')

L/19

2010. aug. 10. 22:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!