Téged mennyire változtatna meg a sok pénz?
Tegyük fel hogy kapsz valahonnan 120 milliót!
Csak a tied senki másé és azt kezdesz vele amit akarsz.
Mennyire változtatna meg?
Sok "bűncselekmény" nem indulatból, bosszúból, gonoszságból történik. Hanem egóból. Egoistának pedig nem nehéz lenni.
120 millió még nem elég ahhoz hogy mindenkit megvegyél.
Egy birtokra kastéllyal egyből elmenne az egész. Persze lehet élni spórolva is vállalkozások nélkül. Nem kell sok pénz egy boldog élethez. Én másokra is szornám. A sok pénzt amúgy is csak versenyelőnyök, hírnév és büncselekményre lehet használni a fejlődésen kívül.
Mi lenne ha 100 milliárdból minden kaját megvennék?
max annyiban h tudnám h a gyerekeim jövője biztosítva lenne
ennek örülnék
szal lenne 3 ingatlan - a gyerekeknek
egy új kocsi nekem
és pár nyaralás családilag
meg én elmennék egy kis észak EU körútra
a maradékot befektetném valamibe
és már el is ment a pénz :-)
Nagyban megváltoztatna.
Jelenleg ugyanis igencsak spórolósan élek, kevés pénzből. Ruhát 2-3 éve nem vettem, többnyire mindenből az olcsóbbikat veszem (kivéve ha megéri a felárat), és mindig azon jár az agyam, hogy majd miből fogom felújítani a lassan 100 éves házamat... Ezek a dolgok így megszűnnének akkor, tehát sokkal kevésbé lennék gondterhelt, vagy épp feszült. Illetve akkor valamivel segítőkészebb lennék másokkal szemben, mert lenne miből adnom. Persze nem úgy értem, hogy szétosztanám a vagyonomat a hajléktalanok, az árvaházak, és az állatmenhelyek között, hanem például tudnék nekik hasznos dolgokat venni és adni.
Persze úgy nem változna meg a személyiségem, hogy utána már nem értékelném a jót, esetleg nagyképűvé válnék, stb... De jócskán felszabadultabb lennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!