Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Pirulás ellenszer? Hasznos...

Pirulás ellenszer? Hasznos tanácsok?

Figyelt kérdés
ha társaságba több ismeretlen ember előtt kell beszélnem mindig elpirulok de durván.. néha még a hangom is reszketni kezd:))) Szinte mindig lenne hozzászólnivalóm a témához, de legtöbbszor inkabb megtartom magamnak, nehogy hüjeséget mondjak. Nemtudom hogy lehetne kiküszöbölni ezt a nagymértékű negativitást vagy kisebbségérzetet, vagy nem is tudom minek nevezzem..
2010. márc. 10. 22:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
6%
"nehogy hüjeséget mondjak" xDDDDD
2010. márc. 10. 23:28
 2/11 anonim ***** válasza:
46%
Barátkozz meg a gondolattal, hogy elpirulsz mindig. Ez megoldja. Ha esetleg mégis inkább konzerválja a helyzetet, akkor hass rá akarattal. Nehéz ezt jól elmondani: a szándék, mint ahogy a karodat megmozdítod, csak pirulással. Aztán vagy sikerül, vagy nem. Végül nem árt jól átgondolni párszor: mégis kivel mi lesz, ha netán nagyobb hülyeséget mond, mint korábban nem egyszer? A félelmeink rendszerint teljesen alaptalanok. Tényleg csak olyasmi biztosan kivétel ez alól, amikor rád mordul egy medve négy méterről pl...
2010. márc. 11. 00:52
 3/11 anonim válasza:
96%

Szia!

Teljesen megértem a problémádat,mivel én eritrofóbiában "szenvedek".Ez egy szociális fóbia,ami akkor jön elő,mikor többen figyelnek rád/hazudsz/szexuális vagy kellemetlen témáról beszélgetnek veled. Én kb az összesnél elpirulok,sőőőt,van, mikor a könyökömig elvörösödök,és kérdezgetik tőlem,hogy jól vagyok e.Ilyenkor még kellemetlenebbül érzem magam,és mégjobban zavarban vagyok.Ha hazudok, azért, mert azt feltételezem hogy a másik tudja,hogy nem mondok igazat,és le fog ba.szni. Ha szexuális vagy személyes témáról faggatnak,akkor meg azért, mert kisebbségi komplexusom van, de nincs miért igazából.

Szóval ez nagyon be van rögzülve az elmébe,és nem lehet puszta akarattal leküzdeni,mert már automatikusan jön az egész. Megfigyeltem,hogy mikor kellemetlen szituba kerülök, valamikor már nem is a szituáció miatt pirulok el,hanem amiatt, hogy azt hajtogatom: "EL FOGOK PIRULNI,NEM AKAROK ELPIRULNI,MERT AZ GÁZ,ÉS KI FOGNAK RÖHÖGNI" emiatt elpirulok....szóval ez egy ördögi kör.

Szerintem veled is ez van, csak azt tudom javasolni amit magamnak: pszihológus, bár eddig nem szántam rá magam :S :)

2010. márc. 11. 18:31
 4/11 anonim ***** válasza:
60%

szerintem csak erőt kell venni magadon egyszer és felálni elmondani amit akarsz és utánna büszkének lennni arra amit elmondtál hidd el jól fog esni és nem baj az ki nem pirul el?... persze politikusok hát ha annyit hazudnék mint ők énse pirulnék el...

szóval csak próbáld meg :)

ne parázz :)

2010. márc. 13. 10:38
 5/11 A kérdező kommentje:

köszi :D bevetek mindent :))

mikor utoljára nagy közönség előtt kellett csináljak valamit az a 12.-esek szalagavatóján volt, a müviházba minden 11.-es [én is az vagyok] a színpadon át kellett adjon egy ajándékot egy 12.-esnek és fel kellett tűzni a szalagot.. az én kezem pedig úgy reszketett hogy a tű szinte kiesett belőle.. ott volt az egész suli és meg pár százan, tudtam, hogy nem engem néznek de akkor is azt hittem hogy rosszul leszek :)) még megpuszilni is elfelejtettem a fiút

eldöntöttem, hogy több csoportos tevékenységbe fogok részt venni hogy fejlesszem az önbizalmamat, mert ha a dolog így marad egyetemig is, az nem lesz valami előnyös :)

2010. márc. 13. 11:59
 6/11 anonim ***** válasza:
5%

Á, annyira muszáj:

Vegyél be pirulás elleni pirulát, enyhíti: csak egy kis észrevétlen pirulás pirulás a maximum..

2010. márc. 14. 17:41
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

pirulás elleni pirula? olyan is van? mert ha létezne sokkal szebbek lennének a napjaim azt hiszem..

Valahogy velem is így van. Én is mindig elpirulok, hogyha több ember előtt kell beszélnem, ha még az osztályban kell felolvasnom még akkor is. És hirtelen érzem, hogy ég a fejem, tűzforró vagyok, és kiszáradt a szám,tűz forró vagy, és sokan azt hiszik, hogy bevagyok rekedve pedig nem... szóval nem jó ez így, nagyon jó lenne valami ellenszer tényleg

2010. ápr. 27. 19:17
 8/11 anonim válasza:
46%
Onbizalom! Habár ez nem olyan egyszerű. Én is megküzdök ezzel a problémával nap mint nap. Nálam akkor jelentkezik ez az elváltozás mikor a másik ember szemébe nézek. Érdekes, ha idegenekkel állok szóba akkor akkor nem pirulok. Eddig azt hittem, hogy én vagyok az egyedüli ezen a világon, aki ezzel a problémával küzd. Lagzim napján érdekes módon nem pirultam el, pedig ekkor tényleg én voltam a középpontban. Egyszerűen erőt vettem magamon, feltöltödtem öbizalommal. De azóta újra és újra megtörténik velem, ha valaki elkezd valamit magyarázni és a szemembe néz, akár férfi akár nő akkor nekem végem, és már nem tudok koncentrálni. Elképzeltem már az életem pirulás nélkül, akkor lennék a legboldogabb.
2011. ápr. 23. 21:39
 9/11 anonim válasza:
100%

Szia!

Nekem is ugyanez a bajom magammal , de én mondjuk akkor is piros vagyok ha egyáltalán nem vagyok zavarban vagy ha röhögök. Én is nagyon szeretnék ettől megszabadulni , mert mindenki azt hiszi, hogy beszari vagyok , aki mindentől zavarba jön. De nyugodj meg nem csak te szenvedsz ettől a pirulástól , és ettől még fognak szeretni téged!

2012. jan. 17. 16:53
 10/11 anonim válasza:
100%
Sziasztok ugyanez a problémám Egyszerüen nem találok kiutat belőle.......nagyon gáz dolog
2015. febr. 10. 19:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!