Viharfóbia ellen tanácsok? Az, hogy kintről szemléljem meg az éppen tomboló vihart, nekem sajnos nem jött be.
:D
Hát én kiskoromban rendesen szerettem a vihart, tetszettek a villámok is... De amint megláttam hogy már a házba meg akárhová is belecsaphat, azóta rettegek tőle. Ha nincsenek ezek a hírek, akkor ugyanúgy semmi bajom nem lenne vele.
Kicsit régi kérdés de hátha valaki idetéved még...
SZóval, ha a pusztában elkap a vihar, a legrosszabb amit tenni lehet az az, hogy fák és más magas helyek közelébe mész. A villám a legmagasabb pontba csap bele, szóval ha egyszerűen lehasalsz a fűbe, jelentősen megnő a túlélési esélyed.
Köszönöm szépen a választ még ilyen hosszú idő eltelte után is. :)
Én anno még olyasmit olvastam, hogy guggolni kell ha pusztán ragadsz vihar idején, és ha többen vagytok, akkor legyen pár méter köztetek, ha egyikőtökbe belecsapna a villám, a többi tudjon rajta segíteni. Aztán hogy ez mennyire igaz, nem tudom. :)
Egy biztos: ha szabadtéri programot tervezek, időjárás-előrejelzés és a radarkép folyamatos ellenőrzése nélkül nem indulok el sehová, hála a modern technikának. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!