Hogyan legyek optimista? Hogyan szemléljem a világot jobb szemmel?
Semmi jót nem látok az életben,vagy legalábbis nagyon keveset.Sajnos nagyon sok rossz dolog történ már velem,betegségek,családi problémák,magánéleti...úgy igazándiból csak élek bele a nagyvilágba,de nem várok semmit,csak vagyok.Néha azt gondolom jobb lenne meghalni.Persze van néhány dolog amire vágyom,de azt nem lehet pénzen megvenni,szóval számomra elérhetetlen...vagy csak nem vagyok elég kitartó.Nincs sok barátom,pedig néha jó lenne egy olyan embernek kiönteni a lelkem,akiben maximálisan megbízom,de nincs ilyen.Szüleimmel se túl jó a kapcsolatom,az ilyen hétköznapi dolgokat megbeszéljük,de azonkivűl semmi....és az az igazság,hogy nem is nagyon szeretem őket,bármennyire is fáj kimondani.Egyébként meg utálom a mai világot is,az a sok tini,akik minden hétvégén leisszák magukat,össze fekszenek füvel-fával(tisztelet a kivételnek!),hallgatják a nagyon értelmes tuc-tuc zenéjüket....felfordul a gyomrom tőlük:S Én vagyok örült,vagy mindenki más körülöttem?
16/lány
Hail!
Kezdeném azzal, hogy én sem vagyok az a kimondott optimista típus és sok dologról ahogy látom hasonlóan is vélekedünk. Mindenesetre bár elég nehéz, de talán a legfontosabb, hogy próbálj meg odafigyelni a kisebb örömökre, mondhatni az "Élet apró örömeire". Mindig minden lehet az utolsó. Talán ajánlhatom figyelmedbe az Amelie csodálatos élete című filmet. Pont erről szól. Meg lehet találni az örömöt az érzésben, amikor például egy nagy adag mákba fúrod az ujjaid. Egy mosoly, egy szép éjszakai látkép, a Hold, bármi lehet szép... ezáltal az öröm és a boldogság is megtalálható benne. Az ember amúgy sem lehet tartósan boldog, de törekednie kell a jóra. Tedd te is és próbálj figyelni az apró dolgokra. Majdnem minden elérhető, a kérdés, hogy mennyi energiát fektetsz bele. És végül, nem őrült vagy. különleges. Mélyebbre látsz a legtöbb embernél, mélyebbek az érzelmeid, érzéseid, gondolataid. Nincs ezzel baj. Nehezebbé teszi a létet a sekélyesek és vakok világában és többet is kell küzdened, de a lehetőség nyitott számodra, hogy ezáltal hasonló embereket ismerj meg, akik látnak. Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!