Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan lehet a türelmet...

Hogyan lehet a türelmet gyakorolni?

Figyelt kérdés
Talán viccesen hangzik a kérdés, de remélem értitek mire gondolok. Az a baj, hogy túl hirtelen ember vagyok, ha valami nincs meg rögtön, nem sikerül rögtön, akkor mindig ideges leszek, türelmetlen. Ugyanez igaz az emberekkel való kapcsolatomra is, ha nem írnak vissza rögtön, nem veszik fel a telefont, nem olyan hanglejtéssel válaszolnak, ahogy tetszik, akkor felkapom a vizet. Ez tudom, hogy nem jó, engem is zavar már eléggé, ezért kérdezem, hogy hogyan lehetnék kicsit toleránsabb, mit kell ehhez másképp csinálni?
2015. aug. 12. 15:08
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha fiatalabb vagy még, légzőgyakorlat segíthet. Naponta kell csinálni.
2015. aug. 12. 18:25
 2/5 A kérdező kommentje:
Erről tudnál írni bővebben?
2015. aug. 12. 19:52
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem rossz ötlet, például Jóga...aztán nyugtató hatású teák (majd ha nem lesz kánikula), idegrendszert segítő b6 vitamin, illetve sport...na a sport!
2015. aug. 12. 20:34
 4/5 anonim ***** válasza:
De lehet vérnyomás is szerintem... egy trükk: mindig számíts a legrosszabbra...ha valakit felhívsz egyből készülj úgy hogy 3szor kell felhívnod h fölvegye...én ezt a buszra-várásnál használom...mindig arra készülök, hogy teli lesz,nem lesz rajta klíma, késik 10 percet, és belém kötnek utazás közben. Általában így pozitívvá válnak az utazásaim :)
2015. aug. 12. 20:37
 5/5 anonim ***** válasza:

Típustól függ. Van, akinek a box jön be, nekem meg a meditálás. Ez utóbbi annyit tesz, hogy kora este, mikor már megy le a nap, lezuhanyzok, kapcsolok be valamilyen nyugtató zenét (nem fülesen, az nem jó hozzá), meggyújtok egy füstölőt, és kiülök egy szőnyegre az udvarra, ahová se szomszéd, se senki nem lát be/át, és csukott szemmel, a környezetemre figyelve relaxálok. Úgy egy órát szoktam így eltölteni, majd megiszom egy csésze meleg teát (sima Earl Grey, cukor és tej nélkül).

Gyanítom elsőre inkább tűnik viccesnek mint hatásosnak, de nekem bevált. Ja, és nem árt, ha ilyenkor az ég világon senki nem láthat/zavarhat, és csendes helyen laksz.

2015. aug. 13. 23:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!