Miért ilyen nehéz az élet?
14:51
még félreérthetőbben nem lehet? :D
Tényleg hozzáállás kérdése is.
Amúgy meg másképpen unalmas lenne. Úgy jó ahogy van.
Én erre találtam egy eléggé kielégítő magyarázatot.
Mert a boldogság a szomorúságból "fakad". Ez így talán értelmetlenül hangzik, de van értelme. Megmagyarázom.
Minden csak az ellentéte által létezik. Vegyük például a sötétséget. Az csak a világossághoz képest sötét. Vagy a rossz izű csak a finomhoz képest rossz ízű. A jó is csak a rossz mellett tűnik jónak.
Tegyük fel, hogy te egész életedben eszel egy fajta ételt, és semmi mást. Akkor tudatosul benned, hogy milyen borzalmas az, amikor eszel egy nagyon finomat.
Az élettel is így van ez.
Csak úgy tudod értékelni a jót, ha megtapasztalod a rosszat. Ha nem így lenne, ha nem lenne néha nehéz, és néha rossz az élet, akkor nem lennénk boldogok sem soha. Nem tenne boldoggá semmi, hiszen mindent megkapnánk, minden természetes lenne, nem okozna örömöt. Így viszont a rossz után örömet okoz a jó.
Csak ezt meg kell érteni, és el kell fogadni, hogy így van. Mert aki nem tudja elfogadni, az amikor ott van az esély, hogy a rossz után jó következzen, szépen visszasétál a rosszba. Mert azt mondogatja, hogy mért van itt ez a rossz, ahelyett, hogy menne tovább, és megértené, hogy a jó után mindig rossz jön és a rossz után mindig jó. Egyszer.
hogy miért ilyen nehéz az élet?
AZÉRT MERT SAJÁT MAGUNKNAK NEHEZÍTJÜK MEG!!!
Gondolkodj csak el rajta...
Ahogy valaki már írta előttem: NE GÖRCSÖLJ, OLYAN MÉG NEM VOLT HOGY SEHOGY SE LETT VOLNA!!!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!