Hogyan szüntethetném meg a lefekvés, elalvás iránti félelmemet?
Minden nap félek a késő estétől attól, amikor le kell feküdni aludni, mert félek hogy vajon miféle dolgokat fogok álmodni, fog-e valami furcsa dolog történni alvás közben, meg elalváskor alvás és ébrenlét határán.
És még attól, hogy lefekvés előtt nézem a sötét szobát és hirtelen meglátok valamit amitől megijedek, ilyentől is félek.
Mit tehetnék ezek ellen?
19 évesen gondolom nem normális
Nem szoktam rosszat álmodni általában, csak előre félek így is mindig, hogy nem fog-e történni semmi különös, vagy kellemetlen alvás közben.
TV-t meg be szoktam kapcsolni az világít éjszaka a szobámban, de ezekben a fényviszonyokban is olyan feszült tudok lenni, nem látom tisztán a dolgokat mert nincs nagyon világos, és attól tartok mindig nem látok-e meg valami ijesztőt hirtelen. Lámpát egész éjszaka felkapcsolva hagyni meg túlzás lenne, bár az lenne a kellemes nekem.
Nem egyedül, és a tv-t le szoktam némítani, párszor próbáltam már úgy elaludni hogy ment a hang a tv-n de úgy meg nem sikerült. Talán ha valami relaxációs zene szólna közbe jobb lenne, de azt nem tudom megoldani.
Valahogyan az alvás iránti félelmemet kéne megszüntetni.
Azt hittem először, hogy 5-6 éves vagy. Aztán rájöttem, hogy akkor még nem tudnál írni. És látom, hogy 19. Tényleg pszichológushoz kellene menned, mert nem normális ez.
A tv villódzó fénye rossz választás elalváshoz.
Akkor inkább vegyél egy néhány vattos led-es izzót, és egy lámpa világítson éjszaka, ha már ennyire parázol felnőtt emberként a sötétben.
Elalvás előtt nem hallgatózni és nézelődni kell, hanem becsukni a szemet és aludni.
Forduj szakemberhez, és mihamarabbi jobbulást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!