Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Nem vagyok hajlandó dolgozni,...

Nem vagyok hajlandó dolgozni, erről mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

A kérdés nem kamu, direkt nem írom le az enyhítő körülményeket.

Az a helyzet, hogy undorodom az emberi fajtól, nem akarok beilleszkedni, nem akarok dolgozni, mert akkor már inkább a halál. Nem tudom, mit jelent meghalni, de reménykedem, hogy vagy semmit, vagy valami jobbat ennél.

Kiskoromtól kezdve ilyen voltam, a középiskolát még hajlandó voltam elvégezni, aztán közöltem, hogy elegem van, én ezt nem csinálom. És tényleg nem csinálom.

Azt nem tudom, hogy a szüleim azért tűrik, mert félnek, hogy ha kiraknak, megölöm magam, sosem zsaroltam őket ezzel, inkább mindig biztosítottam mindenkit, hogy amíg él bárki, aki szeret és fontos vagyok neki, addig nem offolom magam.

Viszont elzárkózom ettől az élettől annyira, amennyire csak lehet.

A kérdésem leginkább az, hogy ha a ti gyereketekkel lenne ez a helyzet, mit lépnétek, de természetesen nyugodtan lehet engem és a szüleimet is szidni, ahogy jól esik.

2015. júl. 14. 21:35
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/79 anonim ***** válasza:
85%

Amúgy mi a célod azzal, hogy kiírtad ezt a kérdést?

Ez most egy burkolt segélykiáltás?

Vagy egyszerű polgárpukkasztásnak szánod? (Elnézve a válaszok többségét, ennek a célnak megfelelt. :) )

Esetleg csak pörgős topicot akartál nyitni?

2015. júl. 14. 22:24
 32/79 anonim ***** válasza:
58%
A kérdésedből is lejön, hogy marha lazának képzeled magad, meg vagy is, aki azt hiszi, ő sza*rta a spanyol viaszt. 24-25 nem lehetsz több. Lázadni a világ ellen nem most kell. Felnőtt szamár létedre senkitől nem várhatod el, hogy elnézze a semmittevésed meg a punnyadást. Fogd meg magad, költözz külön aztán úgy pusztítod magad ahogy jól esik. Ja, hogy ahhoz pénz is kéne ?! Haha na igen, ez a élet, ha tetszik ha nem. Rinyálhatsz nyugodtan, csak értelme nem sok. Tudod mikor tartanálak el, soha. Semmi bajod nincs neked csak el lettél kényeztetve, meg lusta vagy mint a dög. Majd mire tönkreteszel magad körül mindenkit, merthát csak az a fontos ami neked jó, na majd akkor TALÁN felnősz. De nem, nem hiszem mert annyi eszed nincs. A legjobbat azzal tennéd, ha megfognád magad és elhúznál valami más országba, hátha ott lenne valami kedvedre való.
2015. júl. 14. 22:26
 33/79 anonim ***** válasza:
55%

Egyébként nekem is volt egy lelkileg megzuhantabb időszakom. Rögtön egyetem utáni jó multis állásból 2 év után kiraktak, és majdnem fél évig munkanélküli voltam (ennek fele nyár volt). Addigi önértékelésemet igencsak meghatározta az, hogy jó állásom és jó fizetésem volt, ami hirtelen megszűnt, kezdtem kerülni a baráti társaságot, csajozást meg teljesen felfüggesztettem ebben az időszakban. Közben álláskeresés közben is sokszor elkenődtem, mikor 2-3. kör után nem kellettem, ha meg be se hívtak, akkor meg azért.

Viszont, bár abban az időszakban nem szórakoztam, de munkakeresés, szakmai ismeretek naprakészen tartásában nem ültem le!

2015. júl. 14. 22:28
 34/79 A kérdező kommentje:

Kíváncsi voltam, más mit tenne, ha születik egy nem szokványos gyereke, aki nem tud pontos diagnózist kapni, senki sem tudja, mi a megoldás, hogy egyáltalán (jelenleg) van-e, hogy kell-e ezen változtatni, vagy hagyni kell mindent a maga módján alakulni. Hogy mennyire lennének elfogadóak, erőszakosak, kétségbeesettek (a pénzkérdést leszámítva).

Nagyon nem erre ment el a dolog. :)

--------

Valaki írta nekem priviben, hogy még kb. két évem van. Utána mi lesz? Jössz, és levadászol? :)

2015. júl. 14. 22:29
 35/79 anonim válasza:
79%
Az igazság az, hogy teljes mértékben tudok veled azonosulni, értem, amiről írsz, ugyanis én is így érzek. Egy valamiben mégis különbözünk. Én tisztelem és szeretem a szüleimet, ezért nem várom el, hogy a semmire csak úgy eltartsanak egy felnőtt embert. Mivel ez az élet menete, hogy az embernek önellátónak kell lennie előbb utóbb, és a szüleidtől te sem várhatod el, hogy te otthon fetrengj, ők meg lakást meg ételt rakjanak eléd. Az, hogy ha esetleg a szüleid nem lesznek már, utána te magad mihez kezdesz az életeddel, már abszolút a te dolgod, ha nem melózol, senkinek semmi köze hozzá, mert akkor már nem másokon élősködsz...
2015. júl. 14. 22:29
 36/79 anonim ***** válasza:
54%

Őszintén kérdezem: pszichológusnál voltál? Nem pszichiáternél, hanem egy normális, rendes pszichológusnál.

Egyébként van valami szakmád?

2015. júl. 14. 22:30
 37/79 anonim ***** válasza:
0%

Én is kib**zottul utálom a rendszert. Viszont engem az hajt előre, hogy majd néhány év múlva hatalmam lesz és tekintélyem. Majd a senkik azt nézik, hogy én, akit a gimiben a legkivetettebb voltam, majd én mosolygok rájuk vissza a Mercimből. Csak az hajt előre, hogy valamikor hatalmat szerezhetek, ezáltal kevésbé lesz behatással rám a rendszer. Azért tanulok, azét programozok egy csomót, hogy létrehozhassam a saját mikrorendszeremet, ami tulajdonképp felülírja a RENDSZERT.

Tehát azért küzdök, hogy legyen egyszer egy szép napon egy gyönyörű barátnőm, lapos hassal, szép arcal, nagy mellekkel, stb.. Legyen magas fizetésem, vezető pozícióval, céges kocsival, legyen egy igényeimnek megfelelő házam... Tehát szerintem neked is ki kéne tűzni valamilyen célt.

És miért nem érdekel a szex? Volt már, vagy ki sem probáltad?

2015. júl. 14. 22:31
 38/79 anonim ***** válasza:
26%
Jajj, hagyjátok már, nem látjátok, hogy csak egy unatkozó tini provokál? Napok óta szórakozik valaki, sorra teszi fel az ilyen jellegű kérdéseket.
2015. júl. 14. 22:31
 39/79 anonim ***** válasza:
56%

"Kíváncsi voltam, más mit tenne, ha születik egy nem szokványos gyereke, aki nem tud pontos diagnózist kapni, senki sem tudja, mi a megoldás, hogy egyáltalán (jelenleg) van-e,"

Egész biztos, hogy mindent megtennék a probléma megoldása érdekében. Nem nyugodnék bele, hogy neki ilyen élet jutott, hanem tényleg mindenben megpróbálnék segíteni, ha csak egy kis előrelépést sikerül elérni, szerintem ebben az állapotban már az is nagy segítség.

"Hogy mennyire lennének elfogadóak, erőszakosak, kétségbeesettek "

Ezt előre nem tudhatja az ember. Erőszakos azért, mert valaki önhibáján kívül mentális betegséggel küzd, távol áll tőlem. Kétségbeesett, na az már inkább.

2015. júl. 14. 22:33
 40/79 anonim ***** válasza:
21%
Nem èrtelek. Soraid, îràsod intelligenciat sugallnak. Lehet hogy valami szèlsôsègesenjò vagy rossz dolog segitene rajtad
2015. júl. 14. 22:34
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!