Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Más is tapasztalt ilyet (akik...

Más is tapasztalt ilyet (akik már min.1x megvágták magukat)? 13L

Figyelt kérdés
Kb. 1 éve fenyegetőzök azzal hogy, öngyilkos leszek. Valahogy idén január vagy február környékén vágtam meg először az alkarom (ott középtájon). Eddig 3x csináltam ilyet, de 1x sem öngyilkosság céljából, hanem hogy a lelki fájdalmaim enyhítsem a testivel. Ma nagyon rossz napom volt, ezért majdnem megint megvágtam magam, de helyette kicsit elmerengtem, és előjött egy régebbi emlékem arról; hogy 9-10 éves koromban, amikor nem voltak barátaim, akkor fogtam az ollót, és vízszintesen végig karcolgattam mind2 karomat. Szerintem az érvagdosásom ebből ered, de nem biztos. Másnak is történt valami hasonló, mielőtt elkezdte vagdosni magát? Szeretnék megkérni mindenkit, hogy ha válaszol, akkor ne az legyen, hogy ilyen korban minek, meg hasonlóak!! Előre is köszönöm!!

2015. jún. 16. 18:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
52%

Ilyen korban minek vagdosod magad? XDDDDD

Ha nincsenek barataid, akkor is van csaladod, akik szeretnek es nem orulnek annak, hogy vagdosod magad ;)

2015. jún. 16. 18:19
 2/14 anonim ***** válasza:
Nem csak ebben a korban értelmetlen a falcolás. Minden korban.
2015. jún. 16. 18:27
 3/14 piriiiii ***** válasza:
Első, megmondanád kérlek, hány éves kortól ideális a vagdosás és milyen eszközökkel? Először milyen módját érdemes kipróbálni? Egyedül legyek, vagy legyen ott más is?
2015. jún. 16. 18:38
 4/14 anonim ***** válasza:

Ez nem a kortól függ te szerencsétlen'XD

"Szeretnék megkérni mindenkit, hogy ha válaszol, akkor ne az legyen, hogy ilyen korban minek, meg hasonlóak!! Előre is köszönöm!!"

csak a kérdezőt akartam megnevettetni, mert ha jó a kedve, akkor nem vagdossa magát

2015. jún. 16. 19:26
 5/14 piriiiii ***** válasza:
Engem sikerült megnevettetned, ne aggódj!
2015. jún. 16. 19:27
 6/14 A kérdező kommentje:

Most már van 4 barátom, de 1. alkalommal szerelmi csalódás miatt vágtam meg magam. Másodszor dettó. Harmadszor (meg most is majdnem) meg azért a 10 éves húgommal kivételeznek, de letagadják.

+ Tőlem vette át ezt a "szenvedélyt" az unakatesóm (16L) is.

Egyébként arra próbáltam rávilágítani, hogy valamilyen szinten 9-10 évesen kezdtem el. Aki vágja magát, annál volt valami hasonló kis korában? Vagy ez egyedi eset?

Köszönöm azoknak akik komolyan vettek, és nem úgy kezdték hogy; Ezt meg minek csinálod? !!!! Köszönöm a sok hasznos kommentet!!

2015. jún. 16. 23:36
 7/14 anonim ***** válasza:

Én is csináltam olyat gyerekkoromban, hogy megkarcoltam a bőrömet, de azt nem önbüntetésből, hanem csak mert érdekes érzés volt, hogy alig fájt, mégis megjelent a bőrömön egy csík. Én utána aztán olyan 19 éves korom körül kezdtem vagdosni magam, de ez nem volt összefüggésben a gyerekkorival.

Ha te kisebb korodban is hasonló okból csináltad a vágásokat, mint most, akkor lehet, hogy ez nálad tényleg a mostani vágások egyfajta előképének tekinthető. De ez egyáltalán nem szükségszerű dolog, sokan minden előzmény nélkül kezdik el. Sőt, első alkalommal mindenki előzmény nélkül kezdi el, nemde?

Ezzel együtt ne legyél öngyilkos és ne vagdosd magad, az írásod alapján tök értelmes csajszi vagy, jobb megoldást is tudsz te találni a problémákra! Azzal meg, hogy a 10 éves kistesóddal kivételeznek, egyszerűen ne foglalkozz. Szó szerint százezer fontosabb dolog van ennél az életben. (2 kisebb tesóm is van, szóval tudom, miről van szó.)

2015. jún. 17. 05:50
 8/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2015. jún. 17. 09:02
 9/14 anonim ***** válasza:
21%

Te nem a "lelki fájdalmadat" akarod enyhíteni, hanem figyelmet akarsz magadnak. Azért mert itt minden 2. kérdező vagdossa magát, az nem azt jelenti, hogy menő. Te hülye vagy mint a föld. Amúgy milyen nagy lelki fájdalmad van 13 évesen. Nem adják többet a tévében a gumi macikat?

"kb. 1 éve fenyegetőzök azzal, hogy öngyilkos leszek". "ilyen korban minek"

Még több indok, hogy csak figyelmet akarsz. Azért szomorú, hogy ez az egyetlen ami eszedbe jut.

Menj aztán játssz a babáiddal. Idióta.

2015. jún. 17. 13:52
 10/14 anonim ***** válasza:

Jövőre meg majd az lesz a kérdés:

"Mit tegyek, hogy ne derüljön ki a barátom előtt, hogy vagdostam magam. Hogy tudnám eltakarni a nyomait? Nem akarom hogy meglássa, mert azt hiszi bolond vagyok és nem akar majd velem járni"

2015. jún. 17. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!