Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért nem tudok önálló döntése...

Miért nem tudok önálló döntéseket hozni?

Figyelt kérdés
2010. febr. 28. 09:43
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Mivan? :D Ez elég kusza lett. Nem igazán értem a lényeget. :)

Gondoltam kár újra meg újra külön említeni, hogy az esetleges kellemetlen következményektől félve szokott az ember tartózkodni a döntések lejátszásától. És nem gyorsolvasási verseny. Ha szájbarágósra csinálom, akkor a félméteres hossz miatt ignorálod.

2010. márc. 4. 16:27
 12/13 anonim válasza:

Mert nincs önbizalmad.

Emlékeztetsz hajdanvolt önmagamra, abból az időszakból amikor kikerültem a főiskoláról és elmentem dolgozni. A főnököm egy embernagyságú fütyi volt, akinek az volt az egyedüli célja hogy a beosztottainak a legkisebb önálló döntését is negatívan állítsa be.... hahh régi szép idők... :-)

Egyébként a gyógyír nagyon egyszerű, el sem fogod hinni :

Állj oda és DÖNTS !

Először apróságokban. Mit veszek fel holnap, és azt vedd fel. Mit eszek ma este, és edd azt. Hová megyek hétvégén szórakozni, és menj oda. Utána jöhetnek nagyobb dolgok.

Ha jól döntöttél örülj neki. Ha tévedtél, annak még jobban örülj, sokkal többet tanulsz belőle, mint a helyes döntéseidből. A lényeg hogy ne fogd fel kudarcnak.

Ha a munkahelyeden döntesz valamiben és az később nem bizonyul helyesnek, letolást kapsz érte. Nem baj. A helyes válasz ilyenkor: nem vagyok tévedhetetlen, de legalább döntöttem, és ÉN ebből a hibából sokat tanultam.

Mégvalamit: senki sem tévedhetetlen. Ismerek több olyan embert aki annak állítja be magát, ők tévednek a legtöbbet.

2010. márc. 5. 09:07
 13/13 anonim válasza:
menj el pszichológushoz. Nekem is az segített. 1000X könnyebb így az életem. Megszabadított a felesleges félelmektől:) Nem is értem hogy az emberek miért félnek a pszichológustól... Csak olyat kell keresni akivel szívesen beszélgetsz.És mondj el neki mindent, szard le hogy ő mit gondol rólad, az a munkája hogy hülyeségeket halgasson:)
2010. márc. 7. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!