Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Tisztában vagytok azzal hogy...

Tisztában vagytok azzal hogy kik vagytok mint önálló független értelmes emberek?

Figyelt kérdés
14 éves lány vagyok.Nincs túl sok probléma az életemben,viszont sokat gondolkozom azon,hogy ki is vagyok.Az aranyos segítőkész csajszi a szomszédbó,esetleg a szégyenlős stréber a könyvtárból vagy a jégkirálynő az Antarktiszról.Persze megvannak a saját belső értékeim,a fontossági sorrendem,az elképzeléseim és az eszméim,de ez magában nem elég ahhoz hogy úgy tudjak viszonyulni más emberekhez ahogyan kellene.Ki fog ez valaha alakulni?Lesz valaha olyan személyiségem ami nem fog minden másnap változni?(Tudom,hogy a környezetünk is formál minket,de nem minden esetben.)
2011. máj. 28. 15:20
 1/3 anonim ***** válasza:

Ki fog alakulni. Ennyi idősen lövésem sem volt semmiről. Nem tudtam, hogy ahogy viselkedem, az mások szemében milyennek tűnik? Nem tudtam, mások (idegenek, nem az osztály, vagy a szomszéd) hogy viszonyulnak hozzám, mi a benyomásuk első látásra.. Voltam valamilyen, aztán csak kapkodtam a fejem, és agyaltam az embereken, a világon, és a helyemen:) Most 21 vagyok, úgy 18-19 éves korom óta tudom a helyem, a véleményem és az értékrendem stabil, kiismertem az embereket annyira, hogy a köszönésükből, néha csak a nézésükből is többnyire érzem, hogy az egymáshoz való viszonyunk milyen, és mit lehet ebből kihozni... De ehhez kellett az, hogy annyi idősen, mint most te, ilyeneken gondolkodjak én is:) (meg még jópár dolog, ami kényszerített, hogy felnőttként kelljen viselkednem, és döntéseket kelljen hozni, de ez mindenki életében előbb-utóbb eljön)

Szóval ne aggódj:) Ez a kamaszkorral jár.

2011. máj. 28. 15:31
 2/3 eNerdzsy ***** válasza:

Alapvetően a személyiség mindig a környezethez adaptálódik.

Az teljesen természetes, hogy másképp viselkedsz bizonyos emberekkel, bizonyos szituációkban - ez felnőtt korban is mindenkire jellemző.

Olyan pedig, hogy "úgy tudj viszonyulni más emberekhez ahogyan kellene" - vagyis, hogy mindenkivel jól ki tudj jönni - nem létezik.

A személyiséged állandóan változni fog, bár a kor előrehaladtával általában egyre lassabban szokott lezajlani.

2011. máj. 28. 15:34
 3/3 anonim ***** válasza:
küldtem privátot, ott kifejtem a véleményem, szívesen elbeszélgetek veled erről
2011. máj. 29. 08:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!