Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit tegyek, ha utálom a nevem?

Mit tegyek, ha utálom a nevem?

Figyelt kérdés

Viktória vagyok, és sose tudtam megszokni. A szőr feláll a hátamon (képletesen), ha valaki így hív.

Hülye ok névváltoztatásra?

2015. máj. 31. 20:12
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ahogy #5-ös, #6-os is írta már, nyugodtan megváltoztathatod.

Egyébként szerintem is szép, jó jelentése van. A rövidítései sem tetszenek?

Mert nekem Alexandra a nevem, ami elég arisztokratikusan hangzik, így elégedett vagyok vele. Kár, hogy nagyon szerencsétlen becenevei vannak...

Én a családnevemet utálom, de az szerencsére hamarosan más lesz (házasodom). :)

2015. jún. 1. 19:13
 12/12 anonim ***** válasza:

Ó, pedig milyen szép név, komolyan azon gondolkodtam már évek óta, ha esetleg majd lányom lesz biztosan ez az egyik opció a névválasztásra.:) És már csak a jelentése miatt is nagyon nyerő szerintem. Bár tudom, milyen az, amikor nem vagy békében a saját neveddel, szóval tudom, hogy hiába írom. :) Én is ebben a helyzetben vagyok, csak én ezt magam szúrtam el. Értsd úgy, hogy kettős nevem van, és 10 éves koromig mindenki a 2. nevemen szólított, amit akkor megutáltam és akkor úgy döntöttem az 1. nevemet akarom használni, ami az Ildikó.-pedig most már úgy bánom, mert most már nagyon utálom... És bár inkább maradtam volna a másik nevemnél, ugyanis az még mindig sokkal inkább illik egy húszas éveiben járó fiatal lányhoz,mint az Ildikó, és utólag rájöttem, egy tök szép név. (szándékosan nem írom le a másik nevem, akit érdekel annak privátban leírom) Szívesen visszaváltoztatnám, de nem akarom még egyszer végig csinálni azt a ,,procedúrát", amíg mindenkivel újra megszokatom, hiszen valaki csak 2-3 év alatt szokta meg, és az a szerencse, hogy van olyan is aki ma se, mivel nagyon ritkán lát, így még mindig úgy hív.

Egyszerűen kiráz a hideg, ha valaki kimondja a nevemet, de főleg így Ildikóként használva rühellem. Úgy érzem idegesíteni akar vele aki így hív, sérti a fülem, ezért mindenkit megkérek kb, hogy csak Ildinek hívjon simán.-az úgy elmegy. A barátok család Ildikének, vagy Kisildinek hív (ez utóbbi azért, mert anyukám is Ildikó, így különböztetnek meg minket, és ez még elég vállalható is).

2017. okt. 18. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!