Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Más 25 körüli lányok is...

Más 25 körüli lányok is gondolkoznak-e így mint én, vagy valami hiba van a gépezetemben?

Figyelt kérdés

A téma összetettebb, mint simán a szerelem, nem biztos, hogy ez a legjobb kategória, de mindegy is... Továbbá nincs kivel megbeszélnem a lelki világomat, gondoltam majd itt kiírom magamból. :)

25 éves vagyok, együtt élek egy 32 éves férfivel, 2 éve vagyunk együtt. Szeretjük egymást, túl sok rosszat nem is tudok mondani a páromra azon kívül, hogy sosincs itthon. Mondjuk ez a munkájából adódik. Folyton hetel, vagy 10 napozik. Vannak terveink: közös kutya, közös autó, közös gyerek.... Viszont én ezt rendkívül nehezen viselem, nem tartom normális dolognak, hogy ennyit külön vagyunk és én a munkahelyemet leszámítva egyedül ülök a közös lakásban és kezdek lassan befordulni, kombinálni, túlagyalni...

A párom gyereket akar. Én azt mondom, mire fel? Nem akarok gyereket szülni úgy, hogy ő sosincs itthon (tudom, sokan élnek így, de ez engem nem vigasztal). Továbbá a rengeteg különlét miatt egyre jobban félek az eltávolodástól,az esetleges megcsalástól. A saját és az ő részéről is. Tudom gáz ez, de hát gyarló emberek vagyunk, mindenkinek kell valaki és ha egy pár sokat van külön, annak előbb utóbb semmi jó vége nem lesz, ez az igazság szerintem.

Másrészről az én agyam talán kicsit zavarodott is, mert néha 1-2 gyenge pillanatomban azt gondolom, hogy tényleg jó lenne már egy gyerek, és soha nem tudom megállni, hogy ne olvadozzak a boltban a bébiruháktól, fórumokat olvasgatok a terhességről, a kisbabákról, mintha "készülnék" úgymond... Úgy is gondolom, hogy lassan ideje lenne szülni, sőt így is félek, hogy 1-2 év és el leszek csúszva. Nem akarok 40 évesen egy 10 éves gyerekkel vesződni. A másik felem meg azt gondolja, hogy abszolút nem vagyok való anyának. Nincs türelmem, sokszor önzősködök, a pénzt magamra akarom költeni, nem pelenkára és egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy képes vagyok ekkora felelősséget vállalni. Mentálisan amúgy sem vagyok túl stabil. Jártam pszichológushoz is pánik és szorongás miatt. Szerintem egy kisbabával járó élet engem vagy még jobban letaszítana engem a lejtőn pszichésen, vagy pont, hogy megváltoznék és "felnőnék" végre megerősítene, hogy anya vagyok és más értelmet nyerne az élet.

Másrészről ezt a párkapcsolatosdit is egy nagy lutrinak tartom. Egyedül nem tudnám eltartani magamat, meg egy kisbabát, ha úgy alakulna. Anyámékhoz semmi pénzért nem vinném. Ők a szó szoros értelmében putriba élnek, és gondolkodásügyileg is kb mintha egy másik bolygón léteznének. Azt gondolom, hogy az ember csak magára számíthat és mindenre fel kell készülni. Mind anyagilag, mind érzelmileg.

A párom amúgy nem rossz ember. Ha itthon van, rengeteget kedveskedik. Mindig hoz meglepi rózsát, csokit, megkérdezi mit szeretnék enni, mire hazaérek a munkából konkrétan megfőz, elmosogat, takarít. A szexuális életünk az első 1-másfél évben valamilyen okból kifolyólag elég katasztrofális volt. Mára a minősége sokkal jobb, viszont nagyon kevés ugye, mert nincs itthon.

Néha ráveszem magam egy kicsit pozitivabb gondolkodásra, de hamar elillan. Mindig eltervezem, hogy mi mindent fogok csinálni, ha már úgyis egyedül vagyok az idő nagy részében, de aztán semmi nem lesz belőle, csak depi meg bőgés az ágyban. A barátnőim közül 2-nek már családja, gyerekek vannak, 1 meg külföldre ment egy jobb élet reményében. Szóval szétszéledtünk és olyan egyedül érzem magam mint a kisujjam. Nincsenek barátnők, van párom, de mégsincs... Gondolkoztam, hogy egy kisebb testű kutya tartása talán jót tenne a lelkivilágomnak és talán valami felelősség vállalásra tanítana.

Mások is vannak így?

2015. máj. 22. 11:34
 1/6 Mumusan válasza:
Ha a gyereken is gondolkozol akkor nem kell mellé még a kutya is. Mert ha egyedül vagy a kisgyerekkel, akkor púp a hátadra a kutya pisiltetése is. Hacsak nem családi házban éltek, mert akkor ok. Vagy kérd meg a párod hogy próbáljon jobb időbeosztást kérni, vagy keress magadnak olyan hobbit amit nem otthon csinálsz. Sportegyesület vagy valami.
2015. máj. 22. 11:41
 2/6 anonim válasza:

nos, én most vagyok úgy, hogy van egy 10 éves gyerekem, 35 vagyok.

tudom miről beszélsz.

annak idején én nem gondoltam ennyire komolynak hogy a párom távol van sokat, azt hittem hogy ha lesz gyerekünk (mert én iszonyúan akartam, ő kevésbé) akkor majd többet fog segíteni és többet lesz majd itthon.

nem ezzel akartam magamhoz kötni, hanem gondoltam hogy akkor többet segít majd mert látja a helyzetet, és naív voltam.

terhes lettem, megszültem a babát.

ő továbbra is sokat volt távol, egyedül kínlódtam, ketten voltunk a babával egész nap otthon, annyira keveset aludtam hogy már néha azt sem tudtam hogy nappal van-e vagy éjszaka.

fél éves volt a lányom mikor egyszerűen elköltöztem.

hiába volt minden "megbeszélés" a párom semmit nem vett ebből komolyan.

így hát elmentem.

rá fél év sem telt el és elváltunk.

6 éves kapcsolat volt ami véget ért.

ő utána azonnal összejött egy másik lánnyal, én is próbálkoztam, de csak 3 évvel később találtam meg azt a fiút akivel most vagyok (szintén immár 6 éve)

a volt férjem meghalt évekkel ezelőtt.

mindezek ellenére ő volt az egyik legjobb barátom.

a gyereknevelés sokkal nehezebb mint gondoltam.

bár könnyű lenne egy olyan gyerekkel mint az átlag, de az enyém egy hétördög volt, nagyon szükség volt arra, hogy annak idején az én döntésem legyen hogy akarom-e őt.

meggyűlöltem volna a lányomat ha rossz időben jön, amikor nem vagyok rá felkészülve.

már megmondtam neki, lányom belőled vagy terrorista lesz, vagy politikus. :)

a lényeg, hogy ha gyereket akarsz, az csakis a te döntésed legyen.

érezd úgy, hogy te akarod őt, 100%-ig, és ha a párod meg is hal, büszkén felneveld őt.

2015. máj. 22. 11:44
 3/6 A kérdező kommentje:

hogy hunyt el a párod? ha nem indiszkrét a kérdés?

saját magamtól nem érzem, hogy mindenáron gyereket akarok... saját magamtól szerintem soha nem is fogom ezt 100%-osan érezni. mégis van bennem egy görcsös érzés, hogy illene már anyává válni...

2015. máj. 22. 11:53
 4/6 anonim válasza:
Teljesen jogosak a félelmeid! Én 30 vagyok, van egy 3 éves fiunk, ő lassan 3 éve kint dolgozik, hetente jön haza, 2-3 napra. Mi teljesen eltávolodtunk egymástól, de ez nem törvényszerű, viszont nagyon sok családban vezet ez valashoz. Jól gondold meg, mert a gyerek nem játék, én elhiszem, hogy a párod már szetetne, hiszen korban van, de így minden nehézség rád fog harulni, és hidd el, nem könnyű! Se lelkileg, se fizikailag. Esetleg azt meg beszelhetned vele, hogy így nem szeretnél, hacsak nem vált olyan munkahelyre, ahol minden nap haza tud járni! Tudom, hogy a mai világban ez nem olyan egyszerű, de ha családban gondolkodik, ne akarjon úgymond "hetvegi apuka lenni! Én most veszem észre már a fiamon ennek a hátulütőjét, és nagyon nehéz.. :/
2015. máj. 22. 11:57
 5/6 A kérdező kommentje:
ugye ugye! akkor mégse vagyok annyira béna! :) köszi :)
2015. máj. 22. 12:04
 6/6 anonim válasza:
Egyáltalán nem! Te gondolkodsz reálisan! :)
2015. máj. 22. 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!