Mit csináljak, hogy ne legyek ennyire félénk?
már többen mondták nekem,hogy kicsit bátrabbnak kellene lennem.elég nehezen ismerkedem,és nem mindenki előtt tudok megnyílni.de én nem szeretném hogy így legyen.:( órákon is elég halkan beszélek állítólag.hogyan tudnék ezen változtatni?:S
és mit csináljak hogy jobban menjen az ismerkedés...?egyszerüen nem tudom hogy kinek mikor mit kéne mondanom ezért inkább csöndben maradok ... :S
Az a baj, hogy nem tudom, mi okozza a félénkséged.
Egy lehetséges megoldás:
Sokan azért nem merik hallatni a hangjukat vagy vállalni a véleményüket, mert félnek, hogy megszólják őket, vagy kinevetik. Ilyenkor az ember elkezdi bebeszélni magának, hogy úgyis le fogják hurrogni, vagy olyat mond, ami miatt a többiek előtt nevetség tárgya lesz. És csodák csodája: a dolog tényleg meg fog történni, hiszen az illető annyira rágörcsöl a témára, hogy végül tényleg nevetségessé teszi magát. Ekkor azt gondolja, hogy igaza volt, és még jobban visszahúzódik.
Ezzel a problémával valamilyen szinten mindenki szembesül, mindenkinek vannak belső félelmei, csak a többség képes azokat jól elrejteni. Tegyél te is így, mert mindenki csak emberből van, a látszólag hatalmas önbizalmú nagy dumás is, és a visszahúzódó is. És kinek a véleménye számít? Elsősorban a sajátod. Hidd el, azt sokkal jobban kedvelik az emberek, aki vállalja magát mint azt, aki csak behódol és nem beszél. Az emberek a befelé fordulóról sokszor gondolják azt, hogy azért nem beszél velük, mert lenézi őket. Ez néha így is van. Ám ha valaki nem fél kifejezni önmagát, azt a többiek is tisztelni fogják, ha nem a mondandójáért, akkor a kiállásáért. Ez a legfontosabb.
első válaszoló: én magam sem tudom sajnos,miért vagyok ilyen.:S de köszönöm a tanácsodat!:)
második válaszoló: tényleg nagyon sokat segített ... (Y)
mert már törölve lett az üzenet :D de volt második válaszoló is nem vagyok hülye xDDD
de a tanácsodat köszi :) de hol keressek nyuszibb embereket?:O az én sulimban ilyet nem nagyon ismerek... :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!