Rettenetesen lámpalázas vagyok, hogy lehet legyőzni?
ha már ki kell állnom akár 2 mondatot is felolvasni az osztály előtt ideges leszek.. elakadok minden 3. szónál, nem bírok szépen olvasni, pedig magamnak hibák nélkül elmondom.. nem bírok egyenesen állni, muszáj vagyok valaminek támaszkodni/ülni, ezt már régebben is észrevettem, akkor azt hittem, hogy csak szimplán a lustaság miatt.
egy felelésen, prezentáción minél hamarabb túl akarok esni, ezért akaratlanul is hadarok, megakadok, és nagyon idegesítő. akármennyire is tudom biztosan, rám jön nagyon durván a lámpaláz és nem sok hiányzik, hogy leblokkoljak.
16/F
komolyan mondom próbáld ki:
vegyél a kezedbe egy Petőfi v Arany verses ,balladás kötetet és ott ahol vagy állj ,pattanj föl az asztal tetejére.olvass belőle valami magasztos ,felemelő igazi magyar művet.
ha megvolt ,mindig erre emlékezz amikor felelsz.
had szóljon(nálam bevált )
1: köszi, majd kipróbálom
2: ezt tudom, direkt húzom az időd.. és nem is a teknikával van a bajom, hanem amikor fel kell álni, kimenni és mondani..
nem tudom miért van ez, ha van tétje, ha nincs, akkor is rámjön a lámpaláz.. és addig nem múlik el, amíg le nem ülök, vagy ki nem kerülök a középpontból
Szia!
Én éneknél voltam lámpalázas. Nekem az nagyon beválik, ha bárki előtt kell énekelnem, akkor arra gondolok, hogy "engem oda meghívtak, én vagyok ott a sztárvendég" (vagy valami hasonlóra) és úgy azért már sokkal könnyebb. Vagy az is segít, ha olyanra gondolsz, akinek ez nem jelent problémát-> az ő önbizalmából nyersz te is önbizalmat. Mellesleg rutin kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!