Nem tudok egyedül aludni éjszaka. Mit kéne tennem?
Figyelt kérdés
15 éves koromban kezdődött, akkor lettem pánikbeteg. Sok álmatlan éjszakám volt, mindig már félig aludtam és akkor jött rám egy pánikroham. Hetekig nem mertem aludni csak pár órákat. Utána rájöttem, hogyha nem egyedül alszok, akkor ritkábbak a rosszulléteim. Jártam már sok pszichológusnál, meg pszichiáternél is, aki felírt antidepresszánst meg hangulatjavítót, de hiába, nem lett jobb tőle. Vissza mentem többször is, mindig azt mondta, hogy szedjem tovább. Már nem bírtam, fel sem fogtam hogy mi történik körülöttem a gyógyszer hatása miatt, kimaradtak napok/hetek az életemből, amikor úgy döntöttem, hogy nem szedem tovább. Most 19 éves vagyok és még mindig nem vagyok képes egyedül aludni, ha egyedül próbálok meg aludni, akkor mindig fent vagyok addig, amíg a szemem le nem ragad magától. Sokszor pánikroham szerű tüneteim is vannak, de nem vagyok benne biztos, hogy ezek is azok, mert másabbak, mint régen voltak. Pszichiáterhez félek menni, mert nem akarok megint gyógyszereket szedni. A pszichológus meg nem használ nekem semmit. Mit kéne csinálnom?2015. márc. 11. 12:56
11/15 anonim válasza:
Volt barátnőm, aki pont ilyen volt. Ő folyton áthívta valamelyik barátnőjét, amikor nem aludtam otthon vele. Szerintem inkább azt a lelki problémát kellene megoldani, ami ezeket a kínjaidat okozza.
12/15 anonim válasza:
Egyrészt jársz pszichológushoz, de próbáld ki, hogy tv-vel alszol el.
13/15 anonim válasza:
Szia! Sikerült azóta megoldást találnod? Ugyanebben a cipőben járok... Egyedül éltem, akkor kezdődtek a pánikrohamok. Most két sráccal lakom, de persze van még így is, hogy nincsenek itthon éjszaka. Ilyenkor próbálom legyőzni a félelmeimet ... de nagyon nehéz :(
14/15 A kérdező kommentje:
Hát, azóta barátommal lakok együtt, szóval mondhatni megoldódott. Bár azóta nem aludtam egyedül sose. Szóval nem tudom mi lenne ha egyedül kéne aludnom.
Néha még így is rosszul szoktam lenni, de csak így félálomban vagyok, fel se kelek. Lehet ez azt jelenti, hogy le tudtam győzni ezt.(valamennyire legalább)
2016. szept. 28. 18:40
15/15 anonim válasza:
Azóta sikerült valamire jutnod? Nálam ez elég korán kezdődött, még kiskoromban, de már 10+ éve megoldatlan. Napközben, TV mellett vagy zenét hallgatva nem valami pihentető az a pár óra alvás, teli rémálmokkal. Én is csak barátommal tudok aludni, de sajnos nem élünk együtt, így van, hogy napokig nem alszom ki magam rendesen, de a legrosszabb a félelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!