Mihez kezdjek az életemmel?
Sziasztok!
3 évet jártam egyetemre, majd kirúgtak, miután nem sikerült teljesítenem egy tantárgyat, harmadik tárgyfelvételre sem. Elmentem dolgozni, kimaradt egy évem, gyűjtöttem a pénzt és (szülői hatásra), újra jelentkeztem, hiszen elvileg 4 tantárgyam maradt a végzésig.
Azonban egy váratlan helyzettel szembesültem nemrég, ugyanis 9, korábban elvégzett tantárgyat nem fogadtak el, mivel az nappalin volt, most pedig levelezőre járok. Emiatt még 1,5 évig kéne járnom egyetemre és fizetni a majdnem 200.000-es tandíjat.
A szüleim sulykolják, hogy igenis el kell végezni, én azonban egyrészt belefáradtam már az akadályokba (talán nem is erre kellett volna mennem..?), másrészt pedig 24 éves vagyok és a párommal a közös életünkhöz sokkal jobban jönne a 600.000 forintnyi tandíj.
Gondolkozok egy másik karra való átjelentkezésen (ahol lenne még módom államilag finanszírozottan tanulni), bár az is 1,5 évet venne még az életemből.
Nem akarok kudarcot vallani és hogy szégyenkezzenek miattam, de ha teljesen rám bízták volna anno a döntést, nem ezt a gazdasági szakot választottam volna, hanem valami humánt. Amivel tudom, hogy nem lehet elhelyezkedni, de jelenleg sem az eddig tanult szakmámban dolgozom.
Ti mit tennétek a helyemben, mihez kezdenétek? Megerőszakolva önmagatokat, 1,5 évig még azt tanulnátok, amit anno elkezdtetek (mondjuk sok bennem a kétség, hogy most sem fog sikerülni az a tantárgy); átmennétek másik karra/szakra; OKJ-t tanulnátok vagy csak dolgoznátok?
Mondjuk az is eszembe jutott már, hogy az angol felsőfokom mellé még németül is megtanulok és fogjuk a batyunkat és szerencsét próbálunk a párommal külföldön. Itthon úgy érzem csak a lehúzás megy, az egyetem is csak a pénzre hajt és én már többet szeretnék, lakást, gyereket, nem pedig azt hogy a nehezen megkeresett pénzemet elvigye a tandíj és az időmet a tanulás...
Ez a te életed, te döntésed!!!
Ha nem akarod ezt csinálni akkor ne csináld!:)
Ugyanarra az egyetemre járok, mint anno, csak levelezőn és igen, itt nem fogadták el a tantárgyakat... Direkt nem máshova jelentkeztem, mert féltem attól, hogy a 75%os egyezőség nem lesz meg a tantárgyak között és akkor nem fogadják és járhatom újra az egészet. A baj, hogy a 4 tantárgy közül az egyik az, ami miatt anno kibuktam, a másik pedig az, ami ráépül erre a tantárgyra.
Államilag finanszírozott képzés nincs ezen a szakon levelezőn (azért is mennék át egy másikra, ahol még felhasználhatom), ha már ennyire számít az a papír..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!