Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ti melyiket itélitek el...

Ti melyiket itélitek el jobban, a füvet vagy az alkoholt?

Figyelt kérdés

Miért?

Kort írjatok légyszi.

Én az alkoholt itélem el, 20 vagyok.

2014. dec. 18. 14:04
1 2 3
 11/21 Wadmalac ***** válasza:

Én már láttam olyan embert, aki a megfelelő adag után elhagyta a cipőjét, aztán levette egyik zokniját és felvette a másik lábán lévőre dupla rétegnek, utána félzoknisan, félmezítláb kolbászolt összevissza, mint a megrúgott búgócsiga.

Naszóval, szerintem értelmetlen rangsorolni negatívumban, ha valaki csak a konyhaasztalra xarik, vagy még a tányérba is bele.

Mindkettővel baj van, alkohollal is, fűvel is, ha valaki nem érezné teljesnek az életét nélküle és tényleg szüksége van rá, nem csak alkalmi fűszerként az élet szürkeségében, hanem lételemként.

2014. dec. 19. 12:43
 12/21 anonim ***** válasza:
minek akarsz függeni bármiféle anyagtól...?
2014. dec. 20. 20:24
 13/21 Wadmalac ***** válasza:

"minek akarsz függeni bármiféle anyagtól...?"

Pontosan ez a lényeg.

2014. dec. 22. 07:44
 14/21 A kérdező kommentje:
Én? Én nem akarok, és nem is függök semmiféle anyagtól. Itt most nem is rólam van szó, hanem mások véleményére voltam kíváncsi :)
2014. dec. 22. 10:19
 15/21 anonim ***** válasza:

Kérdező, ha egyet értsz avval, h mindkettő függést okoz, akkor minek a kérdésed? Nem értem... Mindkettő egyforma kategória, a függés szempontjából.

Bár füvet, kábszert sose próbáltam, nem is érdekel, de azt mondják, a fű tulképp herbária, növeli a szociális érzékenységet (ha nem adagolják túl, lehet, de én már láttam fűtől túladagolt egyént, aki magára se tudott vigyázni, nem hogy másra).

Az alkoholisták meg ugye károsak a társadalomra.

Azonban a fű túladagolása állítólag gyakrabban okoz életveszélyt, pl zuhanás, stb.

Szóval függés esetén kb azonos kategória a kettő. Szerintem.

De attól is függ, kiről van szó. A faluvégén a Tercsi a füvet jobban preferálja, úgy is néz ki, mint egy tehén. Biztosan ügyel a maga (és mások?) egészségére. Bár tisztelet a kivételnek, ritka esetben átlagos étvágyú ember is lehet kövér (esetleg egy vegi is), betegség okán., pl súlyos anyagcsere zavartól. Csak, gondoltam, kérdezzük meg a teheneket is... Ők az alkoholt szerintem jobban elítélik. Az egy kicsit nehezebb legelni...

2014. dec. 22. 16:45
 16/21 A kérdező kommentje:
én még életemben nem hallottam fű túladagolásról... szerintem mi nem egyre gondolunk... amikor én azt mondom, hogy fű, akkor én tényleg cannabisra gondolok, és nem pedig jamaican gold-ra meg ilyen dizájndrog szarságokra...
2014. dec. 22. 17:09
 17/21 anonim ***** válasza:

A kajálást is "túl lehet adagolni", sok mindent. Van, amit nehéz ,pl a vitaminok egy részét nehéz túl adagolni, bár nem egyértelmű kérdés a túladagolásé, mert pl az se mindegy, szintetikus, vagy természetes? Pl vitaminok esetén.

Maradjunk a gyakorlatnál most: láttam már nagyon beszívott embert. Azt nem tudom, mennyire könnyű/nehéz fűtől koordinációs, vagy egyéb, nem mindennapos problémát elszenvedni. De valszeg lehet, mint szinte mindentől, amit valaki túlzásba visz.

(Más kérdés h miben mi számít túlzásnak.)

2014. dec. 22. 17:37
 18/21 anonim válasza:

Én az embert itélem meg...

pl.: haverokkal beszélgetünk és egy 15 (!!!) éves fiú elkezd menőzni hogy úgy beszívott mint az állat meg hogy ő ennek mag annak szerzi az anyagot és ez szerintem nagyon gáz és irritálló számomra és úgy leordítottam a srácot hogy besértődött pedig nem sértődékeny

2014. dec. 25. 22:05
 19/21 anonim ***** válasza:

Kérdező: ja, hogy a jamaican gold, amivel a tehenek élnek? Ezer bocsánat.

Nézd meg a Hetedik című filmet Br(E)ad Pitt-tel (pitiáner kenyérrel), és rájössz, hogy bármi anyagot túl lehet adagolni. Akár halálosan... Még Br(e)ad Pit-et is, kenyeret is...

2014. dec. 26. 19:11
 20/21 A kérdező kommentje:

Hú, itt már tényleg kicsit eltértünk a témától. Na de a lényeg, én használtam/használom mind a kettőt, de nem napi szinten. Füvezni hétvégente szoktam, inni annál ritkábban, kb. 2 hetente/havonta, és mind a kettőt csak mértékkel. Vannak olyanok, akik hülyére szívják/isszák magukat. Sokan mondják, hogy a fű jobb, mint az alkohol, mert ha berúgsz, akkor hánysz, szédelegsz, kóválygasz, a fűtől pedig semmi bajod nincs, megfontolt vagy, stb., és szerintem ezek baromságok. Van az úgy, hogy túlszívja magát az ember (nevezhetjük túladagolásnak is), én is jártam már úgy, olyankor tényleg zavaros a mozgáskoordináció, mint a részegeknél, fura viselkedés, és a hányás sem túl ritka. Szóval igazatok van, fűből is "túl lehet adagolni", de ez a túladagolás megoldódik egy alvással, nem kell se mentő, detox, halottaskocsi, semmi ilyesmi, mint pl. alkohol túladagolásnál, vagy keményebb drog túladagolásánál.

Most így összegyűjtve minden gondolatomat: Nem vagyok függő, de használom rendszeresen. Nem azért, mert szükségem van rá, hanem azért, mert jól esik. És addig amíg nem zavarok vele mást, nem más kárára teszem, nem lopok meg érte senkit/semmit, addig ezzel nincs semmi baj. Függőséget okozhat mind a kettő, ez nem kérdés. Minden okozhat függőséget, ha nem is fizikait, de pszichikait, de én nem ez miatt itélem el pl. az alkoholt, heroint, vagy bármely kemény drogot.

2014. dec. 30. 15:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!