Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » 19 évesen meguntam az alkoholt...

19 évesen meguntam az alkoholt. Sorstárs?

Figyelt kérdés

nem napi szinten ittam, egy hónapban 3-4 alkalomkor, viszont akkor úgy igazán,okádásig, nemlátásig.(volt,hogy kimaradt egy egész hónap) 15 évesen kezdtem. most 19 évesen elérkeztem arra a pontra,hogy ha felmerül az ivás, rosszul leszek a részegség gondolatától, kezdek undorodni attól,hogy kifordulok önmagamból. egyszerűen nemet mondok ha valaki megkínál alkohollal, de sajnos emiatt negatív beszólásokat kapok. ha pedig elmegyek valahova egy baráti társaságban, én vagyok az egyetlen aki nem iszik alkoholt a többiek viszont felszabadultan szórakoznak míg én kevésbé. ez a része kellemtelen számomra.

van e valaki aki ugyan így,vagy hasonló helyzetben van?

esetleg valami tanács,hogy miként kezeljem a kellemetlen részt?

2013. aug. 24. 20:39
1 2
 1/20 anonim válasza:

Örülj neki, hogy eleged lett belőle.. fogalmad nincs a májaddal már ígyis mit tettél. Én 17évesen kezdtem el piálni sokszor voltam részeg, és egy részeg lány csúnya látvány..akkor úgy több mint félévig volt , hogy hetente ittunk ..aztán egyszer nagyon berúgtam onnantól elegem lett. Azóta nem mondom, hogy nem rúgtam be, de idén nyáron egyszer sem. Sőt egész évben 2szer voltam berúgva.Vérvételen a máj értékek elég érdekesek voltak..úgy kb 3szorosa a normálnak.. De nem is kell már az a sz.ar nem is akarok részeg lenni.

Hagyd abba míg nem késő.. :) 19L

2013. aug. 24. 20:50
 2/20 anonim ***** válasza:
Szerintem barátkozz idősebbekkel, ők nem fognak lehurrogni.
2013. aug. 24. 21:24
 3/20 A kérdező kommentje:
nálad az idősebb hány évest takar?
2013. aug. 24. 21:28
 4/20 anonim ***** válasza:
80-90
2013. aug. 24. 21:50
 5/20 A kérdező kommentje:
az kivitelezhető. de a fene..én nem téged kérdeztelek
2013. aug. 24. 22:05
 6/20 anonim ***** válasza:
Engem Lakatos Előzőnek hívnak! Ez nem fair!
2013. aug. 24. 22:13
 7/20 A kérdező kommentje:
engem meg Sajnálom Ja Nemnek hívnak. sok minden nem fair kishaver
2013. aug. 24. 22:30
 8/20 anonim válasza:

20 éves vagyok, 4 éve nem vedelek! 4 év alatt max 5x rúgtam be, igaz h azok olyanok voltak h talicskába toltak haza, de csak 5x volt ez. Az utolsó az tavaly Új év volt (2012 jan 1.) Azóta max 2x ittam, de hazataláltam, meg nem voltam csacsi részeg. 14 és 16 éves korom között én olyan szinten alkoholista voltam... elég szégyen volt. Minden hétvége off rotty + 2 nyaram úgy telt h szinte majdnem minden nap.... Detoxikálóba is voltam egyszer, meg kitudja hány olyan alkalom, h alkoholmérgezés közeli állapot.. Nem vagyok rá büszke.

Figyelj, próbálj rátalálni arra h hogyan tudsz alkohol nélkül jól szórakozni. Én így vagyok, elvagyok pia nélkül és jó hangulatom szokott lenni szinte mindig :D

2013. aug. 24. 22:51
 9/20 anonim ***** válasza:
Én meg se szerettem. Én nyertem:)
2013. aug. 25. 14:29
 10/20 anonim válasza:

13 évesen kezdtem inni, szinte minden hétvégén, péntek esténként, egészen 19 éves koromig. Akkor azt mondtam elég, semmi értelme, nem is szeretem az italt, egyiket se, akkor meg minek?

Fogalmam sincs ennek-e a következménye, de a barátok, haverok szépen elmaradoztak, mondván úgyse iszom, akkor minek menjek velük bulizni. Mondhatni elég szarul estek az ilyen megjegyzések. Lassan 25 leszek, azóta nem ittam semmilyen alkoholt, de ott tartok hogy nincs egy haverom, barátom, de még olyan se akivel egy jót tudnék beszélgetni. Még neten sem. Barátnő nuku.

Valószínűleg ez annak az eredménye, hogy szépen elmaradoztam a bulikról, ha el is mentem inkább már csak teher voltam, így inkább bekockultam. Rengeteg próbálkozásom volt már, de mindig az lett a vége, hogy óó te nem iszol, akkor ne is gyere. Persze nem így, de ez volt a lényege. Őszintén nagyon nehéz egy olyan embert találni, akinek nem az jelenti az élete nagy részét, hogy hétvégente jól berúg mint az állat, nyáron meg végigfesztiválozza az egészet.

Tanácsot nem tudok adni. Igyál meg te is ilyenkor 1-2 sört. Az hogy olyan társaságot találj magadnak akik nem isznak, vagy nem csesztetnek ezért, és nem érzed magad kellemetlenül nagyon nehéz. Én 5-6 éve próbálkozok ezzel, és csak csalódás, többszöri beszólások stb.

2013. aug. 25. 18:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!