Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Van-e itt valaki, aki a cigit...

Van-e itt valaki, aki a cigit és az alkoholt is kellemetlennek érzi, vagy ez nagyon ritka?

Figyelt kérdés

vagy sokan csak divatból csinálják?

én pl magamról sosem tudnám elképzelni, hogy rászokjak, a cigit is csak részegen próbáltam(az is csak osztálykirándulás volt, és nem akartam ki-tűnő lenni), de valami kegyetlen szar..

a pia meg a szokásos, vagy keserű, vagy csíp vagy savanyú..ja meg a likőr attól meg fáj a gyomrom, olyat nem iszom, nincs is sok köze az "italok"-hoz

azon szoktam gondolkodni, hogy vajon nemet tudnék a mondani mondjuk a heroinra, az első alkalom után?

valójában nem próbálnám ki sosem...

vegyük azt az esetet, ha rákényszerítenek, csak, hogy egyszer csináljam..vajon utána meg tudnám állni?

nagyon erősen elítélem a hányásig,részegre ivást,cigit,drogokat, de ha mégis erre kerülne a sor, akkor meg tudnám e állni? hozzá kell tenni, van akaraterőm, ezt már sokszor bizonyítottam magamnak, mások is mondták

csak elmélkedés:D

2013. ápr. 17. 21:49
 1/6 anonim ***** válasza:
51%

Még nem próbáltam a cigit és nem is fogom. Nálam ez elvi kérdés. Alkoholt meg vallási okokból nem fogyasztok. (ugyan ez vonatkozik a kábítószerekre is)

A heroin nagyon erős függőséget okoz már egy használat után is. Azt nem lehet csak úgy próbálgatni. Ha kényszerítenek akkor se :)

Sajnos egyre nagyobb divat ez a lerészegedős buli. Semmi értelme...

A függőség nem feltétlenül akaraterő kérdése. Ha a szervezeted igényli a szert akkor azt meg kell adni a számára. Nagyon nehéz saját magadnak ellent mondani!

2013. ápr. 17. 22:14
 2/6 anonim válasza:

Szerintem az első alkalom után nemet tudnál rá mondani, bár ez is ember függő. Ha egyszer kipróbálod, akkor másnap kegyetlen szarul érzed majd magad, gyötör majd a rosszullét. Aztán ha jó volt,jól érezted magad a buliban, meg minden, akkor a következő bulikor is használod, és újra rosszul leszel másnap. Rászokni úgylehet, hogy rendszeresen szeded, csak az a hátulütője, hogy hozzászokik a szervezeted, és egyszer csak nem érsz el olyan hatást, amilyen volt pl az első alkalomnál, így hát keményebb 'cucc' kell.

Nem tapasztalatból beszélek, csak sok drog ellenes előadást abszolváltam, és olvastam utána az interneten.

De saját véleményem szerint maradok az én 'kábszeremnél', a nőknél, meg a focinál :D

2013. ápr. 17. 22:20
 3/6 anonim válasza:
Az alkoholt és a cigit sokan csak divatból isszák/szívják, főleg ha az illető 18 év alatt van. Igazából nincs olyan ember a Földön, akinek az első alkalommal izlene a cigaretta ,,íze'', csak rászoktatják őt, mert az menő dolog.
2013. ápr. 17. 22:22
 4/6 A kérdező kommentje:

19 éves vagyok, és az elmúlt két évben max 5-8 szál cigit szívtam össz-vissz..de mindig tudni fogom, hogy ez szar..a piára ugyanez

hogy lehet akkor, hogy mégis nagyon sok fiatal meg rászokik, igen ahogy mondod, rászoktatják mert menő? de bennem meg mégis az van, hogy ez milyen szar, pfuujj inkább kerülöm..és miért tűnök furának? mert nagyobb bennem az utálat iránta, mint a tömegbe való beilleszkedési kényszer?..

2013. ápr. 17. 22:53
 5/6 Szimpor válasza:

Nagyon sokat számít, hogy az ember mit lát gyerekkorban a szülőknél, és hogy milyen emberekkel barátkozik. Ezért van nagyon nagy felelőssége a szülőnek. Egyébként valóban egyénfüggő, hogy ki mennyire fogékony. El tudom képzelni nálad kedves kérdező, hogy vagy annyira erős szellem, hogy egy kipróbálás után is nemet tudsz mondani. Én az LSD-vel voltam így anno. Sosem jutottam el odáig, hogy sóvárogjak utána. A dohányzásról már nehezebb volt leszokni. Én azt hiszem apám mintáját követve szoktam rá a cigire. Nem menőségből, én már vártam, hogy kipróbálhassam. Apám erős dohányos. Most másfél hónapja nem dohányzom, de kemény meló volt.

A mostani seggrészegreivás meg csak egy rossz szokás a fiataloknál. Majd elmúlik. Minden generációnak megvan a maga hülyesége..

Szerintem... :)

2013. ápr. 18. 13:31
 6/6 anonim válasza:
A cigi az fos...nem jó :D de az alkohol az igen, de mértékkel!
2013. ápr. 18. 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!