Hogyan szokjak át arra, hogy zh-k és vizsgák ELŐTT közvetlenül tanulok csak?
Nem szándékosan és szigorúan, de kb. így osztom be az időmet. Kivéve ha elhúzom, és a valóban csak effektíve másfél óra tanulásból lesz három... De ez más téma ugye.
Hol lesz jó ez a tudás?
Van sok érdekes dolog is meg sok undorító is, de használni sehol se fogom. :/
Kedves kérdező, ha ezt még olvasod! Én vagyok az utolsó pillanatban tanulás mintapéldánya.:D Én egyszerűen képtelen vagyok előbb leülni és elkezdeni tanulni, mint amikor már muszáj. A szavaidból úgy látszik, hogy ez neked valami kellemes dolognak tűnik. El kell, hogy oszlassam a kételyeidet, nem az!:D A legrosszabb dolog, ha valaki csak az utolsó pillanatban kezd el tanulni.. Lehet, hogy az ismerőseiden úgy tűnik, mintha minden rendben lenne és kontrollálnák a dolgokat, de a valóság az, hogy napokig, sőt hetekig csak rágod magad belülről, hogy el kéne kezdeni már tanulni, de képtelen vagy rávenni magad.. Aztán az utolsó pillanatban jön a kapkodás, az a legrosszabb. Úgyhogy egyáltalán nem egy irigylésre méltó dolog ez. Na ez volt az első gondolatom a kérdéseddel kapcsolatban.
A második pedig az, hogy igazából mindenkinek megvan a saját egyéni tanulási stílusa, ami egyetemig vagy egyetem alatt kialakult és ez nem véletlen. Szerintem mindenki csak a saját módszerével tud jól tanulni. Én is próbálkoztam más módszerekkel, de nem ment.. Az én módszerem egyébként az, hogy muszáj vagyok bemenni minden egyes előadásra és gyakorlatra (a nem katalógusosakra is), különben sokkal nehezebb felkészülnöm később a vizsgákra (és sokkal valószínűbb, hogy nem is sikerül átmenni:D). Ehhez képest mások egész évben be nem teszik a lábukat egyetemre és csak vizsgaidőszakban erőltetik meg magukat. Na én meg ezt nem tudnám csinálni.
A lényeg az, hogy szerintem ne irigyeld az utolsó pillanatban tanulókat, mert mi meg téged irigylünk. A másik pedig, hogy akkor változtass a tanulási módszereden, ha az neked hatékonyabb (és nem másnak).
u.i.: Igen, most is tanulnom kéne.:D
Mégis pl. zh időszakban elmennek péntektől vasárnapig kirándulni, akkor is, ha kedden két zh, szerdán hosszú beadandó. És simán jó jeggyel megírják.
Én meg otthon ülök hétvégén, és tanulok, különben megenne a stressz.
Nagyon nem jó ez. Ez nem lehet a módszerem. A módszeremet még nem találtam meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!