Valami baj van velem?

Figyelt kérdés
Az utóbbi pár hónapban eléggé megváltoztam az itthoni viselkedésem kapcsán. Nemrégen elrontottam a melegszendvicset -odaégett- és ezért ki kellett dobnom, és mérhetetlen bűntudatom lett, mert elpocsékoltam pár szelet kenyeret, amiért a szüleim megdolgoztak. Volt, hogy sírtam, mert eltörtem egy régi szemüvegemet, ami azért nem volt olcsó. Most is ugye lesz mikulás, és egy játékba kértem virtuális pénzt -hülyeség, tudom- és megint sírtam, mert ilyen marhaságokra költöm a szüleim pénzét. És ez csak kevés eset, nagyon sok ilyen van még. Nagy lelkiismeret furdalásom van, ilyet még nem éreztem. Nagyon nehéz dolgokon kellett már keresztül mennem, és higgyetek nekem, jártam már ott, ahol senkinek sem kéne, de ez még annál is nagyobb fájdalom. Mi baj van velem? Ez csak valami kamasz-kori probléma? Majd kinövöm? 13/L
2014. dec. 2. 20:00
1 2
 1/12 Ant-X válasza:

Nincs veled különösebb gond. Idővel a sírásra való hajlamod csökken (ez valószínűleg életkorodból fakad). Elég felelősségteljes vagy, talán picit koravén is. A problémát már jól látod, próbálj lassan tenni is ellene, tehát a szülők anyagi lehetőségeit figyelembe véve dönteni. Ebben az életkorban gyakoriak a hibák, csak az a lényeg hogy tanulsz-e belőlük.

S ne keverd össze az itt leírtakat azzal hogy akkor Neked mindenről le kell mondanod. Gyakorlatilag idővel meg kell tanulnod önálló döntéseket hozni, de ennek gyakorlására még van pár éved, ne kapkodd el.

2014. dec. 3. 13:46
 2/12 anonim ***** válasza:
...............
2014. dec. 3. 18:28
 3/12 anonim ***** válasza:
Jártál ott ahol senkinek sem kéne? Mesélj még! Ebben a korban mindenki szenved valamitől, általában kisebb problémák nagyítódnak fel óriásira. De te egy speciális eset vagy, mert a semmiről hiszed azt, hogy hatalmas gond. Ilyet se láttam még.
2014. dec. 30. 01:04
 4/12 A kérdező kommentje:

Hmm :) Akkor meséljünk egy keveset. Szóval, depresszióval -régebben skizofréniával is- küzdök, 6 éves korom óta. A szüleim akkor váltak el, és mindketten külföldön élnek, én meg itthon Mo.-n egy ismeretlen férfinél. Nemrég helyeztek el nála. A szüleim bizonyos időközönként hazajárnak, és nálluk vagyok akkor. De ez évi 4 alkalom.

Az iskolában bántalmaznak, megvernek, megaláznak, és már erőszakoltak meg majdnem, de ügyesen elszabadultam.

Drogoztak már be, füveztem is, és ittam is.

És ez még a fele sem :)

2014. dec. 30. 01:20
 5/12 anonim válasza:
Hogy vagy?
2015. jan. 5. 23:07
 6/12 A kérdező kommentje:
Tűrhetően, köszönöm. :)
2015. jan. 5. 23:08
 7/12 anonim válasza:

Szia!

Én is 13 éves vagyok, l. Nyugi, én is éreztem már így, hogy pocsékolom a szüleim pénzét, amiért nagyon meg kell dolgozniuk. Valószínű a stressz miatt lehet, hogy ennyire rossznak érzed. Néha, egy jó meleg, nyugtató fürdő is csodákra képes.

2015. jan. 6. 16:17
 8/12 anonim ***** válasza:

Maximalista vagy. Nem sikerülhet minden. Ha egy étek nem sikerül akkor majd legközelebb fog. Szerinted még ki nem ronott el ételt?

Valamit nem tudsz feldolgozni, menekülsz, ezért is próbáltad ki a drogod. Ez egyfajta menekülés. Néz szembe a dolgokkal, legyél erős, és üss vissza. Legyél határozott!

Valamelyik felnőtt zaklatott szexuálisan?

2015. jan. 6. 21:57
 9/12 anonim ***** válasza:
Hőő hő hőőő. És ez még csak a fele se? Hát ja, a fele se igaz. Nem tudom kit akarsz átverni.
2015. jan. 7. 15:06
 10/12 anonim ***** válasza:
Szerintem saját magadat egyébként.
2015. jan. 7. 15:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!