Depressziós vagyok, mit tegyek?
Heló,
21 éves lány vagyok,4,5 éves párkapcsolattal:
Kiskorom óta traumák,apa ivott vert ,szétverte házat,meg 18.szülinapomon fegyverrel hadonászott...szüleim szétmentek,apámat én nyugtatóztam ,összekapartam...aztán újra együtt lettek,megígérte hogy nem lesz több ilyen..
Én elköltöztem párommal,de 3 éve folyamatos nemi gondok,állandó betegség,nem normalis nemi élet..mostmár kezd helyre jönni,műtétek útján...de félek hogy visszajön,és megint kezdődik előlről...
Nincsenek barátaim,nem ismerek senkit,és nem bírom rávenni magam hogy bárkivel leüljek...
Régóta elhízott vagyok (+13kg) és nem bírom leadni,allandóan csak csokit eszek,és még futni sincs erőm...
Olyan fősulira jöttem ami nem érdekel,és nem járok be,de nincs lehetőségem túl sok mindenre váltás szempontjaból...És nem is tudom mi érdekelne...
Egész nap csak párommal tudok kommunikalni,és sokszor vele is veszekszem...kiabálok..kivannak az idegeim..már régóta..még a szülői gondok anno úgy kikészítettek...
persze van h boldog vagyok,de rámtör a szorongás ,szorít a mellkasom,és szúr(régebben pánikrohamokkal küzdöttem)..és folyton az öngyilkosság jár a fejemben..
Mit tegyek?..segítsetek ..
Szia!
Rengeteg mindent felsoroltál és noha általában át szoktam látni ezeket a dolgokat, nálad csak így írásból nem tudom. Annyi bizonyos, hogy sok probléma van, ezek közül valamelyek következményei egy másiknak, például lehet, hogy a barátszerzés nehézségei a kiskorodban ért dolgok miatt megy nagyon nehezen (azaz azt kell megoldanod és utána könnyebben fog menni a barátszerzés). Ahogy írod, a lelki problémák kijönnek testileg is, hiszen így próbálja meg felhívni a figyelmet, hogy valami nagyon nincs rendben, de ezt te is érzed (érezni mondjuk nem elég, hanem tenni kell érte).
Remélem a segítsetek utolsó szócska őszintén jön és tényleg akarod, hogy segítsenek rajtad és szeretnél jobban lenni, leküzdeni ezeket a dolgokat. Eddig a pontig ugyanis el kell jutnod, mert csak akkor lehet segíteni Neked.
Itt így, írásban nem fogok tudni segíteni neked, sőt megelőlegezem azt, hogy mások se, viszont egy pszichológus igen. Neki mindent, amit itt leírtál elmondhatsz, sőt annak a sokszorosát és ő látni fogja a problémák láncolatát, látni fogja a kiindulópontot, kiindulópontokat, ahol változtatnod kell.
Szép napot és drukkolok Neked!
Szia!
A hozzád hasonló helyzetben lévő embereknek is valószínűleg a pszichológus segített, vagy olyan egyéni dolgok, amik Neked egyáltalán nem biztos, hogy fognak segíteni.
A pszichológus nem fog neked semmilyen gyógyszert felírni, legfeljebb akkor ha mellette pszichiáter is, azaz orvosi végzettsége van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!