Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Nem akarom ezt tovább. Mit...

Nem akarom ezt tovább. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Az egész általános iskolai éveimben elnyomtak, csúfoltak, semmibe vettek és így tovább. Iszonyú, mennyire szét tudják roncsolni ezzel a lelki világom. (...) Most vagyok 8.os és a középiskolában ezt teljes mértékben el akarom kerülni, nem akarom ezt tovább. Mit kéne tennem, vagy cselekednem annak érdekében hogy végre én is legyek az osztályban valaki..?
2010. jan. 21. 15:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
53%
velem is ez van én hetedikes vagyok
2010. jan. 21. 16:00
 2/13 anonim ***** válasza:

Milyen téren szeretnél változni, vagyis hogy érted, hogy szeretnél lenni valaki?

Kicsit konkretizálj, és szívesen segítek. =)

2010. jan. 21. 16:00
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

most remélem tanulsz az én hibámból :D

szóval mire mész a középsuliba, kezdj magaddal valamit, vegyél tök menő cuccokat, csinálj jó sérót satöbbi, és főleg legyél határozott, mosolyogj ha bekersülsz és barátkozz az új osztálytársaiddal, menj velük közös progikra stb. bocsi a helyesírási hibákért, siettem

2010. jan. 21. 16:01
 4/13 anonim ***** válasza:

Először is, ha középiskolába mész tovább ott senki nem fog tudni arról, hogy veled mi történt általános iskolában (akik már általánosban is osztálytársaid voltak, azoktól most tekints el, lényegtelen kisebbség).

Másodszor: A középiskola egy nagy váltás lesz, egy nagy vízválasztó. Teljesen külön fog válni az ottani "léted", életed az általánosban eltöltött éveidtől. Ezzel azt próbálom mondani, hogy ne tekints vissza, csak előre nézz, és felejts el mindent, ami veled történt. Sujkold magadba, hogy teljesen átlagosan töltötted a napjaidat a suliban, senki nem bántott semmiért. Felejts el minden rosszat. Csakis előre tessék nézni. A múlton már úgy sincs értelme bánkódni, mi lett volna, ha, meg mért te, s a többi.

Azt nem írtad, hogy miért csúfoltak. Azt, hogy semmibe vettek, az sokszor nem az embertől magától függ, hanem a környezettől. Veled semmi baj se volt. Csak nem jól fogtad ki a környezetedet, osztályodat.

Fiú vagy vagy leányzó? Mert mindkettőnél más a teendő.

Segítünk, ne aggódj.

2010. jan. 21. 16:13
 5/13 anonim ***** válasza:
+ Én egy rút kiskacsa voltam az általánosban, teljesen feleslegesnek éreztem magam, aztán változtam egy nagyot, teljesen megnyíltam, elfelejtettem mindent, és ma már teljesen elfogadott vagyok, rám sem ismernek a volt osztálytársaim, és nagyon jól érzem magam úgy, ahogy vagyok, sose lennék más. Ezt kéne megértened. De előbb írd meg, hogy miért csúfoltak, mindenen lehet segíteni, előbbre haladni csak változással lehet.
2010. jan. 21. 16:17
 6/13 A kérdező kommentje:
Elsőtől egészen 5. osztályig a külsőmmel volt problémájuk, mindíg azzal csúfoltak hogy dagadt vagyok. Erőt kaptam hozzá hogy lefogyjak és a 60 kiló helyett most 48 vagyok.. A külsőmmel végre nem volt gond, de új témára tértek. Hogy milyen hülye vagyok. Ez két értelmű. Az egyik az, hogy tényleg nem vagyok jó tanuló, egyrészt ezért csúfolnak, más részt azért mert az önbizalmam egyenlő a nullával, vagy talán az aladt. Csöndes és visszahúzódó vagyok, mindent inkább magamban tartok és nem mondom ki a véleményem. És szerintem épp ezért is támadnak le a tanulmányi eredményeimmel, mert tudják hogy nem szólok vissza. 'hogy én is legyek valaki' ezt igazából arra értettem hogy ne én legyek az osztály 'kreténje' de nem is akarok az osztály elsője lenni. Egyszerűen megakarom találni azt a közös hangot, mert jelenleg mindenki nekem támad és én vagyok kiközösítve.. Az eddigi kommenteket pedig nagyon köszönöm.
2010. jan. 21. 17:36
 7/13 anonim ***** válasza:
Áltanosban én is a bénábbak közé tartoztam, nem volt önbizalmam, de nem is érdekelt igazán a külsőm. 9-10be szintén. De 11.-be (2009 nyarán) lefogytam 30 kilót és elkezdtem adni magamra, vasalni a hajam, persze nem vittem túlzásba, elkezdtem menő ruhákba járni, a fogyástól pedig jóképű és helyes srác lettem, tapadnak rám a csajok. Hihetetlenül jó érzés az önbizalom! Azt tanácsolom, hogy te is változz meg, foglalkozz a külsőddel. Próbálj ne ellenszenves lenni az emberek szemében. Hidd el sokan vannak abban a helyzetben mint te és ha valaki akkor én tudom, hogy mennyire tönkre tud tenni lelkileg ha te vagy az osztály bénája.
2010. jan. 21. 19:55
 8/13 anonim ***** válasza:

Aha ismerős.Oviban senki nem szólt hozzám,messziről elkerülték a dagi lányt,aztán suliban folytatódott ugyanez.Elkerültem új suliba,ott szinte mindennap vertek,ha csak meg mertem szólalni.Aztán nyolcadikra az eredményeimmel kivívtam az elismerésüket,sokat segítettem nekik,annak ellenére,hogy nem érdemelték meg.Gimi már tök jó,végzősek vagyunk,mindenki jó fej,segítjük egymást,miegymás.Szóval sokkal jobb lesz a középsuli,majd meglátod.Ott tiszta lappal kezdesz,nem tud senki semmit rólad.Én pl.azóta a másik nevemet használom,nálam ez volt az új kezdés:)

Ne izgulj,új közösségben biztosan lesznek jobb arcoki,akikkel megértitek egymást:)

off:hogy a francba sikerült annyit fogyni???

2010. jan. 21. 20:17
 9/13 anonim ***** válasza:
Velem is ez volt engem is sokat bántottak általánosban, középiskola elején is,de a vége már jó volt. Szóval fel a fejjel,a középsulit sztem is úgy kezd h változtatsz magadon...
2010. jan. 21. 21:10
 10/13 anonim ***** válasza:
Velem is pont ez van, mint veled, csak az a különbség, hogy én 7. osztályos vagyok.
2010. jan. 21. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!