Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Szerintetek amiatt nem lehet...

Szerintetek amiatt nem lehet teljes életem mert 4 éves koromban kezdtem el beszélni?

Figyelt kérdés
Ahol lakom mindenki furcsán néz rám emiatt. Az iskolában sem barátkozott velem soha senki, inkább csak kigúnyoltak, mert csendes voltam. Viszont nem voltam rossz tanuló, de ennek ellenére sose mentem egyetemre vagy főiskolára. Volt 3 párkapcsolatom, volt olyan amikor velem szakítottak, volt olyan amikor én. A randik alatt beszélgetek. Az orvosok sosem mondták rám hogy hogy beteg vagyok, amiatt mert 4 évesen tanultam meg beszélni. Ezért is hiszem azt hogy senki sem tudna megkedvelni. L/21
2014. szept. 10. 10:50
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez butaság, felejtsd el. Semmi köze a kettőnek egymáshoz.

Csúfolni a személyiséged miatt csúfoltak, mert látták, hogy nem szólsz vissza, csak csendben tűröd.

A párkapcsolatodban azért mentetek szét, mert kiderült, hogy 4 éves korodig nem beszéltél? Erősen kétlem.

2014. szept. 10. 10:53
 2/8 anonim válasza:
100%

Legyen több önbizalmad.:)

"Ezért is hiszem azt hogy senki sem tudna megkedvelni." Ezt meg felejtsd el!

2014. szept. 10. 10:54
 3/8 anonim ***** válasza:
88%
A megkésett beszédfejlődésnek a hátterében az idegrendszer érésének késése, negatív környezeti hatások húzódhatnak meg. Az elmaradás nem minőségi, csak mennyiségi, azaz a normál fejlődés beszédelsajátítási fokain halad végig, a meglévő nyelvérzék működtetésével, csak késve 3-4 éves kor között.”
2014. szept. 10. 10:55
 4/8 anonim ***** válasza:
90%
Honnan tudnák az orvosok, hogy te csak 4 évesen kezdtél el beszélni? Hacsak te magad nem mondod meg nekik. De ez így butaság. Felejtsd el ezt.
2014. szept. 10. 10:56
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem lehet teljes életed. Úgy látom már tudsz beszélni, innen meg csak rajtad múlik a dolog.
2014. szept. 10. 11:15
 6/8 A kérdező kommentje:
Beszélni beszélek, csak nem vagyok valami harsány. 1 vagy 2 ember társaságában jobban tudok beszélni. Szólni pedig azért nem szóltam vissza soha az iskolában, mert nem akartam senkivel sem veszekedni.
2014. szept. 10. 11:20
 7/8 anonim válasza:

Én is jobban el tudok beszélgetni 1-2 emberrel, mint tömegben. Nagyobb társaságban ülök a sarokban és hallgatom a szót. Viszont én 1-2 éves koromban már simán dumáltam, cserfes kiscsaj voltam. Aztán jött a kamaszkor, a gátlások és megnémultam. Szóval nem hiszem, hogy amiatt nem lehet teljes életed, mert csak 4 éves korodtól beszélsz. Mint írtam én is csendes vagyok, de mégis van barátom, akivel együtt élek már, van egy-két barátom, mondjuk én továbbtanultam, így teljesen príma az életem azt hiszem. Néha bánom, hogy nem tudok erélyesebben fellépni vagy kiereszteni a hangom mikor kell, de ilyen vagyok. Nem leszek vezető valószínűleg sosem, de tökéletesen boldog vagyok alkalmazottként is. Ha sikerül az első benyomás után is beszélgetni valakivel mindig kellemesen csalódik bennem, szóval csak próbálkozni kell és elfelejteni ezt a baromságot, hogy nem lehet teljes életed azért, mert későn kezdtél beszélni. Az angol gyerekek pl 4-5 évesen kezdenek folyékonyan beszélni, addig csak szavakat használnak, akkor az összes angol anyanyelvű egy kedvelhetetlen féléletű ember? Nem hiszem. Csak nekik nehezebb a nyelvtant elsajátítani. A magyar se könnyű, de sok esetben egyszerűbb. Szóval csak fel a fejjel és menni fog.

24N

2014. szept. 10. 12:37
 8/8 anonim ***** válasza:

Nekem anyukám azt mondta, nagyon hamar megtanultam beszélni, még járni sem tudtam, és a védőnők meg orvosok mindig el voltak ájulva, hogy milyen érthetően beszélek.

Viszont: én is csendes vagyok.

Szerintem valami nincs rendben veled, de az nem ez a dolog. Ezt megtudtad magadról, és ezzel próbálod meg megmagyarázni az érzéseidet.

2014. szept. 10. 12:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!