Gondoltatok már az öngyílosságra?
Igen, meglehetősen gyakran.
25 F
Igen
Már többször meg is próbáltam. Elmentem néhány alkalommal a pszichológushoz és azt állapította meg, hogy a stressz váltja ki ezt belőlem. Majdnem 1 évre le tudtam állni az önbántalmazással, de a gondolatok megmaradtak. Most megint gondolkoztam, hogy még sincs értelme az életemnek, akkor miért ne tegyem meg. Most éppen a vízivással próbálkozom.
A leszokás nehéz, de még annál is a legnehezebb a nem megtevés.
A legrosszabb pedig a visszaesés.
18L
Két héttel ezelőtt volt kísérletem. Összegyűlt bennem minden, szenvedtem. Anya elment kínaiba, én bevettem egy csomó altatót. De gyáva voltam/vagyok, és mivel túlságosan szeretem, felhívtam és elmondtam neki. Nagyon megijedt, hívta a mentőket, nagyon gyorsan hazajött. Ne tudjátok meg, milyen érzés a mentőben ülni, mikor ott ül melletted aki mindenkinél jobban szeret, és semmit sem ért, miért tetted. A kórházban gyomormosás... én szinte alig észleltem belőle valamit, persze kellemetlen volt, meg hánytam, de közben csak kattogott az agyam, hogy most mi lesz a családommal, hogy dolgozzák fel. Jellemző, mindig másnak akarok megfelelni. Miközben lógott ki a cső a számból, folyt a könnyem. Nem volt megalázó a sok orvos között... aztan vérvétel, vizeletvizsgálat, infúzió, 24 órás megfigyelés a kórházban. A nővérek szó szerint megkérték apámat, hogy maradjon bent velem este, nehogy hülyeséget csináljak. Aztán a kórteremben ott volt a testvérem, anya és apa, és sírtak. Rettenetes volt. Másnap el kellett mennem a pszichológiára, ahol szerencsére nem kellett befeküdnöm kezelésre, "csak" pszichológushoz kell járnom.
Ezt az egész sztorit csak a családom és az osztályfőnököm tudja. Mikor ma a suliba bementem, osztályfőnök megkérdezte, hogy vagyok, és megölelt.
Még mindig depis vagyok, és szégyellem magamat mindenki előtt, még azok előtt is, akik nem tudják.
Nem tudom, mit fogok ezután csinálni.
Nem gyáva voltál, hanem igenis erős, hogy felhívtad, ezzel elfogadtad a segítséget. Néha nekem is vannak olyan pillanataim, amikor erre gondolok, mi lenne, ha...azután eszembejut hány embernek fájna ez, és hogy nem lehet olyan önző...és ez így van, ő szeretnek engem,miért tenném azt velüK? És mindig ez van a fejembe, hogy kérjek segítséget, ha nem bírom már, és igyekszem... :)
Tehát kedves utolsó válaszoló, büszke vagyok rá, hogy nem tetted meg, hogy telefonáltál, ez bátrabb tett, mint az, ha nem szólsz. Tudod? Minden jót, bízom benned. Jó éjt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!