Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit lehet tenni azzal a...

Mit lehet tenni azzal a ténnyel, hogy lusta vagyok?

Figyelt kérdés
Kiskoromtól kezdve mindig egy kicsikét lusta voltam, szóval én "alkatilag" vagyok ilyen. Most lett ez nagyobb gond, hogy egyetemre mentem. Lusta vagyok rávenni magamat a tanulásra, nincs önuralmam! Inkább egész nap csak fekszem helyette! (De nem csak a tanulással van így, például a sportolásra is nagyon nehezen szánom rá magamat!) Van még ezzel valaki így? Mit lehet ez ellen tenni?
2010. jan. 17. 10:59
 1/4 anonim ***** válasza:

Én is ilyen vagyok, mondjuk és 15 éves lány vagyok, de remélem nem fogsz kinevetni, én próbáltam tenni ellene és sikerült.

Először is én kicsit babonás vagyok szóval azt csináltam, hogy azt mondtam magamban, hogy ha most rögtön nem állok neki tanulni, akkor elfogok hízni vagy nem fogok összejönni soha 'azzal' a sráccal, vagy ne lesznek barátaim. És tényleg lültem tanulni és sikerült.

Esetleg azt is csináltam, hogy kiírtam egy nagy papírra, hogy miket kell csinálnom, mindent kihúzogattam, csak a tanulás maradt és megkértem anyukámat, hogy kötelezzen rá, hogy tanuljak.

Azt is csináltam, hogy megkértem anyát, hogy ne hagyja, hogy ne talnuljak, mindig nyaggatott és végül leültem.

Na és az utolsó, amit szerintem lehet: havi zsebpénz. Megbeszéltem anyával, hogy a jegyeimtől függjön a zsebpénzem. Meg attól, hogy hogyan mondom fel esténként az anyagot. :) Remélem valamit azért tudtam segíteni, bár te már idősebb vagy nálam. :S:)

2010. jan. 17. 11:05
 2/4 anonim ***** válasza:

én is igy vagyok ezzel

egyetemista vagyok,sportolni utoljára általános suliba,azota még a busz után sem futottam

hála a sovány felmenőknek,ehetek akármennyit,nem hizok semmitől

már puskát is lusta vagyok irni,inkább köremail,hogy küldjön vki...tanulni esélytelen:D

de haladok végülis

tenni ellene?

minek?

jol elvagyok én igy is...

22/L

2010. jan. 17. 11:07
 3/4 anonim ***** válasza:

Elfogadod, vagy ha jót akarsz magadnak, akkor teszel elenne valamit. Ilyen egyszerű. :)

Én is rettentő lusta vagyok és képes vagyok több órát csak úgy feküdni és semmit nem csinálni, de aztán belegondolok, hogy csak a javamra válik ha végre felkelek és megcsinálom amit kell. Sokszor nagyon nehéz, de ha minél többet mondom magamnak annál jobban idegesít más és csak azért is neki állok pl. tanulni :D A tanulásban is csak az első 15perc a rossz, utána már belelendülsz. (mondjuk én így vagyok veled)

2010. jan. 17. 11:18
 4/4 anonim ***** válasza:
Én is lusta vagyok és halogatok mindent amíg csak lehet. Aztán idegrohamot kapok mert fél perc alatt kell elintéznem mindent. Nem tudom mit lehet tenni, de ez így nem állapot...
2010. jan. 20. 01:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!