Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Az életem kész csőd. Teljesen...

Az életem kész csőd. Teljesen tehetetlen vagyok. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Én egy 15 éves lány vagyok,aki Romániában él.Eléggé szűkösen élünk a családommal,2 szobás lakásban 4en.A dolgok most úgy állnak hogy kezdünk teljesen eladósodni.De a legrosszabb hogy a szüleim és a már nagykorú testvérem folyton vitáznak minden hülyeségen.Apám azért bunkó és vitázik a testvéremmel,mert összejött egy román csajjal.Én mondtam apámnak,hogy ha nem tetszik neki hogy a testvérem teljesen elrománosodott,akkor miért nem költöztek Magyarországra amikor még volt lehetőségük rá.Összességébe már minden nap viták vannak amiktől abszolut ki vagyok készülve.A másik dolog,hogy nem beszélem a román nyelvet ezért kész szenvedés nekem az itteni élet.Barátaim alig vannak és a mostani anyagi helyzetünk miatt még sportolni se tudok,hogy legalább ott jól érezzem magamat.Egész nap a 4 fal között ülök egyedül egy kis,meleg panellakásba és ezt az életet már teljesen unom.A család alig beszél egymással.Mindenki egész nap dolgozik,mondjuk ez számomra nem nagy gond,mert amúgy se túl sokat beszélek a szüleimmel vagy a testvéremmel,talán csak egyszerűen irigy vagyok azokra akik boldog családban élnek.Tudom hogy egyhamar az anyagi helyzetünk se lesz jobb és fogalmam sincs hogy mit tehetnék.Jobban mondva azt se tudom hogy ezt miért írtam le,csak egy kicsit jól esett ezt végre kiadnom magamból.Ti a helyemben mit tennétek?

2014. aug. 15. 17:07
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Amit tudtál azt segítettél,köszönöm!
2014. aug. 15. 17:37
 12/16 anonim válasza:
Eddig komolyan azt hittem, hogy csak itt nálunk (Szerbia) tanítják ilyen rosszul a nyelvet, de látom, hogy másol is így megy. Eredménye: magyar gyerekek magyar iskolába, oviba, stb. járnak és ezért alig beszélünk szerbül. Az általános felállás pedig az, hogy a magyarok magyarokkal, a szerbek pedig szerbekkel barátköznak főleg. Mondjuk én értek valamennyire, de beszélni szerbül egyszerűen nem megy. Nincs szókincsünk, mert éjt nappallá téve a nyelvtant nyomták a torkunkon lefele (most a középiskolában sem jobb, mert valami kétszáz éves szövegeket kell bemagolnunk szerbül, amiből semmit sem értünk, ráadásul a cirill betűktől agyf-aszt kapok), szavakat sohasem tanultunk. Azért az kissé érdekes, hogy viszont nálunk a szerbek egy része nagyon jól, tisztán, helyesen és érthetően beszél magyarul, némelyikük akcentus nélkül (nem tudnád kitalálni, hogy nem magyar). Nekem is csak magyar barátaim vannak. Szóval csak azt mondom, hogy rengetegen vagyunk hasonló cipőben, mint te. Pedig egyszer úgyis megtanuljuk a nyelvet, muszáj lesz, ha csak nem költözünk el az anyaországba, vagy máshova.
2014. aug. 15. 17:54
 13/16 A kérdező kommentje:
Szerintem ezen a tanítási módszeren egyhamar nem változtatnak,sajnos.
2014. aug. 15. 18:41
 14/16 anonim ***** válasza:

Sajnálom a határontúli magyarokat, mert olyan hontalanok.

A magyarországi (honos) magyarok lerománozzák, leszlovákozzák, stb. őket, a románok, szlovákok, stb. meg lemagyarozzák.

Mindenhol idegenek.

Bár az ausztriába szakadt magyaroknak elég jó a dolguk... Ők nem akarnak újra visszacsatolódni Mo.-hoz. :)

2014. aug. 15. 20:53
 15/16 anonim válasza:
Melyik megyében laksz ? :)
2014. aug. 28. 10:21
 16/16 anonim válasza:

Segíts a szüleidneek.

Pakolj össze moss fel porszívóz.

Ezt meg kell beszélned a szüleidel.

Tanulj!

A legfontosabb a szereted

2014. szept. 2. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!