Kikeszultem, tehetetlen vagyok. Mit tegyek?
Nem birom az itthoni legkort! Tegnap ejjel fel 3-ig tanultam, reggel pihentem volna erre arra keltem hogy az ocsem meg az anyam beszelgetnek, de ezt ugy kell elkepzelni hogy olyan hanggal vannak, hogy aki a haz elott all, tisztan erti mit beszelnek, aztan uvoltott a zene, a hugom meg nekem tamadt hogy adjam vissza a cuccait, holott soha el nem veszek semmit, es 3x nagyobb a merete. Allandoan belem kot valaki, de csak engem piszkalnak a csaladba. A ruhaimat ellopkodja a hugom, tavaly vettem magamnak egy borkabatot, meg egy telit, mindkettot ellopta, most egy vekony dzsekibe vagyok, nagyon ciki hogy mindenki kabatba, en meg egy vekony sz*rba. Mar kertem teli cipot meg kabatot, azt mondtak huzzak dolgozni (19 evesen iskola mellett nem tudok, minden idom kitolti a tanulas) a hugomnak osszesen az en kabataimmal egyutt 13!!! kabatja van, nekem van 2 nadragom (abbol 1et ellopott de megtalaltam es elszakadt) neki van vagy 20. Elegem van az allando veszekedesbol, vadaskodasbol, mindenbol!!! Az idegrendszerem roncs, a kapcsolatom a csaladom miatt ment tonkre, annyira tonkre ment az idegrendszerem hogy szinte idegbeteg lettem a kapcsolatomban is. 3 eves kapcsolatomnak lett nem reg vege. Koli nincs, rokonok se, de mar nem birom :(
19/L
Na oké, szerintem a sztoriban durva ferdítések vannak..
Azt azért kétlem, hogy a ház előtt hallani a beszélgetésüket, de ha igen, arra naagyon jó a füldugó. Panelban lakva, ahol néhány lakó előszeretettel fúrt reggel 7-kor, megtanultam milyen hasznos tud lenni...plusz nem írtad mikor keltél fel, mert 9-10 körül már nem igazán várható el az egész családtól, hogy legyen síri csendben miattad. Tegyük hozzá, hogy a tanuláshoz az is egy módszer, hogy emberi időben abbahagyod, ellenben korán felkelsz és folytatod. Így nincs vele gondod, hogy 10-ig aludnod kéne, és nem hagynak. Emberekkel élsz együtt, muszáj alkalmazkodni.
Ha a húgod mérete 3x nagyobb, akkor hogy mennek rá a te kabátjaid? A számok is gondolom erősen túlzó jellegűek...
Nem tuloztam, tenyleg igy van
Aha csak van hogy suliban 6kor vegzek, mire haza erek 7, eszek stb.. utana tanulok.
Hat ezt en sem ertem hogy preseli bele magat, a nadragom is kiszakitotta
Ha még középiskolába jársz, az az egyetlen megoldásod szerintem, hogy meghúzod magad, és megpróbálod kibírni még egy kicsit, és jól tanulsz, hogy majd amikor egyetemre mész, a jó átlag miatt automatikusan felvegyenek koliba. Ha meg már egyetemen vagy, javaslom a hétvégi diákmunkát, amivel pont annyit lehet megkeresni egy hónapban, amennyi elég egy fizetős kolihoz, és ez nem megy a tanulás rovására. (Bocsi hogy kolikról írok, de sajnos más lehetőség nem nagyon akad - max a hétvégi munka és az albérlet, amikor csak szobát bérelsz sok más diákkal együtt).
25L
Szeretem az ilyen sajnáljatok, mert én is sajnálom magam kérdéseket.
Anyád ha jól értem egyedül nevel titeket /hármótokat/. persze csak sejtés, mert apudat nem szidtad.
Szerinted tényleg annyira nagy elvárás anyád részéről, hogy 19 évesen szálljál be a saját költségeidbe? Egyszer menj el egy tesco-ba, vagy olyan helyre ahol millió számban dolgoznak diákmunkások, és kérdezd meg, hogy hogy csinálják.
Tudod nem evidens, hogy minden a feneke alá tesznek az embernek 19 évesen.
Emellett még azt is elvárnád, hogy a Te időbeosztásod szerint éljenek. Miért nem most tanulsz? Ha van időd gyakorizni, akkor nyilván tanulásra is jutna.
De nem. Te fent vagy éjjeli háromig, aztán ki vagy akadva, hogy a többiek normál idő szerint kelnek, no meg beszélgetnek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!