Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért félek ennyire a magánytó...

Miért félek ennyire a magánytól? Mit tegyek hogy ne féljek?

Figyelt kérdés
Azt vettem észre, hogy nagyon félek a magánytól! Már kezdek depis lenni ha 1 napig nem hív fel valaki, rendesen bepánikolok ha nem figyelnek rám állandóan.. Néha teljesen jogtalanul! Néha akkor is egyedul érzem magam ha éppen emberek vesznek korul. Mit tegyek, hogy ne féljek ennyire? Már megbolondulok!
2010. jan. 9. 15:04
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Pszichoterápia.

Milyen érdekes, én állandóan egyedül vagyok, és még mindig boldogan élek :P

2010. jan. 9. 15:09
 2/10 A kérdező kommentje:
Ja, azt elfelejtettem leírni, hogy kb. napi rendszerességgel vannak ilyen érzelmi kitoréseim, hogy "engem senki nem szeret" és társai.. Néha rájovok, hogy az egész hulyeség, pl. most is tudom, mikor ezt írom, de néha nagyon elborul az agyam és egyszeruen betegesen félek.. Állandóan attól félek, hogy másnap felkelek és már nem lesz aki hozzám szóljon..
2010. jan. 9. 15:31
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Talán mert sosem voltál igazán magányos, és ezt tudat alatt te is érzed. Magányba kéne burkolózz kicsit. Amíg rettegsz a magánytól, addig normális emberi kapcsolatokat is nehéz ápolni. Kapcsold ki a telefonodat egy hétre, ne keress a neten senkit. Igyál este bort, nézz filmet, hallgass zenét, énekelj, rajzolj, alkoss, bármit. Csak emberekkel ne érintkezz. Meglátod milyen más lesz minden egy hét múlva. Egy egész más énedet fogod megismerni.
2010. jan. 9. 16:29
 4/10 A kérdező kommentje:
Igen, már csináltam ezt nyáron kb. 1-2 hónapig! Depis lettem és akkor igazán éreztem a magányt.. Szinte vegetáltam! Senkivel nem beszéltem, egyedul voltam itthon, senkit nem hívtam fel, sehova sem mentem.. Aztán mikor abbahagytam, akkor tudtam értékelni mindazt ami korulvesz! Nagyon szomorú korszakomat éltem abban az idoben, de megérte.. Azóta arra gondolok megint azt kellene csinálnom, de nem akarok megint szomorú lenni.. Élni akarok!
2010. jan. 9. 16:32
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem nagyon értem. Én évekig éltem egyedül, de volt olyan hogy hónapokig nem érintkeztem senkivel a boltosnénin kívül. Nem voltam depressziós. Ha nálad ez valóban ilyen depressziót vált ki, érdemes lenne esetleg felkeresned egy pszichiátert. És ez nem vicc... :(
2010. jan. 9. 17:30
 6/10 A kérdező kommentje:
Már jártam pszichiáternél, nem is egynél és nem is kettonél! Nem tudnak segíteni, tudod a saját pszichiáterem nem emlékezett rám egy hét után.. Azok még hulyébbek mint a pacienseik:)
2010. jan. 9. 17:51
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Van valami abban amit írsz. Én is tudom, mert annak idején 7 helyen jártam, mire megtaláltam azt, aki tud segíteni. Pedig jó lenne valami segítség, hogy el tudj indulni, és leásni a probléma gyökeréhez, mert ez hosszútávon nem jó, és tulajdonképpen bármikor előjöhet ez a probléma. Sajnálom, de egyéb ötletem nincs sajnos.
2010. jan. 9. 19:34
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

hmm nálam is ez a helyzet.. de csak 1-2 éve kezdődött. Ha 1edül kell lennem mindig kell csinálnom vmit, h ne tudjak elmélkedni, mert akk sajna előjönnek ezek az érzések, amiket te is írtL. Az esték nagyon rosszak tudnak lenni, mert nem érdekel se a gépezés, se a TV, se olvasás. Semmi nem tud lekötni ha otthon vagyok. Ha tehetem s nincs suli vagy van még időm inkább találkozom a bnőmmel s beszélgetünk v általában 7végére összeszervezek néhány embert s csak ú eltöltjük az időt. Ha jó az idő természetesen több a lehetőség is. A társasági életem abban az időben amikor elkezdődtek ezek a "magányos-depis" érzések egyenlő volt a nullával. Mára már olyan embereket tudhatok magam mellett, akikkel jól is érzem magam.. igaz, h más városban vannak, ezért marad a 7vége, odáig meg csak kibírom valahogy.. mondjuk elég nehéz, de nemsokára énis elmegyek ebből a városból ahol élek s az lebeg a szemem előtt, h talán akk majd jobb lesz minden.

21/L

2010. jan. 10. 20:32
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem azért hiányzik neked, hogy más szeressen, mert te sem szereted magadat igazán.

Azzal, hogy eltöltöd valami mással az időt/lefoglalod magad, csak menekülsz a probléma elől, de nem oldod meg.

Tudom milyen rossz, gyerek korom óta sok minden fos volt az életemben (na kinek nem?), volt egy időszakom, mikor teljesen önmagam voltam, és elszálltak a gondjaim (végülis a probléma sem létezik igazán, csak a te szemszögedből nézve probléma - tehát relatív)

Én is jártam már pár pszichiáternél meg hasonlónál, találtam egy egész értelmeset, meg is lepődtem (alapjáraton a 99%uk balf*sz szerintem)

Szívesen beszélgetnék ilyenről másokkal, de hát most vár a fizika dolgozatra való felkészülés :)

Majd válaszolj, ha találtál vmi megoldást!

2010. jan. 12. 22:29
 10/10 anonim válasza:
100%
Nálam is ez a helyzet...az ember alapból társas lény szóval mindenki vágyik társaságra (valaki jobban valaki meg kevésbé ) Nem tudom hogy van-e párod de ha esetleg nincs akkor azt be kell szerezned. :) Az sztem sokat fog segíteni.Amúgy meg az is igaz amit az előttem levő mondott hogy lehet hogy nem vagy megelégedve magaddal.
2010. jan. 13. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!