Velem lehet a baj, vagy átok? Vagy egyszerűen ilyen nehéz az élet? L/22
Nem veled van a baj, rengetegen vagyunk még így.
A vállalatoknál, az országban van a baj, a vezetéssel, a kormánnyal, a rendeletekkel és mindennel.
Ha fiatal vagy az a baj, ha idős vagy, az a baj, ha nincs gyakorlatod az a baj, ha vidéki vagy az a baj, ha van gyereked az a baj, szóval minden baj.
Az a legfőbb gond, hogy a vállalatok nagyon válogatnak és arra mennek rá, hogy a lehető legkevesebb ráfordítása legyen egy munkavállalóra. Szóval ne kelljen utána lehetőleg adót fizetni, vagy nagyon keveset (ezért alkalmaznak rövid időre folyamatosan tartós munkanélkülit, nyugdíjast, leszázalékoltat), 3 munkapozícióra 1 embert vesznek fel (egy irodában pl. sokszor nincs külön adminisztrátor, könyvelő és takarító, hanem 1 ember látja el egyben a három feladatot-persze 1 fizetésért), helybélit alkalmaznak, hogy ne kelljen útiköltséget téríteni, vagy legalább is ne legyen olyan probléma, hogy az illető nem ér be busszal a munkakezdés idejére, ha valakinek gyereke van, ő sem kell, mert mi van, ha a gyerek beteg lesz, táppénzre kell menni, kevés az ember, nem tudják megoldani a helyettesítést, ezért inkább gyermektelen embereket alkalmaznak.
És nincs is olyan sok munkahely sem, a nagy részét meg sem hirdetik, hanem sógor, koma, jó barát közül kerülnek ki a munkavállalók.
Szóval nem veled van a baj, hanem úgy alapjában véve nehéz.
Nekem több szakmám is van, mégse tudok normális 1 műszakos túlóra mentes munkahelyet találni, pedig minimálbérrel is beérném. És én Pest közelében lakom, mobilis vagyok saját autóval, de ez se ér sokat.
Ennyit erről, az élet sz@r.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!