Napló vezetése?! Hogyan?
Aki tud segítsen, és válaszoljon az alábbi kérdésekre!
-Milyen egy ideális napló?
-Hogy kezdjem el? (valahol olvastam hogy írjam le az adataimat, de most komolyan, magamnak mutassam be magam? Ötletek az első oldalakra?)
-Milyen időnként írjak bele?
-Mit írjak bele?
-Dekoráljam? Ha igen, mivel?
-Hova rejtsem el?
-Mi az amiket mindenképp bele kell írnom?
-Milyen egy ideális napló?
-Hogy vezessem? Mint ha magamnak írnék, vagy mint egy barátnak vagy mint ha egy könyvet írnék?
SEMMI ÖTLETEM NINCSEN!! A kérdéseken kívül, még várok ötleteket.. Tudom hogy rém ciki, de tényleg, sokszor elkezdtem naplót írni, de mindig megunom, mert nem tudom mit írjak bele. :(
Ne gyertek kérlek azzal, hogy ciki hogy nincsen ehhez sem fantáziám. ÖTLETEKET KÉREK!! Előre is köszönöm! 13/L
Az érzéseidet írd le főleg.
Amikor elkezdtem írni naplót kb annyi idős voltam mint te, akkor egy ideig minden nap írtam bele, minden apró részletet leírtam, például hogy ki felelt aznap kémiából meg hányast kapott.
Most már nem írok bele olyn gyakran, csak kb kéthetente, így csak a legfontosabb dolgok kerülnek bele. És mivel van egy legjobb barátom akivel minden nap beszélgetek és neki mindent elmondok, ezért azokat a dolgokat amik történnek velem, már nem szoktam leírni a naplóban, hanem oda inkább az érzéseimet írom le, meg olyan dolgokat, amit másnak nem mondtam el.
Én egy sima füzetbe írtam, szerintem nem jó ötlet valami csicsás dologba, vagy olyanba ami direkt naplónak készült, mert akkor ha valaki meglátja, egyből elolvassa, míg ha egy sima füzetbe írod, akkor azt hiszik hogy csak egyik iskolai füzeted.
Dekorálni én nem szoktam, nem is tudok szépen rajzolni, de ha te tudsz, akkor rajzolhatsz bele. Ezen kívül ragaszthatsz is bele dolgokat, pl egy érdekes újságcikket vagy ilyesmit.
És szerintem ne úgy vezesd mintha egy barátnak írnál, az hülyeség.
És szerintem azért untad meg eddig mindig a naplóírást, mert túl gyakran akartál bele írni, nem kel olyan sokat, elég ha mondjuk csak hetente írsz. Vagy amikor eszedbe jut. Ha több évig írod, így is nagyon hosszú lesz.
19/L
Szia! :)
én is a te korodban kezdtem naplót vezetni, minden este irtam valamit de mindig beleuntam. szóval abbahagytam, mert untam.Aztán azt hiszem félévenként csak elõ vettem és irtam valamit, de ennyi.Aztán 15 évesen történt ez-az és egy este csak úgy kézbe vettem és irni kezdtem. Észre sem vettem és csakúgy faltam az oldalakat, annyit irtam.Rájöttem , hogy mikor elkezdtem naplót irni, az eg3szet csak kazért akartam, mert megakartam örökiteni az emlékeimet.Akkor , viszont, 15 évesen, szükségem volt rá. Hogy kiirjam magamból.De azután sem irtam mindennap bele, mert nem mindig volt mit.Persze, le lehet irni, hogy mit csináltál aznap meg ilyenek, de azt hiszem a napló nekem , személyszerint, nem erre való.Akkor irok bele amikor szükségét érzem.Olyan is van ,hogy egy hétig mindennap irok, aztán két hétig nem.:DVáltozó.De, persze azért most nincs olyan, hogy fél évig ne irjak.:)) azért van valamiféle rendszer.
Sokan azt mondják a napló azoknak való akik nem szeretnek beszélni a dolgaikról vagy nincs akinek. Ez szerintem nem igaz.Legalábbis rám nem.Nekem nicsenek ilyen problémáim , mégis szeretem leirni, hogy mi minden történik velem, mikor mit érzek, gondolok.Én az érzéseimrõl szoktam irni, gondolataimról, az emberekkel, barátaimmal való kapcsolataimról.Nem tudom mások mirõl szoktak, én ezekrõl a dolgokról szoktam.Én úgy irom mintha egy barátnak irnám, mintha a naplóm a barátom lenne, megszólitom, hozzá beszélek.Szerintem nincs olyan , hogy ideális napló, ez mindenkinek mást jelent, mindeki másképp csinálja.:)Dekorálni dekorálhatod, nyugodtan, én is szoktam. A kedvemtõl függõen. Mikor valami jó történt és azt irom, az az oldal általában csupa szín.:DD
Az adatok szerintem nem fontosak,én nem irtam ilyesmit, egyszerüen csak elkezdtem irni.
Mindent izlés szerint, ahogy a szived diktálja.A naplóirásban nincsenek szabályok.:)
Remélem segitettem.:)
Szia,
nincs olyan, hogy ideális napló. :)
Kezdetnek leirhatod, hogy miért is kezdtél el naplót vezetni. Mi motivált... Leirjatod, hogy mi a kedvenc szined, állatod, együttesed. Idővel ez úgyis változni fog, és jó lesz egyszer visszaolvasni. :)
Akkor irj bele, amikor úgy érzed, irnod kell.
Mit irj bele???
Ez most komoly? Őszintén ird le az érzelmeidet, a titkaidat, azt, hogy mi történt veled aznap. El is gondolkodhatsz egy kérdésen, és leirhatod a véleményed. Magától fog jönni az ihlet.
Dekorálhatod, ha kreativ vagy. Ha kreativ vagy, nem kell megmonanom, hogy mivel. :D
Vezetheted úgy is, mitha magadnak irnád, de úgy is, mitha valakinek (egy képzeletbeli személynek stb) irnád. A fantáziától függ.
Egyik lényeges jellemzője, az hogy folyamatosan ird.
Ja, és jegyezd meg, a naplóirásban nincsenek szabályok, de azért ügyelj a választékos beszédre, hogy élmény legyen később visszaolvasni. Minél spontánabb, annál eredetibb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!