Félek. Mit tegyek? {bővebben lent}
Most 9.-es vagyok, és félévkor lesz egy hármasom, amiről anyám nem tud {többi jegyről tud}. Igazából nem lesz olyan rossz átlagom {4.0}, de mégis félek, mit fog szólni anyám. Már gondolkoztam az öngyilkosságon. Nem akarom, hogy eltiltsanak a géptől meg ilyenek. Tavaly is rettegtem, hogy mit fog szólni anyám, és bevettem a nyugtatóját. Mondjuk nem érdekelne, csak zavar az a nyomasztó érzés, meg hogy azon kattog az agyam, hogy ha nem "jók" a jegyeim, akkor nem vagyok jó ember. Tudom, hogy hülyeség, de akkor is :S.
15/L
Nem mindig az adja meg hogy ki mennyire okos, hogy a jegyei milyenek. És főleg nem ez határozza meg hogy jó ember vagy, vagy nem. Még van egy kis idő félévig, még szerezhetsz addig legalább két 5-öst. Anyukádnak meg mond meg nyugodtan, úgyis megtudja előbb vagy utóbb. A hármas még nem olyan rossz jegy. Kérd meg anyudat, hogy üljön le veled és nézzétek át együtt, így látni fogja, hogy nem azért vagy hármas az adott anyagból mert nem érdekel a tanulás. És lehet hogy sokan mondták már neked, hogy ne másokért tanulj, hanem magadért, de ez tényleg így van. Attól nem leszel hosszútávon boldogabb, hogy az éppen 4-es félévivel nem szidnak le a szüleid.
És a nyugtatót meg felejtsd el! Az életben sokkal nagyobb problémáid is lesznek, amiket le kell győzni.
Vajon mi borítaná ki jobban anyud..
hogy félévkor lett egy hármasod,
vagy hogy öngyilkos lettél?
a négyes átlagnak örülni kéne. főleg a középiskolában. inkább büszke lennél magadra, édesanyád is biztos az. vagy ha tényleg olyan kis maximalista vagy akkor pedig nem nyavalyogni kell hanem javítani!
Ennyire nem lehetsz hülye 15 évesen hogy emiatt öngyilkos lennél.
A hármas még csak nem is rossz jegy... nem értem mi a gond.
figy nekem is volt még általános 7.ben hármasom ami a legfontosabb évekhez tartozik,és mégis geológus leszek,ha minden jól megy egy elég jó egyetemen.ha középsuliban van 3asod az sem katasztrófa.anyukáddal pedig beszéld meg mihamarabb ezt a dolgot,nem fog rád haragudni az biztos.az öngyilkosság pedig.....a legbutább dolog.egy 4-es átlagú lánytól azért mást várnék .....
na,semmi pánik,sok szerencsét a jövődben!
Akkor mondd meg neki amikor elfoglalt és nem tud annyira figyelni.Akkor nem fogja fel teljesen.Én is így szoktam.Na meg vedd elő a kutyapofit és a szöveget.Hogy:sajnálom ezentúl ígérem többet fogok tanulni.Nekem bejött:)
Sok szerencsét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!