Tényleg létezik igaz szerelem? Egyáltalán a férfiak éreznek ilyet?
Teljesen úgy érzem, hogy engem távolról elkerül a szerelem... És férfiakon nagyon ritkán látom, hogy tényleg szerelmesek lennének.
Évekig nem is kerestem a szerelmet, már 10 évesen lemondtam róla.. Eltelt fél évtized és csak haladtam a korral.. Aztán feleszméltem 1 éve, hogy nekem kell a szerelem, de egyszerűen mintha 1 érzelem mentes buborékban élnék.. Kétlem, hogy létezik igaz szerelem.. Amiket pedig a filmekben látunk az szín tiszta előadás semmi valós nincs benne, mégis elő tudják adni... Az életben is így tesznek? Csak előadják?
Meg persze most írhatod, hogy én szerelmes vagyok, hány hónapig/évig még? És utána tovább lépsz..
A férfiak nem kövek.
Igenis éreznek...
És hogy érzed magad? Úgy érzed képes vagy egy olyan életre, amiben az érzelmek teljesen a háttérbe szorulnak??
Amúgy én attól félek, vagy nem is tudom.. Hogy az lesz velem mint anyámmal, még gyerek volt amikor szerelmes lett, rá pár évre jött bátyám arra rá jó pár évre jöttem én. Anyunak ő volt az első és eddig utolsó szerelme is. És már nem mondja azt, hogy szerelmes csak hogy szereti. Szerintem az egész már csak megszokás.. Én ezt nem akarom én azért minimum 3 kapcsolatot szeretnék életem során.. Amiben némi nemű szerelem is volt..
Értem én, hogy van szívük és dobog is, de egész életen át? Vannak olyanok akik fiatalon egymásba szerettek és a halálukig szerették egymást. És amikor az 1ik meghalt, akkor a másik még szerette az élete végéig és nem kellett neki más. Minden nap csak vágyakozott a szerelméért.. Ti ilyenről halottatok? Én nem. Sajnos. :(
Sorban:
-lehet tényleg ritkábban szerelmesek a férfiak (ez mondjuk nem is annyira biztos), de igenis képesek szeretni
-a filmekben tényleg előadják, de az életben 99%ban nem megjátszák magukat, hanem tényleg szeretik egymást (a párok)
-igen képes vagyok olyan életre amiben az érzelmek teljesen háttérbe szorulnak, csak az nagyon-egyszerűen egy szar élet lenne, vagyis nem akarom
-attól mert van előtted egy olyan példa, hogy hamar szerelmes, majd ez a sok év után elmúlik, ne akarj ennek ellentétére "azért minimum 3 kapcsolatot"; mert beleszeretsz valakibe úgy igazán, de azzal a tudattal, húú lehet ez nem fog kitartani életem végéig + még jó lenne egy kis "változatosság" pl. más kapcsolat; és az eredmény az lesz, hogy nem adod bele teljesen magadat abban a kapcsolatba, úgy meg nem igazán állhat fent egy szerelmi kapcsolat
-az hogy 1 ember teljes odaadással szeret egy másikat, nem ritka, de az hogy sok-sok évtizeden keresztül, azért abból nincs túl sok..
Mákkó
Te figyi... Tudom, hogy nő vagy, és igyekszem tiszteletben tartani ennek előnyeit/hátrányait. De... Meg ne sértődj... Nem túl gyerek gondolatok ezek a mai világban? Hány éves is vagy pontosan?
Persze - egy nő szeresse a romantikát. De ennyire nem kell mindent túldramatizálni. Ne légy túlérzékeny, mert ezzel kergetsz el mindenkit magad mellől, vagy pont ezzel fogod az életed valami egészen más módon elrontani.
Elmondok egy rövid kis történetet:
Egy ismerősöm 17-18 éves korában (tehát diákként) belehabarodott egy középkorú, családos, kétgyermekes buszsofőrbe. Mikor megkérdeztük, miért, ezt válaszolta: "A mai pasik nem tudják mi az udvarlás, és egyáltalán nem romantikusak". Mit ne mondjak, hajthatatlanul romantikus volt, körülbelül mint te. Emellett (veszélyes faktor!) azt tartotta magáról, hogy ő igenis egy érett egyéniség. Ruházatát is eszerint válogatta, próbált önálló lenni... Utánozni a felnőtt lét tulajdonságait. A végén az lett belőle, hogy (nem tudom pontosan mennyi időre is) összeköltözött a delikvenssel, legalább egy évre. Persze feleség, gyerekek repültek. Nem rég szétváltak. Látkép:
- Visszaköltözött az anyjához
- Nincs semmiféle végzettsége
- Még mindíg nem tudja igazán, mi érdekli a romantikus regények olvasásán kívül (19 éves létére)
Tehát ő, mint "romantikus, érett, felnőtt egyéniség" itt áll, szerencsétlenül. És innentől úgy hiszem már gyakorlatilag nem fog tudni kitörni.
Tudom, kissé eltértem az eredeti kérdéstől. De ezzel csak azt akartam szemléltetni, hogy nem lesz jó vége, ha továbbra is így szemléled a világot. Mert ezzel nem leszel képes megélni.
IGEN, a pasik igenis éreznek! Csupán ti bonyolítjátok túl állandóan. Kevesen mutatjuk ki annyira érzéseinket, mint ti, lányok. Gondolj bele kicsit... Te hogy éreznéd magad biztonságban egy olyan pasi mellett, aki énekel, kecses mozdulatokat tesz, és egész nap ömlengene, fennhangon kiáltva érzéseit a világba? NEM! Az ilyen pasi nem férfi.
Olyan... 15 körülire teszlek. Bőven van időd szerelmet találni... Én 19 éves létemre (szerencsére) a másodikban "gályázom". A szerelem pedig RITKA, ismétlem, RITKA dolog!
Idővel természetesen a szerelem is megfakul, állandóvá válik, és szeretetté konvertálódik. Viszont a szeretet (szvsz) erősebb, mint a szerelem. Mert az emberek nem elfogultak, REÁLISAN látják párjukat, és így akarják leélni egymással az életüket. Ajánlom Müller Péter - Szeretetkönyv c. művét.
ma 22:51 Ahogy leírtad rávilágítottál sok dologra és igazad van! Köszönöm! :)
Utolsó: igen persze ez így nem jó. De valakinek kell lennie az érzelmesnek is. El sem tudnád hinni, hogy ez a 2 nap alatt mennyi kritikát kaptam drága apámtól, amiért ennyire az érzelmekre alapozok mindent és mert túl ingatag vagyok. Hát sajnos nem lehet minden ember katona. Sok mindenben egyet értek veled, de van amiben nem.
Amúgy meg én az igazi igaz szerelemre céloztam, nem az ilyen mindenki látja, csak ő nem, hogy ebből semmi nem fog kisülni.
Amúgy meg épp ez az, hogy ebben a világban amit most élünk lenne a legnagyobb szükség az emberek összetartására. És tök mindegy, hogy 1920-at vagy 2055-öt élünk, szerelem mindig is lesz és kell, hogy legyen.
Amúgy igen 16 éves vagyok és azt hiszem épp ez a baj, hogy az érzelem mentes világban élek. A külvilágnak nem adok egyértelmű jeleket, hogy azt vegyék ami nekik jól esik. Sosem azt néztem magamnak mi a jó. Meg ez a gyermeteg felfogás aminek te nevezted, szerintem nem annyira gyermeteg, mert míg a korombeliek szétku.ratják az agyukat és gyereket csinálnak, szívnak, isznak stb addig én ilyen dolgokon gondolkodok és tervezem a jövőm. És avval a lánnyal akit meséltél nem kéne általánosítani, mert nekem már megvan milyen suliba megyek tovább érettségi után, megvan milyen szakmáIm lesznek és az lehet, hogy még nem tudom mi akarok lenni, de ez annak köszönhető, hogy eléggé sokrétű vagyok.
Amúgy meg nézegettem Müller P. könyvét, meg is akartam venni, csak nem volt nálam elég pénz.
Szívesen beszélgetek erről.
Nem megbántani akartalak vele, csupán rávilágítani a valóságra. Mellesleg nem minden katona érzelemmentes, amikre te gondolsz, őket inkább a rabok között kéne keresni, de igazából ott más tényezők játszanak szerepet.
Feltennék egy kérdést. Mi az, hogy igaz, igazi szerelem? Ezt szeretném megtudni. Mert nem az, amit a TV-ben látsz :)
Egy igencsak ismert jelenetsor (100%, hogy legalább egyszer, de inkább többször már te is láttad): Edward igencsak elutasító Bellával szemben, undok, bunkó. Ő mégis [szerelem nincs a láthatárom még!] hajtja a pasit. Ez a valóságban hol történne meg?
Az igaz szerelem számomra eddig nem definiált fogalom.
Az érzelem, (mégha nem is hiszed) még ma is nagyon sokat számít a mai világban is. Csak éppen nagyon leszűkült a hatóköre. Ma nem szeretjük feltételnül a szomszédunkat, főnökünket, sok esetben saját vérrokonaink is ellenszenvesek. Nekem erről a következő az álláspontom: Egy ember szeressen (például a párom), akivel mindent megoszthatok, bízhatok benne. A többiek nem érdekelnek. Ami szeretetre szükségem van, megadja nekem.
Következő pont: Nem minden fiatal k*ratja szét magát, fekszik a hányásában, abortáltatja magzatát (most ki általánosított? :)). Ezek csak a "hangos" emberek. Sokkal nagyobb rész él normális(abb) életet.
Harmadrészt: Sok sikert kívánok a jövőddel kapcsolatban. De majd idővel te is belátod, hogy nem mindíg úgy jönnek össze a dolgok (szokszor, nagyon szokszor nem), ahogy te szeretnéd, vagy eltervezted. Tehát csak sok sikert tudok kívánni a jövődbéli iskolá(k)hoz, szakmákhoz.
19/F
P.s.: Ha megadsz valami személyesebb elérhetőséget, és úgy érzed nem beszélek baromságokat, akkor szívesen beszélgetek veled erről.
Én sem azt csinálom amit szeretnék, de megtanultam abból élni amim van!
Én nem összpontosítottam a katonákra és tudom, hogy nem érzelemmentesek. Csak próbáltam rámutatni a lényegre.
Hogy definiáljam neked, ha még azt sem tudom, hogy létezik-e?!
Talán úgy írnám le, mint a P.S. I love You című filmet. Persze a csaj tovább lépett, hisz a végének mindig happy end-nek kell lennie, de mint tudjuk az életben sose alakul úgy, ahogy a filmekben előadják.
Azt sem tudjuk biztosan, létezik-e nagyláb, mégis meg tudjuk mondani, mi az :)
Akkor kérdeznék valamit. Mi a kérdésed, ezek után?
Jó téma. :)
Azt szerintem felejtsd el, hogy életen át tartó szerelem létezik. A szerelem, ha lehet egyáltalán definiálni, szerintem egy igen erős vágy a szeretett lénnyel lenni minden értelemben. A szeretet viszont ennél sokkal több, a szeretetben benne van az is, hogy a másiknak a javát akarod, hogy elfogadod és segíted a másikat. Nem annyira önző...De ezek csak laboratóriumi szavak...:)
Szerelem létezik, mégjobb ha kölcsönös és akkor szépül meg igazán, ha idővel szeretetté válik és a "misztifikált" társat "emberi" mivoltában is elfogadni képesek vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!