Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Orvosnak készülök, de csak...

Orvosnak készülök, de csak azokkal van bennem együttérzés akiket legalább már rövid ideje ismerek. Lehet ebből problémám?

Figyelt kérdés
gondolok itt arra,hogy ha meghal egy ember de én csak annyit csináltam hogy műtöttem,és nekem kell közölnöm ezt a családdal akkor nem tudom átéléssel mondani.Legfeljebb úgy csinálni,de az meg olyan nem jó.vélemény?
2009. dec. 25. 16:47
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Nem az érzelmeiddel gyógyítasz. Könnyebb is lesz a dolgod, ha nem borulsz ki mindennap a betegeid miatt.
2009. dec. 26. 23:29
 12/20 anonim ***** válasza:
"Milyen orvost választana? Olyat, aki fogja a kezét, miközben haldoklik, vagy aki tesz magára, de meggyógyítja?"
2009. dec. 26. 23:31
 13/20 A kérdező kommentje:
ismét dr.House:)
2009. dec. 27. 09:41
 14/20 anonim ***** válasza:
23:31 ez nem vagy vagy.
2009. dec. 27. 12:03
 15/20 anonim ***** válasza:
Miért ne lenne az? Ha én haldokló beteg lennék, nem érdekelne, hogy milyen a stílusa az orvosomnak, csak, hogy meggyógyítson.
2009. dec. 27. 13:07
 16/20 anonim ***** válasza:
Babusgatást a szeretteitől is kap az ember, az orvost nem ezért fizetik.
2009. dec. 27. 22:13
 17/20 anonim ***** válasza:

Neked mint orvosnak az a dolgod, hogy meggyógyítsd a beteget.

Nem pedig a lelki dolgok...

2009. dec. 29. 18:48
 18/20 anonim ***** válasza:
te leszel a magyar dr.house: D
2009. dec. 29. 19:12
 19/20 anonim ***** válasza:

én is orvos leszek, 2.éves vagyok.

az egyetemen van kommunikácó, ahol megtanítanak nagyjából empatikusan kommunikálni egy beteggel. amúgy ha sebész leszel, akkor nem lesz belőle gond. nem is jó a túlzott empátia, sőt, a kommunikáció azt tanítja meg hogyan legyél empatikus egy beteggel, akkor is, ha nem is úgy érzed vagy pont hogy titkold el, hogy mennyire rosszul érint lelkileg.

amúgy nem az orvos feladata, hogy fogja a beteg kezét. ez alapvető. az orvos gyógyít, meghallgat, törődik a beteggel, de a túlzott érzelmi kapcsolat nem jó. megöli az embert. ha mindenki helyzetébe beleélnénk magunkat, akkor rémes lenne és rontana az objektív megítélésen. amúgy hidd el, leszel empatikus, mert törődni kell az emberekkel és kihozza belőled.

2009. dec. 29. 19:28
 20/20 anonim ***** válasza:
Kösz
2019. jan. 17. 10:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!