Mi lehet a baj velem?
Én is gáz vagyok, mert nekem se jött le hirtelen, mennyi 25-10, de már megszoktam.:)) 18 éves lány vagyok, 2-es matekból, amúgy nem vagyok rossz tanuló, csak a matek.. A tanár miatt nagyon megutáltam a matekot, évek óta az egész osztályból alig csinálunk házit, és szerintem én ezért nem tudok annyira számolni, egyszerűeket se.:) De annyira nem zavar már, van számológép, ha nincs, akkor várjon, aki kérdezte, vagy ott a kezem, számolom azon.
Ezen én is szoktam néha agyalni, mért nem mennek az egyszerű számok -se. :) Általánosban jól számoltam fejben. Nemrég tömegesen panaszkodtunk egymásnak suliban a matek tanárunkról, mondom "régen tök könnyne kiszámoltam fejben, hogy 7+8 az 14, most meg..." aztán utána számoltam a kezemen, mondom valami nem jó... "ja, 15."
Valaki okos írja már meg nekünk, szegény, elkeseredett, rossz fejszámolóknak, miért van ez! :D
Ennek több oka lehet. Jobb esetben fáradtság, ami napi 8 óra alvással megoldható. De van rá esély, hogy diszkalkuliáns vagy. Ettől nem kell megilyedni, sok embernek van ilyen, csak nem foglalkoznak vele. Ez annyit jelent, hogy nehezen (attól függ hogy mennyire erő) megy a matek. Valami olyasmi a helyzet, hogy nincs számfogalma az embernek, valahogy nem állnak össze a fejében a számok és nem tudja átlátni őket.
Ha ez a helyzet akkor érdemes felkeresni a kerületi nevelési tanácsadót, ahol végeznek egy tesztet, ami kimutatja hogy valóban diszkalkuliáns vagy-e. Ha igen, kiállítanak egy papírt, aminek értelmében nem kell matekból érettségizned (már ha súlyos a diszed). Ebben semmi ciki nincs, jobb megnézetni mint egy 2-es érettségi matekból:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!