Mi lehet a baj velem?

Figyelt kérdés
14 éves,nyolcadikas lány vagyok,és nagyon nehezen számolok fejben,sokszor még a legkönnyebb számokat sem tudom kiszámolni,pl 25-10. Ha valaki az órát kérdezi, akkor is utána kell számolnom. Mi lehet a bajom?
2009. dec. 22. 19:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Ne 25-ből próbáld kivonni a 10-et, hanem azt nézd, hogy 10-hez mennyi kell, hogy 25 legyen. :P
2009. dec. 22. 19:17
 2/13 anonim ***** válasza:

Én is gáz vagyok, mert nekem se jött le hirtelen, mennyi 25-10, de már megszoktam.:)) 18 éves lány vagyok, 2-es matekból, amúgy nem vagyok rossz tanuló, csak a matek.. A tanár miatt nagyon megutáltam a matekot, évek óta az egész osztályból alig csinálunk házit, és szerintem én ezért nem tudok annyira számolni, egyszerűeket se.:) De annyira nem zavar már, van számológép, ha nincs, akkor várjon, aki kérdezte, vagy ott a kezem, számolom azon.

Ezen én is szoktam néha agyalni, mért nem mennek az egyszerű számok -se. :) Általánosban jól számoltam fejben. Nemrég tömegesen panaszkodtunk egymásnak suliban a matek tanárunkról, mondom "régen tök könnyne kiszámoltam fejben, hogy 7+8 az 14, most meg..." aztán utána számoltam a kezemen, mondom valami nem jó... "ja, 15."

Valaki okos írja már meg nekünk, szegény, elkeseredett, rossz fejszámolóknak, miért van ez! :D

2009. dec. 22. 19:21
 3/13 anonim ***** válasza:
Ui.: És nem lustaságból nem csinál nálunk senki matek házit, hanem mert a tanárunk egy rakás szarral sem ér fel, és két ember ha ért valamit. Így kár próbálkozni is a házival. Mikor helyettesítő tanár jött be egyszer, minden értettem, azzal az egy feladattípussal értem el 4 pontot a kisérettségin. :)))
2009. dec. 22. 19:24
 4/13 A kérdező kommentje:
:D:D Köszi,de várom a magyarázatokat erre a "betegségre".:D Örülök,hogy nem vagyok egyedül..:D
2009. dec. 22. 19:32
 5/13 anonim ***** válasza:
velem is ugyanígy van ahogy veletek!!!!! most megnyugodtam ,hogy nem vok egyedül
2009. dec. 22. 20:37
 6/13 anonim ***** válasza:
Szerintem ha valaki nehezen számol fejben az csak azért lehet mert fáradt semmi köze a matekhoz max egy kicsit ha valaki sokszor csinálja annak könnyebb. Én ugyan ezzel küszködök és ötös éretségit írtam. De különben is minek számoljak fejben az csak általánosban kell közép suliban már lehet használni számológépet meg az érettségin is ha jól tudom. Ha meg az órát kérdezik ott a telefon az digitális csak leolvasom és kész.
2009. dec. 22. 20:59
 7/13 anonim ***** válasza:

Ennek több oka lehet. Jobb esetben fáradtság, ami napi 8 óra alvással megoldható. De van rá esély, hogy diszkalkuliáns vagy. Ettől nem kell megilyedni, sok embernek van ilyen, csak nem foglalkoznak vele. Ez annyit jelent, hogy nehezen (attól függ hogy mennyire erő) megy a matek. Valami olyasmi a helyzet, hogy nincs számfogalma az embernek, valahogy nem állnak össze a fejében a számok és nem tudja átlátni őket.

Ha ez a helyzet akkor érdemes felkeresni a kerületi nevelési tanácsadót, ahol végeznek egy tesztet, ami kimutatja hogy valóban diszkalkuliáns vagy-e. Ha igen, kiállítanak egy papírt, aminek értelmében nem kell matekból érettségizned (már ha súlyos a diszed). Ebben semmi ciki nincs, jobb megnézetni mint egy 2-es érettségi matekból:)

2009. dec. 22. 23:20
 8/13 anonim ***** válasza:
Nekem nem megy a matek, nem látom át a számokat, és alig értek meg feladatokat.
2009. dec. 23. 07:36
 9/13 anonim ***** válasza:
huuh hát figyelj...ezzel én is így vagyok. Na azért azt tudom azonnal hogy mennyi 25-10 XD A szorzótábla...na az nem megy nekem...kicsit se...tehát nyugi, nem vagy egyedül :)
2009. dec. 23. 14:02
 10/13 A kérdező kommentje:
Nekem a szorzótábla szerencsére jól megy,inkább a kivonással vagyok haragba!!!
2009. dec. 23. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!