Miért van az, hogy nem tudom elviselni ha valaki iszik, de azt eltudom aki drogozik?
Én életem olyan családnál ahol masszívan téptek, és nem kívánom senkinek. Nekem is volt alkoholprobléma a családban (egy bortermelő országban szinte kinek nem?!)
A saját negatív élményeid nagyon erősek, ezért bekapcsol az ellenérzés.
A gyarolatban persze a test szórakozásból történő mérgezése kb ugyanaz a kategória, csak más van benne a hagyományainkban. Inni, dohányozni mindeki látott már embert, drogozni ritkábban. De ha belegondolsz, tulajdonképpen az erőspaprika evése is ez a kategória.
Persze az eredmény szerenként eltérő. (a fű pl. gyengébb hatású mint a pia)
Valóban sokan használják a tudatmódosító szereket a realitásból való meneküléshez, de van egy szűk réteg, akik a realitás megismeréséhez használják ;)
Kérdező egy normális világban ez nagyjából természetes lenne. Az alkohol sokkal primitívebb és szánalmasabb hatással rendelkezik mint pl a fű. Ennyi.
Megpróbálhatom kifejteni, bár azt egyáltalán nem garantálom, hogy el is fogod hinni.
Szóval először is, rengeteg fajta tudatmódosító szer létezik, ezeket mint "drog" egy kalap alá venni többnyire eléggé hülyeség, mert hatalmas különbségek lehetnek ezen szerek között. Valóban vannak egyértelműen kártékony és úgymond "buta" drogok, igazából ami szintetikus az többnyire ilyen (az alkohol is nyugodtan ide sorolható). De vannak olyan szerek is, melyek csak elhanyagolható szinten kátékonyak és fizikai függőséget nem alakítanak ki. Ide tartozik a Marihuána, az MDMA, LSD, Varázsgomba, Meszkalin stb. Természetesen ezek a szerek sem veszélytelenek, mert pl a fűre azért lelkileg valóban rá lehet kattanni, a hallucinogének meg NAGYON kellemetlen élményeket okozhatnak a felkészületlen használónak. De ezek a szerek, és ezt tapasztalatból mondom, igenis baromira tanulságosak lehetnek. Valóban új távlatokat nyithatnak meg annak, aki képes befogadni és megemészteni az élményt. És pontosan ez az, amiről baromira nehéz beszélni egy olyan emberrel, aki még nem élte át.
Ha tudsz angolul, ez a videó elég jól leírja a helyzetet:
Szerintem a mátrix-szerű kérdésekbe ne menjünk bele :)
Lehetne erről filozofálgatni napokig.
Egy a lényeg: más a véleményünk erről a dologról, én elfogadom, hogy másképp látod, ám ez az én véleményemet nem változtatja meg. Kipróbáltam ezt-azt én is, de úgy döntöttem, nincs rá szükségem. Azt gondolom, hogy a boldogságot mindenki saját magában találhatja meg, amit a különböző szerek, alkohol, stb. okoz, az csak átmeneti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!