Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Egy mesterséges valóságban élünk?

Egy mesterséges valóságban élünk?

Figyelt kérdés

A problémám a következő: egyszer csak jött a felismerés, hogy valami baj van ezzel a "valósággal" - valahogy nem elég valóságos - valami hiányzik belőle. A benne való létezés pedig szánalmas majomkodás. Az emberek nagyrésze pedig ezt azért nem veszi észre, mert nem akarja észrevenni. Görcsösen hisznek ebben az illúzióban, mert nem tudnának együttélni a tudattal, hogy létezésük értelmetlen hülyeség.

Szóval egyszer csak jött ez a dolog. Nem vagyok lelkibeteg. Máshogy látom a világot, és amit látok az engem igazol - a létezésünk ebben a "valóságban" teljesen értelmetlen. Viszont sorsszerűséget látok benne.

Olyanok vagyunk mint majmok a ketrecben.

Azóta nincs bennem semmi céltudat, kitartás. Nincs munkám, és már segélyt sem fogok kapni és nem is igazán érdekel. Csak vegetálok és figyelem a világot. Annak pedig, hogy kilépjek a rendszerből talán csak egy lehetséges módja van.

Más is van ilyen helyzetben?

2009. dec. 12. 18:56
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Miért kell, hogy mindennek külön célja legyen? Egy játékban sem keres az ember karmikus küldetést.
2009. dec. 14. 20:14
 22/25 anonim ***** válasza:
Ha örökké élnénk, több értelme lenne az életnek?
2009. dec. 14. 21:00
 23/25 anonim ***** válasza:
Kirááááály! Van egy mátrixról szóló könyv is! Láttam a tvben. Olvasd el szorgosan és menj rá a quit-ra. Ha kijutottál szedjél ki engem is, mert tényleg gyanús itt.
2010. jan. 20. 20:56
 24/25 anonim ***** válasza:
dezintegráció, skizofrénia...
2010. jan. 25. 17:44
 25/25 anonim ***** válasza:

Amit a kérdező ír én ezt teljesen megértem ez tényleg csak egy illúzió nekem sincs már semmi célom tanulni sem tanulok

semmi értelme nincs hogy élünk minden nap egyforma.

2010. febr. 22. 14:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!