Hogyan induljak el ezen a pályán így? (elnézést, hosszú, de megköszönöm, ha végigolvasod)
Figyelt kérdés
Helyzetem:
Az iskolában világ életemben gyűlöltem a matekot és a reáltárgyakat, természettudományokat. Imádtam a nyelveket és az irodalmat.Magyar faktos voltam a gimiben.
Nyelvtanár lettem, papíron, mert kellett a diploma, de nem akartam tanítani.Letettem egy tolmács-szakfordítóit(másoddiploma). Ebből élek most.
A nagy szerelmem, amit imádok: a média. Volt egy ötletem,ezzel bekerültem egy nagyon komoly látogatottságú oldalra, ahol rendszeresen jelennek meg cikkeim, viszont: szeretnék ezzel pénzt is keresni. Hogyan induljak el?
Azóta 3 lapnál vagyok rovatvezető.
(Jelenleg szakfordításból élek)
2014. febr. 3. 23:22
1/5 A kérdező kommentje:
Privátba minden kedves válaszolónak,aki megtisztel, küldök egy linket, ott bele lehet olvasni az irományaimba.
2014. febr. 3. 23:49
2/5 A kérdező kommentje:
(Csak csendben jegyzem meg,hogy az ötletem olyan volt, hogy legjobb tudomásom szerint a mai napig nincs Magyarországon egyetlen magazinban sem hasonló rovat. )
2014. febr. 3. 23:50
3/5 A kérdező kommentje:
(amúgy olaszul és angolul beszélek felsőfokon, angolul majdnem anyanyelvi szinten)
2014. febr. 3. 23:53
4/5 A kérdező kommentje:
Várom az ötleteket. Iskolára most nincs pénzem.
Szombathelyen élek. Budapesti magazinoknak írok.
2014. febr. 4. 07:25
5/5 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy ilyen szempontból nagy különbség lenne a média és bármilyen más típusú munka közötti álláskeresésben. Azt tudod magadról, mit csinálnál szívesen és miben vagy jó. Én a helyedben végignézném a piacot, pl. hogy melyik újságok tudnák használni a tudásodat, és elküldeném nekik az önéletrajzomat. Nem baj, ha épp nincs meghirdetett állásuk, próbálkozni semmibe nem kerül. Lehetőleg ne egy sima ’info’-s vagy ilyesmi címre, próbáld megkeresni egy főszerkesztő vagy más fejes céges email címét. Ha nem félsz, hogy ellopják az ötletedet, akkor hivatkozhatsz a cikkeidre, egy ilyen tapasztalat sokat számíthat. Ami a páromnak nagyon bejött: beleírta a levélbe már jelentkezéskor, hogy külsős vállalkozóként, számlázással is tudna dolgozni, onnantól jöttek neki a munkák. Előtte, amikor főállásban szeretett volna elhelyezkedni, még visszajelzést se nagyon kapott. (Aztán mégis az lett a vége, hogy az egyik ilyen munkaadója felvette teljes állásba, mert nagyon elégedett volt vele.) Szóval, tuti tippet nem hiszem, hogy lehetne erre adni, próbálkozni kell, aztán előbb-utóbb sikerülni fog. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!