Mit tegyek, ha egyszerűen utálom magam, és nem vagyok képes valódi életet élni?
Kamaszkoromban nagyon zárkózott lettem. 14-15 éves koromban sok inzultus ért, nagyon lecsökkent az önbizalmam, elkezdtem nem szeretni az embereket, nem bízni bennük. Egyébként egész életemben titkokkal nőttem fel. Van egy elég... érdekes szexuális érdeklődési köröm, amit gyerekkoromtól kezdve eltitkoltam mindenki elől, már 10 évesen is, amikor interneteztem, ilyen anyagokat gyűjtöttem és százféle jelszóval és elrejtési móddal rejtettem el a tevékenységemet... Megtanultam titkolózni, hazudni, a színjátszás, tettetés a véremmé vált. Egyre kevésbé mutattam ki az érzelmeimet, ahogy nőttem. A kamaszkori nehézségeken nem tudtam túllépni, folyamatosan jártam különböző szakemberekhez, de erről megintcsak senki nem tudott. Viszont a folyamatos őszintétlenségem azt hiszem, eléggé felőrölt, és most már a valódi érzelmeimet sem tudom kimutatni.
Tehetséges srác vagyok, jól tanulok, de pillanatnyilag semmi nem érdekel. Depresszióban szenvedek. Azt hiszem, ennek az állapotnak az oka a bezárkózottság, és a sok kudarcélmény, ami ért. A dologban az az érdekes, hogy aki ismer, az azt gondolja, hogy egy felszínes, érzéketlen, éretlen idióta vagyok, aki képtelen a csajokkal szót érteni és bunkó. A valóság pedig az, hogy mikor társaságban vagyok, olyan, mintha kívülről látnám magam, és folyamatosan úgy érzem, mintha más beszélne helyettem. Mintha a beidegződések mozgatnák a számat és a gesztusaimat, mondanának különféle jópofa dolgokat, röhögnének, miközben tudom, hogy másnak sértő, amin nevetek, játszanák el tökéletesen a flegma f@$zt, de eközben tudom, hogy ez nem én vagyok. A valódi énem ugyanis az, aki pszichológushoz jár, aki egész nap alszik, és nem hisz magában, aki lányok után sírt és depressziós lett, aki teljesen bizonytalan magában, akinek minden kis szurkálódás nagyon fáj, aki ezeken utólag (és közben is) egy csomót agyal, elemezget, és aki ilyen kérdést ír ki a gyakorikérdések.hu-ra. Ez nem az az "énem", aki a társaságban létezik; vele ez nem lenne összeegyeztethető, ő ezt kiválóan le tudná tagadni, és úgy be tudná bizonyítani, hogy neki nincsenek ilyen mély érzései és gondolatai, hogy senkiben szemernyi kétség sem lenne. Túlságosan be tudom csapni az embereket és magamat is. Ha nem tudnám, hogy nem vagyok az, azt írnám, hogy tudathasadásos vagyok.
Ez a két énem van, de tudom, hogy valójában ez egy én, mert valahol az a másik is én vagyok. Valahol olyan is akarok lenni. Tudjátok, úgy érzem, hogy valahol a kamaszkorom elején letértem egy pályáról, és azóta mintha átaludtam volna az éveket. Kalandokat akarok megélni, spontán, nyílt akarok lenni, flörtölni szeretnék lányokkal, a figyelem középpontjában szeretnék lenni és szenvedélyesen akarok élni. Úgy érzem, ez mind bennem van, de nem jön elő soha. Helyette egy nyugodt, unalmas alak vagyok, aki folyton rágódik, és senkit nem érdekel. Gyűlölöm ezt az alakot. Nem ezt ígértem magamnak. Nem ilyen akarok lenni. Azt akarom, hogy a lányok tudják, hogy milyen mély érzésű vagyok és érdekesnek tartsanak. És szeressenek. Tudom, hogy alapigazság, hogy amíg magamat nem szeretem, addig mások se fognak, de én ezt a beteg embert, aki vagyok, nem tudom szeretni. Szégyellem magamat, egy röhej, ahogy eddig éltem, semmilyen vágyamat nem váltottam valóra, mindig felnőttekhez menekültem, pszichológusokhoz meg nőkhöz jártam tanácsért... ez gáz. Ezt meséljem majd az unokáimnak a fiatalságomról? Hogy míg mások Erasmusoztak meg mindig lejártak kocsmázni és könnyű kapcsolataik voltak és megélték a vágyaikat, addig én lélekgyógyászokhoz jártam, meg úgy tettem, mintha nekem nem lennének vágyaim?
Ti tudnátok szeretni egy ilyen embert? Mit tennétek a helyében?
Hagyd abba önmagad marcangolását!
Agonizálsz és még élvezed is a drámát, amit keltesz.
Próbáld meg olyan szempontból nézni a dolgokat, hogy nem magaddal foglalkozol, ne a saját problémáidra görcsölj rá, hanem inkább legyél kedves, figyelmes és együttérző másokkal, hallgasd meg amit mondanak, támogasd őket! Minden embernek megvan a maga nyomora, lehet, hogy például a környezetedben valakinek pont nemrég halt meg az anyukája! Ilyen esetben önzőség lenne csak azt hangoztatnod, milyen szerencsétlen vagy, nem igaz? Ne a törődést hiányold, hanem te magad törődj másokkal!
Előbb-utóbb fogsz találni magadnak hasonlóan kedves, törődő barátokat, akik szeretnek téged.
Nem azt mondom, hogy add el a lelkedet, hogy mindenkinek jobbá tedd az életét, mert az biztos kiégéssel jár, csak azt, hogy találj egy szűk baráti kört, ahol azért értékelitek a másikat, aki. Ha olyan társaságba kerülsz, ahol nem értékelnek, lépj le! Higgyél benne, hogy megérdemled a jó bánásmódot!
A legtöbb embernek, aki túl sokat kritizál másokat és gyűlölködik, igazából saját magával van problémája, ezért az ilyen embereket kerüld! És te se kritizálj másokat a hátuk mögött, inkább hangoztasd a jó tulajdonságaikat! Ez egy öngyógyító folyamat. Ha pozitív érzéseket mutatsz a világnak, azzal önmagad gyógyítod!! A múltban pedig nem kell keresgélni, ha valamilyen fájdalom ért, engedd elmenni és bocsásd meg!
Természetesen tudnék szeretni egy ilyen embert, minden emberben van szeretnivaló :)
Hogyan törődj másokkal? Öleld meg az anyukádat és mondd meg neki, hogy szereted. Dicsérj meg másokat! Nem is tudod, hogy egy-egy ilyen dicséret akár hetekig , sőt évekig is tarthatja a lelket a másikban! Legyél kiegyensúlyozott, egy biztos pont mások életében!
A lányok odavannak az ilyen pasikért. (kivéve az önbizalom hiányos fajta, azok inkább azt szeretik, ha a pasi beléjük rúg... szegények) Tuti tipp, hogy miközben beszélsz hozzá, kedvesen megérinted a karját.
hasonló a történetünk
az általános iskolában engem lenéztek, szekáltak, gyűlöltem ott lenni
most a középiskolában már sokkal jobb a társaság sőt sokkal inkább szeretek az osztálytársaim között lenni mint otthon a szüleimmel
otthon sokkal kevésbé szeretek, állandó a veszekedés
bár igen az osztálytársaim erről az én esetemben sem tudnak
a csajokhoz én sem értek sajnos, egyik évfolyam társam nagyon megtetszett nekem próbálok a közelében lenni de képtelen vagyok akár megszólítani is bár ez megint egy olyan dolog amit nem tud senki
Szia!
Mintha magamról szólna az írás, annyira pontos, kivéve a szexuális aberáltságról szóló dolgaid. Én mint 32/F azt tudom tanácsolni neked, hogy fogadd el önmagad olyannak amilyen vagy, ez az első lépés, aztán onnan lehet építkezni. Bennem is nagy feszültségeet váltott/vált ki, hogy nem olyan vagyok mint amilyen szeretném, hogy legyek. Nekem sajnos 25 éves koromra tudathasadásos betegségem lett ebből. Ezért mondom, hogy mielőbb békülj ki önmagaddal, tudom, hogy nehéz, de le kell nyugodni. Ne aggodalmaskodj semmin, majd minden jön magától, csak valahogy próbáld magadban a szépet és jót megkeresni, és arra koncentrálj.
A legjobbakat kívánva, Üdvözlettel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!