Mit lehet tenni ha az osztályában valakit kiközösítenek?
Kb semmit. az ilyen kiközösítéseknek nincs reális alapja. Az én osztályomban volt két hangadó srác, róluk mondta egy haverjuk, hogy sportot űznek abból, hogy teljesen véletlenszerűen kiválasztanak valakit és azt utálni fogják. Őket meg követte mindenki.
Egy évig én is célpontjuk voltam, de aztán ez megváltozott, és teljesen jóban lettünk (sajnos ennek ellenére iskolát kellett váltanom, így ez az idill nem tartott túl sokáig). Az a lány viszont, akit szinte végig kiközösítettek, ma jegyben jár az egyik volt osztálytársunkkal.
Azért nem lehet tenni semmit a dolog ellen, mert nincs reális alapja, hogy valakit miért közösítenek ki. Az esetek többségében ha meg akarod beszélni velük, csak még kínosabb lesz neked. Tényleg meg kell próbálni nem foglalkozni vele. Előbb-utóbb abbahagyják, és ezt csak az tudja felgyorsítani, ha totál flegma vagy ("laza").
22:23!
Nem feltétlenül..van h vkit a semmiért közösitenek ki.Egyszerüen nem tetszik nekik vagy vmi hasonló.És az ilyen ellen semmit se lehet tenni.
pontosan ezért írtam, hogy attól függ, miért tették. ha a semmiért, akkor nem is lehet igazán mit tenni, az emberek hülyék, és kész, itt a történet vége. de ha konkrét okuk van erre, akkor nem árt mérlegelni: jogos-e? ha az, változtatni, ha nem: akkor ismétcsak az első verzió lép érvénybe.
sose változz azért, hogy megfelelj. mindig csak magadért. s ha úgy érzed igazuk van, esetleg belátod, hogy tényleg rosszul csinálsz valamit, amin most változtatni kéne, hajrá. de egyébként ne, mert csak rosszul érzed majd magad bőrödben, mégha meg is kedvelnek... nem éri meg.
Mit lehet tenni? hát, próbálkozások rengetege van, de igazából szinte semmit. Az a gond, ha már lényegesen elterjedt, hogy "igen, te ilyen gyökér vagy" akkor te azt már shoa az életben nem fogod viselkedéssel bebizonyítani, hogy mégis egy jófej faintos gyerek vagy. ez egyszerűen egy átok.
De ennek is több fajtája van:
amikor cikiznek meg bántanak is, akkor végülis tehetsz annyit, hogy kigyúrod magad, és felméred magadnak az egyik nagymenőg*cit, majd egyszer mikor megint provokál a szart is kivered belőle. Akkor azt eléred, hogy a későbbiekben nem zaklatnak, de normális közösséged így se, úgy se nagyon lesz, ha ez a fajta közösség volt.
Van a másik, ahol egyszerűen csak nem szólnak hozzád, elküldenek ha oda akarsz ülni meg hasonlók. Szerintem van az is ugyanolyan szar, mert a régebbiben foglalkoztak veled, itt meg nem bántanak, viszont totál le vagy szarva, az se jobb sokkal.. Ha ez kialakult, egyszerű a válasz. nincs. hiába próbálkozol, nem tudod meggyőzni őket, sajnos.
A kiközösítésre nem lehet semmi elfogadható ok. Az egyik megoldás, ha az iskolán kívül is vannak barátai egy gyereknek, és így talán kevésbé érinti lelkileg az osztálytársak szemétkedése. Ha ez vigasztal, akkor gondolj arra, hogy azok, akik most kiközösítenek milyen senkik valójában és azok maradnak felnőttként is. Üresek, buták és ezt tükrözi az életük is, idővel meglátod majd. Ezt tapasztalatból mondom!
A jelenlegi helyzetedben viszont konkrétabb megoldás is lehetséges talán. Hallottál már az iskolarendőr programról? Nem tudom a Te iskolád tagja-e ennek. Mindenesetre érdemes lenne kívülállókat bevonni és felhívni a figyelmet arra, hogy mit művelnek egyes aljas diákok az iskolai falain belül. Az iskolarendőrhöz a szülők, tanárok és a diákok gyakorlatilag minden kérdéssel fordulhatnak! Mégha nem is tud segíteni, akkor is legalább tanácsot tud adni, hogy hova fordulj.
De az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál is érdemes érdeklődni, hogy nekik mi a véleményük arról, ha egy gyermeket folyamatos megaláztatások érnek az iskolában.
Egy harmadik ötlet: utánanézni, hogy van-e olyan civil szervezet ma Magyarországon, ami a kiközösített gyerekeknek segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!