Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért ilyen rossz az életem? 14/L

Miért ilyen rossz az életem? 14/L

Figyelt kérdés
Nemtudom mi történik velem,de nagyon rossz.Legszívesebben elfutnék a világ elől,és egész nap csak egyedül lennék és sírnék.A suliban is alig tudtam figyelni,égett a szemem,remegett a testem,nagyon szarul voltam,de nem betegség.Folyton csak a rosszakra gondolok,mindennek a rosszabb oldalát nézem.Ma is,el kellett volna mennem rajzszakkörre (általános iskola 8.osztály és iparművészetibe készülök) és nem mentem,mert...egyszerűen nem mertem bemenni.Mert amikor múlt héten elkéstem,akkor is mindenki engem nézett,hogy én most jöttem meg hasonlóak.Szóval ez ellen is szeretnék vmi tenni.Mindentől félek.És nem tudom legyőzni.Ha vmi rosszra gondolok,h pl tanulni kellene(am most is tanulnom kellene,de nincs,kedvem,erőm,semmim...) akkor összeszorul a gyomrom,és fáj...a..mellkasomon belül...a szívem környéke...nagyon rossz érzés,és egyszerűen ez a fájdalom gyötör nap mint nap..:( Eddig mindig szorgalmasan tanultam,az egészet tudtam,de mindig valahogy sikerül rossz jegyet hoznom belőle.Volt h egyik tantárgyra egy egész napot rászántam már egy héttel ezelőtt,mert nagydogát írtunk,és mégis 2es lett.Ez hogyan már?Ezért nemtudok tanulni,mert úgy nézem,hogy a tanulásnak semmi értelme.Itthon is nyügös vagyok,semmi házimunkát nem bírok elvégezni.Könyörgöm vki...akárki...segítsetek rajtam!!!!:'( -végülis ezt így most jól esett leírnom.lehet h csak egy levelezőtársra lenne szükségem,akinek kiönthetem a lelkemet,és a tanácsait várjam?-
2009. dec. 1. 14:58
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi!
2009. dec. 1. 19:17
 12/25 anonim ***** válasza:

Beszélj meg mindent egy emberrel, akiről tudod hogy megbízhatsz benne és ha tud akkor majd segít (barát, barátnő), és sztem az s elehet normális, ha félsz bemenni egy terembe, ahol elivel a barátaid vannak... merthogy ha egy csoporba jártok, akkor szerintem az lenne a normális, ha szeretnétek egymást... én is sokkal jobban ki mererk állni a többiek elé amióta tudom hogy a barátaim és nem fognak kinevetni - egyébként nekem is volt hasonló korszakom, napokig csak ültem és nem szóltam senkihez, és az volt a legfőbb gondom hogy ki fog odajönni hozzám és bántani... de aztán egyik barátnőmmel megbeszéltem az egészet, és ő rengeteget segített...

Ja, és minden nap csinálj valamit, amitől félsz :D

L/14

2009. dec. 2. 19:14
 13/25 anonim ***** válasza:

Most olvastam csak a válaszod, a 32 éves vagyok. Tudom, emlékszem, milyen fontos, hogy jó társaság legyen egy ilyen szakkörön - de hidd el, nem feltétlenül ezért kell oda járnod, elsősorban a rajzolás miatt. Ha az jól megy, akkor mindegy, hogy ki ül melletted, mert a rajzolás folyamata úgyis kizárja a külvilágot - tudod, amikor elkap a gépszíj és észre se veszed, hogy mennyi idő telt el. Ugyanakkor, akik az első szakkörön még idegenek, a harmadik-negyediken már ismerősök, a hetediken meg akár barátok is lehetnek. Alakíts ki ott társaságot magadnak a rajz szakkörön azokból, akik hasonló érdeklődésűek.

A tanárnak meg a nyakára kell járni, nyúzni, hogy mutassa meg, hogy kell, mert szeretnéd megtanulni. Ha nem mutatja először, nyúzni kell tovább, s nem hagyni a csudába. Most akkor akarod, hogy felvegyenek, vagy sem? Kicsi küzdelmek ezek azokhoz képest, amelyek később jönnek majd :D Tarts ki az elképzeléseid mellett! Sok sikert hozzá!

2009. dec. 8. 14:07
 14/25 anonim ***** válasza:
Szia, én is korodbeli vagyok, és nekem kb. 3 éve volt hasonlóm...sőt, még manapság is előfordul, hogy előző héten napi 4 órát tanulok történelemre, amikor felszólít a tanár felelésre, azzal a mozdulattal h. felállok, már kiürül 1 mp-alatt a fejem...én személy szerint a fantáziámat kapartam elő hogy megnyugodjak...(ebből nem is lett hátrányom, hisz manapság már nyitottabb vagyok, és egész jó fogalmazásokat írok) Ez alatt azt értem, hogy sokat hallgattam zenéket, olyan dolgok felé fordultam, ami nem elterjett a köreimben(japán, animék, stb..), olyan szinten felfogtam, hogy már előitéleteim sincsenek. AJÁNLOM neked, hogy ne stresszelj, szánj rá pár percet pihenésre...menj be a szobádba, kapcsold le a villanyt, halgass zenét, és fantáziálj mondjuk egy újonnan látott film folytatásáról, stb... Lazíts...^^
2009. dec. 14. 15:51
 15/25 A kérdező kommentje:
Sziasztok!Köszönöm a sok sok biztatást,és tanácsot!!!Mára már máshogy nézem a világot,hála a tanácsaitoknak,barátaimnak,és édesanyámnak! A tanácsaitokat megfogadtam(nagyrészt:D) a barátaim meghallgattak,és anyuval leültünk és megbeszéltük,főként ő segített.Nekem inkább szerintem az volt stresszes,hogy arra a szakra 10 főt vesznek fel az 500 nemtomhány emberből,és rajtam kívül tuti vannak jobb rajzolók,én csak bemeséltem magamnak,hogy tudok rajzolni.Meg hát óriási mappát sem akarok cipelni a buszon fellökve az összes embert!!!Meg annyit rajzolni sem.Ezért,anya mondta,hogy menjek ugyanannak a sulinak az általános részére,és ugyanolyan diák lehetek,mint a barátnőim,akik máshova mennek.Nem kell mappát vinni,se rajzolni stb.És az általános rész elvégezte után ugyanúgy -mint a szakról- elmehetek az érettségi után következő szakokra,és végülis az álmom teljesülhet,mert azt is elvégzem,megyek fősulira...:) Már nagyon jól érzem magamat a bőrömben,főleg rásegít egy kicsit,hogy esik a hó!:D Van egy barátnőm,egy hétig beteg volt,én írtam neki a házit,és hát belekeveredtünk ilyesmi témákba.Nagyon jól leírta a bánataim elleni megoldásokat,és mind a ketten kissé humorossá tettük a leveleket.:) Úgy érzem,hogy ő a tuti barátnő,pedig nem velünk (baráti körünkben) szokott lenni,de tényleg nagyon megbízok benne. | És hát az általános részre nem kell felvételi,ezért még az miatt sem kell aggódnom.Már csak a jegyeimen kellene javítanom,mert oda jegy alapján vesznek fel. A jegyeken hogyan tudnék javítani? És a négyes jegy az még jónak számít? Mert nagyrészt csak az lesz... Engem még kicsit szúr,hogy a barátnőim mind kitűnő tanulók,és a város legerősebb iskolájába mennek(Táncsics) én meg...kicsit alacsonyabbnak érzem magam náluk,pedig én idősebb vagyok..:/
2009. dec. 14. 16:39
 16/25 A kérdező kommentje:
Sziasztok,nagyon köszönöm a tanácsokat,nagyrészt megfogadtam őket.Most már anyukám,és egy barátom is segített ebben a kérdésben.Anyuval leültünk és megbeszéltük, hogy menjek ugyanannak a sulinak az általános részére.Tényleg jó ötlet,rájöttem,hogy nem is tudok rajzolni,és ezért stresszeltem,mert 10 embert vesznek fel egy szakra az 500ból...ha az általános részre megyek,nem kell mappát cipelnem,és ezzel együtt fellökni az összes embert a buszon,nem kell éjjel nappal rajzolnom,hanem egy rendes diáknak érezhetem magamat,mint a barátnőim,akik másik iskolába mennek.Egyik barátnőmmel is jól kiveséztük ezt a helyzetet,és nagyon jól megfogalmazta erre a problémára a megoldást.Az általános részre csak jegy alapján vesznek fel embereket,még a felvételi miatt sem szabadna most stresszelnem. Szerintetek a négyes az jó jegy? Nekem nagyrészt azok lesznek.És hogyan tudok még javítani a jegyeimen?Kicsit még szúr,hogy majdnem az összes barátnőm a város legjobb,legerősebb iskolájába megy,én meg...lemaradtabbnak érzem magam,és elalacsonyodok közöttük,pedig én idősebb vagyok náluk.
2009. dec. 14. 16:50
 17/25 A kérdező kommentje:
Bocsi,hogy még egyszer leírtam a választ,csak amikor az elsőt beírtam,utána katt,és az egész eltűnt,meg tartalomkódolási hiba...és ezért írtam le még egyszer,sorry,és lécci egynek tekintsétek!!!:D
2009. dec. 14. 16:52
 18/25 anonim ***** válasza:
Kicsit naiv vagy. És ez még csak nem is az élet legnagyobb problémája, hogy négeyeseid vannak. És még meg is kérdezed, hogy lehetne rajtuk javítani... god.
2009. dec. 15. 18:16
 19/25 A kérdező kommentje:
Köszi,végülis legyen még egy gond az életemben,hogy vannak ilyenek,akik ellentmondanak...akkor minek válaszolsz? Elég az,hogy az életben nem hagynak békén...:$
2009. dec. 15. 18:21
 20/25 anonim ***** válasza:
Szegény kis ártatlan bárányka, aki más, mint a "mai fiatalok". :(
2009. dec. 16. 13:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!