Mit csináljak nagyon rossz az életem, szüleim elváltak?
Szia!
Elhiszem, hogy nagyon nehéz helyzetben vagy, és most úgy gondolod, nincs kiút, de hidd el, NEM MEGOLDÁS AZ ÖNGYILKOSSÁG! Azt csak a nagyon gyáva emberek csinálják!
Gondolj bele, hogy mennyi olyan gyerek van akinek elváltak a szülei és szakítottak is vele! Sajnos ilyen az élet, el kell fogadni. Csalódunk, aztán ismét elkezdünk hinni valakiben/valamiben, aztán lehet, hogy megint csalódunk. Ez egy örök körforgás, de sosem lehet feladni, az élet ebből áll, de egyszer maj hidd el találsz valakit, akivel majd egy gyönyörű családot alapíthatsz!:) Megadhatod majd mindazt a gyerekeidnek, amit nem adhattak meg Neked a szüleid!
Szerintem viszont, attól hogy elváltak a szüleid, nagyon szeretnek Téged és fontos vagy Nekik. Jobb lenne, ha veszekednék egész nap? Tudod,vannak olyan helyzetek, amikor sokkal jobb megoldás elválni, mint együtt maradni.
A betegséged már keményebb dió! Gondolom nem vigasztalna, ha azzal jönék, hogy mennyivel súlyosabb beteg van nálad és sokkal rosszabb körülmények között élnek mint Te. Sokkal nehezebb így, de ezt el kell fogadnod.
Hogy miben tudnál segíteni magadon!?
-Legyél nyitott a életre, találd meg az apró örömöket is. Biztos vannak barátaid, legyél velük sokat. Ha nincsenek iratkozz be valamilyen tanfolyamra! Szerintem ha egy ember boldogtalan, akért nemcsak a környezetét okolhatja. Ha tényleg azt akarod, hogy jobb legyen, azért Neked is tenned kell!
Sok sikert, fel a fejjel! Egyébként hány éves vagy?
-Tündérlány(17)-
szia!
Fel a fejjel! A szuleid vàlàsàt sajnàlom, de tudd, nem te vagy az egyetlen, sokaknak vàlnak el a szulei.
Az epilepszia és cukorbetegség kezelheto, fenntarthato gyogyszerekkel, emiatt nem érdemes bànkodnod egyàltalàn.
Az pedig, hogy a baràtnod szakitott veled mert megcsalt, jobb is- meg tudnàl bizni benne???én nem , az tuti.
Keress valami jo kis elfoglaltsàgot, valamilyen egyesuletet (én pl imàdom a jazz-et, igy tagja vagyok egy jazzklubnak), tervezz meg magadnak egy jo kis életet: suli utàn mihez akarsz kezdeni, mit szeretnél dolgozni, stb, és kezdd el szépen felépiteni magadnak.
Ha pedig valoban nem mennek a dolgok, keress egy pszichologust, aki segit.
Egyik probléma sem akkora, hogy ne lehetne megoldàst talàlni rà :)
Először is az öngyilkosság egyáltalán nem gyávaság (ezt azok mondják, akik még nem voltak hasonló helyzetben), és ne szégyelld magad, amiért ilyenben gondolkozol. Segíthetnek barátok, esetleg pszichológus is. A fontos, hogy belásd, hogy a nehézségek ellenére Te még képes vagy túltenni magad azokon.
A barátnőd egy tévedés volt, tanultál belőle; legközelebb az első után kiteszed, de nem szabad bizalmatlannak lenned a többi lányokkal szemben. Van, aki idős létére még idáig sem jutott a kapcsolatok terén.
A szüleid így is a szüleid maradnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!