Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért ilyen rossz az életem? 14/L

Miért ilyen rossz az életem? 14/L

Figyelt kérdés
Nemtudom mi történik velem,de nagyon rossz.Legszívesebben elfutnék a világ elől,és egész nap csak egyedül lennék és sírnék.A suliban is alig tudtam figyelni,égett a szemem,remegett a testem,nagyon szarul voltam,de nem betegség.Folyton csak a rosszakra gondolok,mindennek a rosszabb oldalát nézem.Ma is,el kellett volna mennem rajzszakkörre (általános iskola 8.osztály és iparművészetibe készülök) és nem mentem,mert...egyszerűen nem mertem bemenni.Mert amikor múlt héten elkéstem,akkor is mindenki engem nézett,hogy én most jöttem meg hasonlóak.Szóval ez ellen is szeretnék vmi tenni.Mindentől félek.És nem tudom legyőzni.Ha vmi rosszra gondolok,h pl tanulni kellene(am most is tanulnom kellene,de nincs,kedvem,erőm,semmim...) akkor összeszorul a gyomrom,és fáj...a..mellkasomon belül...a szívem környéke...nagyon rossz érzés,és egyszerűen ez a fájdalom gyötör nap mint nap..:( Eddig mindig szorgalmasan tanultam,az egészet tudtam,de mindig valahogy sikerül rossz jegyet hoznom belőle.Volt h egyik tantárgyra egy egész napot rászántam már egy héttel ezelőtt,mert nagydogát írtunk,és mégis 2es lett.Ez hogyan már?Ezért nemtudok tanulni,mert úgy nézem,hogy a tanulásnak semmi értelme.Itthon is nyügös vagyok,semmi házimunkát nem bírok elvégezni.Könyörgöm vki...akárki...segítsetek rajtam!!!!:'( -végülis ezt így most jól esett leírnom.lehet h csak egy levelezőtársra lenne szükségem,akinek kiönthetem a lelkemet,és a tanácsait várjam?-
2009. dec. 1. 14:58
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
Szerintem valami bajod van. Ez azért nem normális. Ha csak nem a felvételi meg az idegesség miatt van. Én is most felvételizek, tanulnom kell mint az állat... Aztán egyszer mikor nagyon nagyon ideges voltam, elkezdtem remegni, meg hányingerem lett. Akkor próbáltam nyugtatgatni magam, elmúlt. Aztán ahogy hazajöttem, annyira elkezdett fájna a mellkasom ( a bal oldalam amúgy nekem is... ) hogy nem tudtam levegőt venni, csak nagyon kicsit. És vagy fél óráig csak feküdtem a fájdalomtól. Nagyon szar volt. Viszont belegondoltam, hogy miért is jó ez nekem hogy idegbeteg vagyok? Tizennégy évesen? Ez azért nem normális... És azóta a sarkamra álltam, bár utálok tanulni, mindig megtanulom, mert tudom hogy nekem ez a kötelességem. Kész. Majd utána a munka lesz. Mindig van valami. És más is túléli rajtam kívül. Amúgy nem a bukástól tartok, kitünő voltam eddig még mindig. Viszont a 8. év eleje nagyon kemény. Gondolj bele te is, hogy ez neked így rossz, próbáld elfogadni magad, és a helyzetet. Neked most ez a dolgod, és ha folyamatosan stresszelsz akkor pár év múlva rájössz hogy átidegeskedted a fiatalkorod. Szóval szerezz barátokat, mosolyogj sokat és nyugi :)
2009. dec. 1. 15:09
 2/25 A kérdező kommentje:
De...valahogyan ez nekem nem megy..hogyan bátorítsam magam minderre? Vannak barátaim..de ők...ők barátok,nem mehetnek helyettem rajzszakkörre,nem végezhetik el helyettem a házimunkát.Különben is attól is félek,hogy mi lesz,ha nem fogom bírni a középsuliban,vagy már az év felétől meg fogom utálni a rajzolást?...
2009. dec. 1. 15:16
 3/25 anonim válasza:
100%

Szia!

Nagyon szeretnék neked segíteni, de innen nem tudok. Először is, annak függvényében, amit elolvastam rólad, egy normális lány vagy. Viszont!: több mint valószínű, hogy valamilyen szorongásos pszichikai eredetű probléma miatt szenvedsz. Ez nem elmebaj,hanem lelki-pszichikai probléma.

Ezen tudsz saját magad is segíteni. De akarni kell. Felesleges ennyire a szivedre venni mindent. Nem mellesleg pedig sok jó dolog történik a világban, amelyekre érdemes odafigyelni ahelyett, hogy bánkódsz és szorongasz. És ha éppen nem találsz ilyet, keresned kell. Fiatal vagy még, és hidd el, nagyon sok jó és rossz dolog vár rád, mint mindenkire.

Ha úgy érzed, végképp nem megy, akkor ne szégyelj segítséget kérni a szüleidtől, és adott esetben orvostól sem.

2009. dec. 1. 15:25
 4/25 A kérdező kommentje:
De ez ügyben anyu nem ért meg...
2009. dec. 1. 15:31
 5/25 anonim ***** válasza:
85%

Ahoyg az első válaszoló is írta,ez nem normális.Persze megértelek,én is sokszor így érzek,legszívesebben ki se mozdulnék itthonról...reggel amikor csörög a telóm,inkább meghalnék,mintsem hogy fölkeljek.Magyarul lesz*rnám a világot,de sajnos ezt nem lehet így.Én idén keztdem a középsulit,15 vagyok,tavaly se volt már egy leányálom,de idén még rosszabb.Igazándiból nekem még barátaim sincsenek,szóval te még jobb helyzetben vagy.Szerintem most nagyon ráparáztál a felvételire,pedig pofon egyszerű lesz,egyáltalán nem vészes,nem úgy mint ahogy beharangozzák a tanárok.Biztos megterhelő a suli,ki vagy merülve,aztán itt a tél,ilyenkor általában mindenki kicsit depis lesz:(Szerintem most hétvégén foglalkozz csak magaddal,pihenj,aludj sokat,ha szeretsz vásárolgatni,menj el vegyél egy-két új cuccot,már is jobb lesz a kedved:)vagy ülj be a kádba,relaxálj,hallgass zenét,és gondold át a mostani életed,gondold végig min kellene változtatni,mi az ami jó.Aztán ha kicsit összeszedted magad,mindenképp menj el a barátaiddal bulizni,vagy csak valami jó kis közös program,már is fel van dobva az ember:)A tanulással kapcsolatban pedig azt ajánlom,hogy szedd össze magad valahogy(tudom mondani könnyű. de az első 2 hónapban én is elég rosszul álltam,de mostanában elkezdtem javítani,és tanulni,meg csinálni RENDESEN a házikat,és nem összecsapni.Sokkal jobb így,a tanárok is elkezdtek kedvelni,és a kedvem is jobb,hogy tudom,hogy szereztem egy 5öst:)),nem kell egész nap a könyv fölött roskadni,szerintem elég napi 1 óra,hogy mindennel végezz.Mindenképp nyugodt körülmények között tanulj,ne szóljon zene,vagy tv.Ha van egy nagyobb anyagrész,pl. töriból,olvasd át az egészet egyszer,majd készíts vázlatot,amiről eszedbe fognak jutni a dolgok:)esténként lefekvés előtt még olvasd át amit délután tanultál,így jobban menni fog,ez tapasztalat:)puskát is írhatsz persze,de ne sűrűn használd ezt a "megoldást";)a rajzzal kapcsolatban nem igazán tudok tanácsot adni,mert amióta az eszemet tudom,mindig is béna voltam rajzból.De szerintem ha már jelentkeztél a szakköre járj el rendesen,a többieket meg sz*rd le,ne érdekeljen hogy ki mit gondol:)ki az a ki még nem késett el világéletében?:Dsenki!szóval fel a fejjel:)

Remélem tudtam segíteni valamit:)

15/l

2009. dec. 1. 15:35
 6/25 A kérdező kommentje:
Nagyon nagyon köszönöm a válaszokat,vmivel jobb kedvem lett az élethez.Vmivel...De az hogy relaxálva végiggondoljam az életem nem is rossz ötlet...kipróbálom!köszi
2009. dec. 1. 15:42
 7/25 anonim ***** válasza:

Hallgass a 15:35-ösre! Nagyon jókat mond, ráadásul kortársad. Én 32 vagyok, neked biztos öreg, de annyira azért nem, hogy ne emlékeznék, milyen volt 14-15 évesnek lenni! :-)

Fontosnak tartom, hogy mielőbb kitaláld, mi szeretnél lenni, hogy miért pont az iparművészetit választottad, mire lesz az neked jó. Ha már biztosan érzed, mi a célod, akkor meg kell keresned, hogy melyek azok a dolgok, amelyek segítenek az elérésében. Pl. az, hogy rajzszakkörre jársz. Oda akkor szívvel-lélekkel és azért járj, mert jól érzed magad ott.

Szervezd meg a napjaid - ne csak úgy élj bele a világba, hanem igenis legyen egy napirended, nem kell, hogy katonásan be legyen osztva minden perced, de reggel már úgy kelj fel, hogy tudod, mi az amit aznap meg kell ill. meg szeretnél csinálni.

Szeretem a munkámat, mégis vannak reggelek, amikor semmi kincsért nem indulnék el legszívesebben otthonról. Éppen ezért kitaláltam, hogy minden napba beleillesztek valami kellemeset magamnak (ma pl. hogy bekukkantok ide) és máris könnyebb elindulni, mert minden tett egyre közelebb visz e kellemességhez.

2009. dec. 1. 16:08
 8/25 anonim ***** válasza:
Szerintem fordulj a nevelési tanácsadóban gyermekpszichológushoz. A sulinkban volt egy lány hasonló tünetekkel, mig végül gyermekpszichiátriára került, de hidd el ott sokkal rosszabb. Ha több hétig ez nem javul mindenképp kérdezd + anyukádat.
2009. dec. 1. 16:15
 9/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm! A 32 még egyáltalán nem öreg,még fiatal vagy te is!ha magázhatom 6.6:D de rajzszakkörre nem járok szívesen,nem szeretek oda járni.A tanár jófej az okés,csak semmit nem tanít meg.Berakott minket egy terembe,hogy rajzoljuk le a drapériát,aztán nem is tudtuk hogyan kell,ennek már fél éve,most jöttem rá nagy nehezen,amikor láttam,hogy hogyan rajzolja,különben meg a kicsikkel vagyunk rajzszakkörön,csak aki iparművészetibe akar menni,annak kell járni rajzszakkörre,mert az segít a bejutásba...hát nem úgy néz ki...folyton a kicsikkel foglalkozik,nekem barátom sincs ott,vagyis évfolyamtársam,aki a barátnőm legjobb barátnője,én is bírom,de rajzszakkörre egy másik csajszival jön,rám se néznek.Az osztályból is van egy lány,akit szintén nagyon bírok,jófej ő is,csak már egy hónapja beteg,meg ahányszor megígéri,hogy jön rajzszakkörre,annyiszor hagyta ki.Ő is oda akar jönni pedig,csak más szakra. | én a Zichy Mihály Iparművészeti Szakközépiskolába (Kaposvár) alkalmazott grafikus szakra,és animátor szeretnék lenni.Érzek vmi tehetséget,de félek,hogy meg fogom unni a sulit,és nem fogom szeretni a rajzolást..
2009. dec. 1. 16:22
 10/25 anonim ***** válasza:

Figyelj, ezt nem tudhatod meg máshogy, csak ha kipróbálod azt a sulit. Ha nem megy, nem tetszik, megunod, bármi, válthatsz. :)

A legjobbakat kívánom.

18/L

2009. dec. 1. 18:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!