Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért hiszi minden mai fiatal,...

Thedani kérdése:

Miért hiszi minden mai fiatal, hogy az élet csak a buliról, piáról és a d. ugásról szól?

Figyelt kérdés

Ma a fiatalok nagy része csak erre tud gondolni, és ezt értem úgy 14-25 éves korig. Nem érdekli őket semmi, csak hogy mikor és hol rúgjanak be, milyen zenére. Apáink is ilyenek voltak? Fiatalon ők is azt csinálták és mégis rendes emberek lettek, vagy valami megváltozott és az elkövetkező felnőtt nemzedék ebből a csűrhéből fog kialakulni?

V.Dánie 21

2009. nov. 27. 11:11
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:

Kérdező, utólag már nehéz magyarázkodni, igaz? De a kérdésed még így szólt:

Miért hiszi minden mai fiatal, hogy az élet csak a buliról, piáról és a d. ugásról szól?

(a minden szó nyelvtanilag nem enged meg kivételt, nekem még így tanították az iskolában)

2009. nov. 28. 17:00
 22/45 anonim ***** válasza:

Őszintén? Ok.

20 vagyok, fiú. És nem értem, minek kell ilyen általánosító kérdéseket feltenni. Mi ezzel a célod?

Te vagy, neked van egy életed. Vannak mások, akiknek más az élete. Vannak, akiknek tinikorban a szexről, a piáról meg a buliról szól az élete. Másoknak másról.

Neked pedig az a dolgod, hogy a saját életed úgy éld, ahogy élni szeretnéd. Ahogy neked jó.

Út csak egy van, a Te utad. Ne másokéval foglalkozz, hanem a tieddel, persze, ez nem azt jelenti, hogy légy egy elmagányosodott empátiamentes befordult b*romarc, hanem csak azt, hogy nem vagyunk egyformák.

Apáink rendes emberek? Biztos vagy benne?

Szerintem csak mások. Ahogy az ő apáik is mások.

Sokan tettek fel ilyen kérdéseket az elmúlt évezredek során, a válasz pedig szimplán annyi, hogy el kell fogadni, hogy a világ napról-napra változik, és nem vagyunk egyformák.

2009. nov. 28. 17:16
 23/45 anonim ***** válasza:

nem MINDEN fiatal hiszi azt, ahogy a kérdésben írtad

16/L

2009. nov. 28. 18:17
 24/45 A kérdező kommentje:
Mindenki csak azt írja hogy én nem, jajj hogy is képzeli a kérdező hogy ilyet állít bárkiről is. Ez hülyeség, és a minden szó meg arra irányult hogy nagyon nagyon nagyon sokat és egyre többen, LASSAN már szinte minden fiatalnak ez számít. Az értékek már nem olyanok mint régen. A kérdésem ezeket az embereket szólítja meg, hogy miért nem látnak át ezen, miért gondolják hogy ebből áll minden. Nem magyarázkodást kértem, hogy én sosem ittam és tanulok, hanem hogy aki a hülyeség medrébe akar fulladni az miért is akarja.
2009. dec. 2. 08:41
 25/45 anonim ***** válasza:

Nem védeni akarom ezt a generációt, mert tényleg nagy problémák vannak, de azért ne mondjuk már, hogy a fiatalok nagy része ilyen. Attól függ, hogy milyen közegben vagy. Én pl. az életben nem itt, d.gtam, bulizni kb. 5-ször voltam egész életemben és ezzel nem vagyok egyedül...sok múlik azon, hogy milyen emberek közt vagy. Ha te a fentieket tapasztalod minden nap, akkor az azt jelenti, hogy neked más társaságra van szükséged.

23/L

2009. dec. 2. 10:33
 26/45 anonim ***** válasza:
Izgi azok miatt aggódni, akikre annyi figyelmet nem pazarol apaanya, hogy kicsit érdeklődjön, hova vágyik egész héten és hova megy beb.szni hétvégén a sz.roskölök. Főleg mikor kiürül a ház pénteken és szombaton, mert gyakorlatilag szétszéled a család az éjszakában. Már ezektől is félni akarunk, vagy mi a f.szom?
2009. dec. 2. 10:44
 27/45 anonim ***** válasza:

Te aztán nagyon sok fiatalt ismerhetsz!!! Hány ismerősöd van Vipen vagy iwiwen?? Ööö talán 4 milló??? És akkor csak a magyarokat kérdem!!?? Haggyuk már, te honnan tudnád, ha így lenne, hogy én miért vagyok alkoholista 16 évesen? Arra nem gondoltál, hogy a szülők kényszerítenek bele, hogy az apám üt ver, már megerőszakoltak, nem lehet otthon megmaradni a folytonos viták, verekedések miatt, az életem romokban csak az alkohol tart életben. Igen egy fiatal szaros 13 és 23 éves embernek is lehetnek ilyen gondjai. De te csak a bulizást látod bele az egészbe.

És igen, eléggé hülye nemzedék vagyunk, nem tagadom, de kit érdekel, hogy hétvégén megiszik az ember 3-4 doboz sört, miközben egész héten kidolgozza a belét is. Mert van aki már 18 évesen gürizik azért, hogy ne vegyék ki a feje felől a házat.

És igen, vannak fiatalok akik szórakozni járnak, mert a fiataloknak is vannak gondjai. Én pl. minden nap gyomor görccsel megyek suliba este már bőgök, hogy nem akarok bemenni 6 tantárgyból bukásra állok jön a kis érettségi amikor egész délután ülök a könyvek felett. Én hétvégén sem járok el szórakozni mert tanulnom kell, de így is egyest kapok. Vannak akik így eresztik ki a gőzt hétvégente és következő héten már nyugodtabban bemennek a suliba és jobb jegyei is vannak. Na tessék..

-.-

2009. dec. 2. 11:51
 28/45 anonim válasza:

Nem akartam válaszolni, de nem birom ki.

Ugráltál már bebaszva diszkóban elektronikus zenére ???

Ha nem, akkor miért gondolod, hogy az olyan kib*szottul sz*r dolog ??? Én imádom, felszabadit, más nem tudja visszaadni azt az érzést. És igen, igaza van a lánynak, miért ne igyunk hétvégén, amikor délelőtt suli, délután meló, és este már fingani nincs erőd, de tanulni kell hogy valaki legyél. De azok a hétvégi bulik akkor is kellenek, nem tudom hogy viselném el a snassz hétköznapokat. És igen, tudod mit, apáink is k*rvára ilyenek voltak, nézd meg hány alkoholista flangál az utcán,(és ők nem 2-3 év alatt züllöttek le ilyen szintre) az én apám is alkoholista, mégis, nincs annyi problémája, mint azoknak az idiótáknak, akik ledolgozzák a k*rva életüket egy k*rva irodai rabszolgaként, nekik még inni sincs idejük... És egyébként is, egy másik válaszolónak is igazat adok, te mit törődsz mással, főleg a fiatalokkal, ne próbálj úgy csinálni, mint akit érdekel a fiatalság, éld a kis szottyadt életed, amig én valóban ÉLEM az életem... különben is, mit tudsz tenni az egész rendszer ellen ???

*TyLeR* vtam

2009. dec. 2. 12:21
 29/45 anonim válasza:

Nem azzal van baj, ha valakinek erről (is) szól az élete. A gimnáziumban mi is ezt csináltuk, rengeteg buli, ivászatok és ugye egészséges férfiemberek lévén nőb*zik is voltunk, ha élhetek ezzel a képzavarral. :) Nincs ezzel semmi probléma, amíg az ember az arányokat el tudja találni. A lényeg, hogy ne mi legyünk a bulikért, hanem azok legyenek értünk. Sokan tényleg szarnak a világra, és az tényleg nem a legokosabb dolog, rengeteg más aspektusa is van életnek, amit u.o. fontos átélni. Hiszen ezek egymással karöltve adják a legnagyobb élményt az ember számára, és kövezzetek meg, de szerintem az élet lényege, hogy ezt a pár évet, amit kapuk úgy töltsük el, hogy élvezzük azt, már amennyire lehet. Hova akarok ezzel kilyukadni? Mindössze annyi a mondanivalóm, hogy igen, amit leírtál, az kell az életbe, de ezer más is kell mellé. Kell az, hogy az embernek legyen valami használható karrierje, mert azért éhen halni sem egy népünnepély. Csinálja azt és csinálja jól, amihez ért, mert az baromi nagy pluszt tud adni. Legyenek a bulik mellett mélyebb társasági programok, beszélgessen az ember a kedvenc könyvéről, a világról, vagy csak a szomszéd lányról, kiránduljon egy jót haverokkal, alázzák porig fociban az öccse haverjai, sétáljon az esőben a barátjával/barátnőjével etc. Mert ezek együtt, egymás fényében igazán értékesek.

Egyébként még annyit zárójelben, attól, hogy valaki szemtelen mennyiségűt bulizott a gimi alatt, még nem jelenti, hogy ne lehetne értékes ember. Pl. én is ezt csináltam, a barátaim is, és most jó nevű egyetemeken jó eredményekkel tanulunk, ki történészként, ki fizikusként, ki orvosként. Csak arra kell figyelni, ha 30 év múlva visszanéz az ember, akkor irigyelje azt a suhancot, akit maga előtt lát, de ne akarjon cserélni vele, mert a jelen is, csak máshogyan jó. Remélem nem telt be tőlem az internet. :D

Amúgy 22/F

2009. dec. 2. 12:35
 30/45 anonim válasza:
76%

Én nem vagyok pesszimista, inkább realista. De sajnos nekem is az a véleményem, hogy a mai fiatalokat nem érdekli semmi, csak az önimádat, ezen kívül a felszínes kapcsolatok.

Azért kelnek fel hétfő reggel hogy mikor lesz végre péntek este, és irány a csavargás, bulizás, szomorú de így van.

Az elmúlt 3 hónapban nagyon sok, az ország különböző részein élő fiatallal csevegtem, különböző portálokon, leginkább a szókincsük fogott meg, vagy nem válaszolnak semmire vagy mindenre az a válaszuk hogy : aha.

2009. dec. 2. 13:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!